
Originally Posted by
Calibra
Böyle bir söylem olamaz.
ayný muhalefet Eyt yi verirken destekledi geçmiþ yasa geçerlidir dedi.
ee þimdi insanlarýn kkmye dahil olduðu günki hukuk ve kanun geçerli olmayacak ben ödemem deyip çýkacak mý?
Bunlarý geçrketen çok düþünüyor musunuz ya?
Bugün artýk diyemez... 1 sene önceden, sesini de her geçen gün arttýrarak diyecekti.
Bunun birçok faydasý olacaktý.
1. Ýnsanlar "ya gerçekten ödemezse" diyerek vadesi gelen KKM yerine kendi riskini üstlenerek dolarda pozisyon alacaktý veya düþük faiz getirine razý olacaktý. Her halukarda devletin kasasýndan geçen 1 senede 180 milyar çýkmamýþ olacaktý.
2. Seçim sonrasý yaþanacak kur þoku tek seferde deðil bütün seneye yayýlarak yaþanacaktý.
3. Seçim sonrasý extra bir kur þoku korkusu olmadýðý için enflasyonu kontrol altýna almak þimdi yapýlacak olandan çok daha düþük bir faiz artýþýyla mümkün olabilecekti.
4. Seçim sonrasý olacak kurdaki zýplamayý muhalefetin üstüne "biz gittik böyle oldu" diyerek sanki sorunu yaratan kendileri deðilmiþ gibi atma þanslarý olmayacaktý.
gibi gibi...
bunun yerine bir kere söyleyip arkasýndan duramadýlar.. illa yapmalarý da gerekmiyordu, tekrar edilecek söylem bile yeterliydi bu sonuçlarý büyük ölçüde saðlamak için..
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer Ýmleri