Kuzey Ýskandinav ülkelerinde çalýþmak ve oturum izni almak için çok iyi derecede ingilizce ve iyi derecede yerel dil bilmen gerekir belirli miktarda paran olacak cebinde kurallara uyma zorunluluðu vs. Adamlarda eski mobilyayý çöpe atmak için baya para ödüyorsun çöp parasý. Acayip disiplinli bir yaþam var çöpü sýnýf sýnýf ayrý poþetlerde atýyorsun cezasý var, çöpü koyduðun bidonun parasýný bile, sen veriyorsun.
Kordsa ve Aksa, gerek kurdaki yukarý yönlü beklentiler ( 100% kur duyarlý ) gerekse yeni yatýrýmlarý devreye alacak olmalarý dolayýsýyla önümüzdeki yýllarýn yýldýzlarý olurlar. Talepde ki düþüþ çok netti son bilançolarda, kurdan dolayý da darbe aldýlar ve Favökler çok kötü geldi. Resesyon endiþeleri geçip talep canlanýnca bizdeki beklenen kur hareketi ile her þekilde usd bazlý daha net getirileri olacaktýr diye düþünüyorum.
Bakýr cephesinden maalesef bizde sadece Sarkuysan var ama yurt dýþý iþlem yapýyorsan First Quantum Minerals ( geçmiþte çok iþlem yaptýðým için tanýyorum) ciddi potansiyelle dikkate alýnabilir.
Ve tabi ki demirler. Ereðli-Kardemir.
Aslýnda sayýlabilecek oldukça fazla sektör ve hisse var ama, ilk dikkate deðerler benim nazarýmda Kordsa-Aksa.
Teþekkür ederim sn.Zinedrimed.
Kiþisel düþüncem ABD borsalarýndaki sektörüde arkamiza alýrsak bist100 deki ayný sektördeki hisse daha sert yukseliyor.
Malum eðer bu mevcut politikalar devam ederse bankalar yine baský altýnda kalacak..
Küresel Güvenlik ve Refaha en büyük tehdit Çin’dir.
- Rishi Sunak ingiliz baþbaný......yazýn avrupa da yine sýcak geçeceðe benziyor......
Sen af yolunu tut, baðýþla, uygun olaný emret, bilgisizlere aldýrýþ etme.
Yer Ýmleri