Güneş panellerine yurt dışına ihracat potansiyeli oldukça yüksek.
https://www.donanimhaber.com/yenilen...aniyor--164513
![]()
Güneş panellerine yurt dışına ihracat potansiyeli oldukça yüksek.
https://www.donanimhaber.com/yenilen...aniyor--164513
![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yeni petrol sekörü bence yenilenebilir enerji. Petrolde arama, çıkarma, taşıma, depolama, rafineri, dağıtım vs çok alan var. Yenilenebilir enerjide de çok değişik alanlar var. Doğru alanı bulmak ve doğru teknolojiyi bulmak gerekir.
İlk PV üreticilerinin teknolojisi eskimiş yeni kurulanlar Endüstri 4.0 eskilerde dizme, lehimleme ve taşımada çok insan var. Hatta izlediğim yeni bir fabrikada ışıklar kapalı idi. En eski tesisler muhtemelen artık üretmiyor.
İlk kurulan güneş PV elektrik santrallerinde verim çok düşük yeniler daha verimli aynı araziden 2 kat güç elde edilebiliyor. Bir yazıda güneşi takip eden güneş panellerine artık gerek yok, onun yerine daha fazla panel konulabilir çünkü daha ucuzlar demişler.
Rüzgarda da benzer durum var.
Bence geleceğin sektörü depolama ama hangi teknoloji? Bir anda çöp olabilir.
Son düzenleme : ariston; 26-06-2023 saat: 10:49.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bence ülkenin stratejik enerji güvenliği açısından bundan başka alternatifi yok. Ha ülkeyi yönetenler bunun önünü ne kadar açar bilmiyorum. Nükleer santrale verdiği garantiyi bunlara verse ülkede enerji açığı diye birşey kalmaz. Bu konuda garantili uzun vadeli planlı vs bir sunum olsa çok büyük bir yatırım alabilir. Duyduğum kalyoncu bu konuda siyasi ağırlığını koyup engel çıkartıyormuş.
Abi bırakın ihracatı ülkede enerji güvenliğini düşünen bir anlayış olsa bunun önünü açsa petrolün yerini alacak kadar bizde güneş ve rüzgar enerjisi pi var bizde. Şuan kısa sürede amorti ediyor ve çok kârlı ama yeterince destek yok hatta artık ruhsat vermede yada üretip satma amaçlı ruhsatlarda engel var biliyorum.
Konya merkezde firmalar çalışacak vasıflı vasıfsız adam bulamıyor. Bunun sebebi ya gerçekten Konya da çok fazla sanayi bölgesi var ya da özellikle gençlerimiz iş seçiyor iş beğenmiyor verilen ücreti şartları beğenmiyor çalışma konusunda dirençli olabilir ailevi nedenlerden. Bu arada işkur destekli basit kolay iş kolları var bir yıl ile sınırlı daha önce iş gücüne katılmamış bayanlar gençler istihdam ediliyor.
İstihdam açısından üç vardiya çalışan sektörlerde fabrikalarda. Gece vardiyası akşam vardiyası özellikle gençlerimiz ve bayanlar için zor kabul gören bir sorun. Çoğu fabrikalar Konya'ya 100 km civarında uzak gidiş dönüş 3 saat olan ilçelere servis koyarak bu konuyu çözmeye çalışıyor ve sürekli çalışacak eleman arıyorlar.
Çalışmalar hayatını sağlık sektöründe gece ve bayram nöbeti tutarak geçirdim. Nispeten fabrikalara göre hafif ve kolay. Gece nöbeti bana göre kolay hafif de olsa işkenceydi. Hele evliysen gençsen bu bir kat daha işkence. Evli yada gençler gece vardiyası olan işi kabullenmeleri çok kolay olmaz bu yüzden belki sığınmacıya yol veriyorlar. Köylerde çoğunlukla Afgan çoban var kimse çobanlık yapmak istemiyor. Çobanlık günlük 15 saat ve gece dahil olan bir meslek. Gündüz iyi gece çobanlık bence normal bir insanın yapabileceği bir iş değil.
Yer İmleri