Murat BARIÞIK
@Barisikmurat
#HRC - Çin Vadeli Piyasalarýnda Vadeli HRC fiyatlarý %0.95 azalarak 512.2ABD$ oldu.
Navlunlar da zaten düþük, bizim borucular Çinden yýðýyordur mallarý. Ereðli bilanço toparlanmasý en erken 2024 3.çeyreðe kaldý gibi
Murat BARIÞIK
@Barisikmurat
#HRC - Çin Vadeli Piyasalarýnda Vadeli HRC fiyatlarý %0.95 azalarak 512.2ABD$ oldu.
Navlunlar da zaten düþük, bizim borucular Çinden yýðýyordur mallarý. Ereðli bilanço toparlanmasý en erken 2024 3.çeyreðe kaldý gibi
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Ariston abi soðaný tutmasýna tutalým da ecnebi gelmez ihracat yapmakta zor þirketlerde zincirleme olur bir þey. Bundan sonra Büyük Çin modelini tercih edeceðiz gibi en azýndan seneye seçime kadar dayanýr
Ben de merak ediyorum nasýl olacak.
Çin artýk fabrika satýyor gibi. Geçen baktým solar panel üreten fabrika için teklif isteyiniz deniyor, Türkiye'de çay üreticisi bile bu iþe girmiþ. Geçen yýl da un fabrikasý kuran ilanlar vardý.
20 milyon dolara 300 MW kapasiteli tesis yapýyorlar diye anladým.
Bu arada eskiden güneþ tarlasýnda 1 MW için 20 dönüm gerekiyormuþ, yeni paneller ile 14 dekar yetiyormuþ. Mevcut güneþ santralleri yeni teknoloji ile çok da rekabetçi olmayabilir.
Þu ana kadar konuþmadan bir tüyo çýkmadý, MKYK, cumhurbaþkaný yardýmcýsý, cumhur ittifaký vs istiþare ile karar vereceklermiþ ne yapacaklarýna.
Benim tahminim medyadan, forumlardan vs okuyup akla yatan fikirler merkezde deðerlendiriliyor. Bu insan eli ile de yapýlabiliyor olabilir, üst akýl yolu ile de deðerlendiriliyor olabilir.
Geçen düþündüm
O da asker olmasaydý
Her mezuna iþ bulacaðýz diye bir þey yok
Ýstanbul'a pasaport ile girilmeli
Para civa gibidir
Faiz piyasa gerçeði
vs bir sürü realist görüþ vardý, sonradan daha populist görüþler hakim oldu ve her seçim dönemi bir þekilde görüþler deðiþti hatta seçim dönemi içinde görüþler 180 derece deðiþti, hatta 2-3 kere deðiþti.
Yer Ýmleri