Yunus Kaya
@analist1
Moody’s 9 Aðustos akþamý dedi ki, "geleneksel politikalara devam ederseniz sizin notu artýrabilirim." Bu, beklenen not artýrýmlarýnýn ilki olabilir mi?
Bi bakalým: S&P ve Fitch Türkiye'ye B veriyor þu anda. Moody's ise B3. Denkleþtirirsek Moody's diðer ikisinin bir kademe altýnda. Yani en kötü notu veren O.
Þimdi iþler iyileþme sinyali verince o da "en kötü notu veren olarak sýrýtýyorum, diðerlerinin yanýna çekebilirim" þeklinde revize durum ilan etmiþ.
Türkiye, þu anda Moðolistan ve Mýsýr ile ayný notlara sahip. Eðer Moody's bir kademe iyileþtirirse; Papua Yeni Gine, Kamboçya ve Kenya ile ayný not düzlemine gelmiþ oluruz.
Eðer bu 3 kurumdan biri not artýracaksa ilk artýranýn Moody's olmasý en doðalý olur. Çünkü en kötü not ondaydý. Ama S&P ve Fitch artýrýrsa Ballý Kaymak olur.
al bir haber daha tuvalete izin vermiyorlar![]()
Müdür þu çöküþü göstersene bana
5500 lerde iken 7-9 hafta kuralý gereði yüzde 15 20 lik düzeltme sonrasýnda 7500 seçime kadar soluksuz dedik.
Deprem iþi bozdu.7500 oldu ama 3 ay gecikme ile.
Düþüþ imkansýz dedik.
Bu depremin 3. günü CEM YILMAZ ýn bi GORA daki repliði ile "baþtan baþtan kafa gitti abi çak robot" repliði ile borsayý nasýl alel acele kapadýlar ve iþlemleri iptal edip dimdirek 5200 den açmalarý ile isbatlanmýþ oldu.
Sen hala çöküþ diyorsun.Geçen birisi yazmýþ yahu gülim mi aðlim mi froto da 80 90 tl yi görürseniz aklýnýz baþýnýza gelir falan.
2022 de de soruyordum.
SATTINDA ELÝNE GEÇEN TL ÝLE NE POH YÝYECEN?
Sen speksin/patronsun hisse sattýn eline 1000 tl geçti.
ee 1000 tl 1 sene sonra hadi 1500
ama satmazsan o 1000 ...3000 olabilir 5000 olabilir..
satarak hem kendini bu enflasyon ortamýnda fix liyorsun (ki deli derler adama) hem hisse üzerinde kontrolünü kaybediyorsun bi baþkasý geliyor senin sattýklarýný sürüyor falan.( çok müthiþ hakim deðilsen tahtaya)
eee enayi mi millet fonlar spekler patronlar ..Neden satsýn baþkan.
þort deneyeceðimde... satýcý yok piyasada
neyse 856800 e bi gelsin bakalým
yine akbank, garantiyi çize çize gidiyor
Hep yazýyorum okuma özürlü olduðunuzu sanmýyorum..Ara düzeltmeler olur önemsizdir.Lafý bile edilmez.
Bu iþin doðasýnda var.Benim düþüþ imkansýz sözüm biraz da KÝNAYE içerir.Tabi düzeltme olur ama gerisin geri dönüðü muhteþem olur.
Çöküþ dediðin 2001 dir 1994 dür 2008 dir.tl bazlý dolar bazlý 10 da birine gelirsin.
Hatta 2013 dür.(çöküþ deðil de düþüþ diyelim)
ADEL 150 den size göre 100 tl ye ÇÖKTÜ.
AL 300 de..
150 tl zirvesinden sene baþýnda alan adam 8 ayda yüzde yüzde karda..
100 den cesaret edip alabileni saymýyorum bile.
Nasý borsacýsýn reis sen yaTam cream de la creme kýsmýnda satýþ açýlýr mý, anýnda sýfýrlarsýn...
Bekle bir abartýlý hareketler çeksin önce, saçmalasýn, uçsun kaçsýn, sonra keyfine bak...
Duruyor mu garan þortlar? Bak orada 60 ý geçerse fiyat bende þortlarým mesela ama gidipte 47 den cortlamam senin gibin...
https://www.youtube.com/watch?v=acHMEq0tPa4
Repliði unutmuþum bak ahahahaha..þimdi siyah beyaz karýþtýrma...baþtan baþtan..çak hulyo..kafa gitti abi anonsdan kafam karýþtý..ahahaha büyük usta ya.
Sayýn TCMB dolarý 28,80'e kadar serbest býrakmanýz gerekmektedir.
Hayýrlý iþler dileriz.
Yer Ýmleri