Bırak kardeşim, basbayağı ev sahiplerini bezdirme ve sattırma operasyonu bu.
Yoksa tüfeye uymuyorlarsa bakan "kirayı tüfe kadar zamlı yatırıp geçin, ev sahibi bir şey yapamaz" derdi.
Tüikin sahte tüfesi bile ayyuka varmışken %25 nedir ya?
Hem de 1. yıl bu uygulamanın problemi çözmeyip daha da derinleştirdiğini göre göre 2. yıl tekrar uzatak nedir? (Problem de yoktu aslında, kendileri yarattılar)
Tahiye davaları zaten şu anki yoğunlukta yıllarca sürerken, arabuluculuk saçmalığıyla davayı 1 ay daha geriye atmak nedir?
Belediyenin otobüsünde kart 15 TL basıyor, ona niye müdahale yok?
Basbayağı ev sahiplerine operasyon var. Hem de tüm dünyada.
Ev kiraya verme işi tamamen büyük şirketlere geçsin isteniyor.
Ha tabi mevcut uygulmalar senin işine geldiği için olayın bu boyutunu görmezsin.
Bir piyasayı bozmak ve tarafları biribirine düşürmek için, aradaki adaleti bir tarafın lehine bozman yeterli.
Süresiz nafaka meselesi de böyledir.
Aile kurumunu bitirmek ve nüfus artış hızını frenlemek için kadın ve erkek arasına nifak sokuldu.
1 günlük evliliğe bile süresiz nafaka kesildi.
Boşanma oranının bu kadar yüksek olması, ve erkeklerin artık evlilik istememesi, operasyonun başarılı olduğunu gösteriyor. Ve halkın tüm tepkilerine rağmen BİLEREK çözmüyorlar.
Son düzenleme : djoz; 07-10-2023 saat: 20:09.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrası olacak şekilde CEZALI TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ imzalatın.
İlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Akıllı yatırımcı fiziki konut, arsa, altın vs vs vs, elle tutulan somut ürün yatırımı yapandır.
Gerisi hayalidir. Onlar 10 20 30 senede bir dongulerle silinir giderler. Fiziki malı olan her zaman dimdik ayaktadır. Fiziki mal olsun, ne olursa olsun.
Konut olsun, Arsa olsun, Dukkan olsun, Demir olsun, bakır olsun, toprak olsun, Altın olsun, Gümüş olsun vs vs vs. Farketmez. Fiziki olsun.
Hayalcileri her zaman yenersin uzun vadede.
Gerçek ile sanal arasındaki fark sestir. Gerçek malın gerçek sesi vardir. Adetle kiloyla gramla metreyle ölçülür.
Sanal olan sanaldir. Duruma göre kerize göre uyduruk ölçüleri vardir.
Turkiyedeki zenginlerin %99 u fiziki malları olanlardir.
Ayvalıkta terk edilmiş köyü satın alan (ve herhangi bir inşaat da yapmayan) iş insanı biliyorum.
Aynı iş insanının trakyada uçsuz bucaksız arazisi var.
Sıradan bir cücük yatırımcıya bunu söylesek götüyle güler.
Sanki o iş insanı o parayı falanca hisseye yatırıp üçe beşe katlamayı bilmiyor.
İnsanlar aslında yatırımlarını burada okudukları şeylere göre yönlendirmiyor.
Herkes neye inandıysa onu yapıyor.
Burada da kendi fikirlerine "tasdik" arıyorlar.
Gerçek doğruyu bulmak değil, kendi doğrusunu destekleyen kişilerden onay almak çoğu kişinin amacı.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrası olacak şekilde CEZALI TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ imzalatın.
İlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Ayrıca teknik analiz temel analizsiz bir hiçtir. Grafikte 2020 ye kadar arz fazlası vardı şuan arz düşük. Ve 2030 a kadar arz sürekli azalacak.
Temel projeksiyon bu şekilde. Konut arzı 2015 gibi arttığında burada ilk ben söyleyeceğim. Ocu ,bucu, şucu, konutçu, borsacı vs.. değilim. Uzun vadede sağlıklı şekilde hangi yatırım en karlı olacaksa ona göre pozisyon alırım.
Bilen bilir 2015-2020 arası en sert konut yatırımı karşıtıydım çünkü arz yüksekti. Ve tarih beni haklı çıkardı... 2 yıl önce ise "Artık konut yatırımcısıyım" dediğimde burada herkes tepki göstermişti.
Analiz ocu-bucu şucu olmak değil neyi görüyorsan ona göre pozisyon almak demektir.
"Ne en güçlü olan tür hayatta kalır, ne de en zeki olan; değişime en açık olandır, hayatta kalan." -Charles Darwin
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Hayır yanlışlık yok konut arzının en yüksek olduğu yıl olan 2015 yılı...
Yani öyle bir yıl gibi olduğunda burada ilk söyleyenlerden olacağımı düşünüyorum. O gün geldiğinde de büyük bir kitle bana karşı çıkacak.. Buna eminim ;)
Ama şuan ne kısa, ne orta, ne de uzun vadede öyle bir dönem ufukta görünmüyor...
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri