RTE nin eli yerel seçimlerde daha kolay.Muhalefette çatlak var.Yani ittifak olmazsa ÝSTANBUL-ANKARA nýn kazanýlmasý mümkün deðil.
ÝP-HDP ayrý aday açýklama eðiliminde...
yani demek istediðim; seçimi kazanmaya dönük olmayan bir ekonomik plan -faiz -kredi politikasý olabilir.
Bir diger asama FED den faiz artirimlari kesmesi ve hatta gelecek yil indirmesi bekleniyordu
Adam cikti belki 1 tane daha faiz artirimi yapabiliriz. Faiz indirimin lafi bile gecmedi
KKM de dovize endeksli olanlara yuzde 50 faiz vermeye basladi bankalar ve bence amac bunu yuzde 70 lere getirmek
Yuzde 50 de hala istenilen cikislar olmuyor ustelik, adam reel faiz istiyor.
Bankalara inþallah vermezler,artan fiyat larla.beraber havada olanlarada![]()
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
Bunu anlatmaya çalýþtým.Mesele NACÝ-MÞ olayý deðil.RUSYA VE BÝZ düþük fiyatlanýyoruz.Olay ekonomiden öte:hukuk-servete bloke konulmasý vs...Bunun için bu anlayýþ oldukça 3.05 dolar aþýlamaz, dedim...(2 dolarken bile söylerdim)
Allahýn emri deðil.Taþma oldu 3.10 dan döndük.Bence geniþ marjda yani 1.80 ile 3.10 arasýnda dolanmamýz lazým.Kimsenin gönlü kalmasýn þunu 3.25 (2017-18 seviyesi) yapalým...Global kriz çýkmazsa... 1.80 ile 3.25 dolar arasý olsun.
2017-18 den beri 3.25 üzeri yok.NACÝ VARKEN bile 2.25 gördük.
Ocak 3.05 dolar olayý MUHALEFETÝN ön fiyatlamasýydý.
Osman Cevdet Akçay izlediðim bir programýnda uzun dönemde enflasyon nereye oturur gibi bir çalýþma yapmýþ ve %30-35 gibi bir tahminde bulunmuþtu ( þimdi artýk kendisi merkez bankasýnda yetkili konumunda, verileri daha zengin benzer bir analizi çoktan yapmýþ olmalý)
Saðlýkla …
Ýki hissede tabana yakýn yerlere girdim ,belki manyaklýk yapýp verirse pide çýkar.
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
Yer Ýmleri