Türkiye, 2021 yýlýnda küresel kara para aklama ve terör finansmanýný izleyen kuruluþ FATF’in gri listesine alýndý. Bakan Þimþek, dün gece komisyonda yaptýðý konuþmada FATF’nin gri listesinden çýkmak adýna hemen hemen tüm kriterlerin saðlandýðýný ve son aþama olarak kripto yasasýnýn çýkarýlmasýnýn ardýndan kuruluþun standartlarýna tam uyum saðlanacaðýný dile getirdi.
Söz konusu kripto düzenlemeleriyle ilgili bilgi veren Þimþek, çalýþmalarda son aþamaya gelindiðini ve tasarýsýnýn yakýn zamanda TBMM’ye sunulacaðýný söyledi. Geçen haftadan bu yana Türkiye’de gündemde kalmaya devam eden kripto piyasasýna yönelik düzenlemeler, son olarak 2024 yýlý Cumhurbaþkanlýðý Yýllýk Programý’nda yer aldý.
Yapýlan açýklamada bu yýl dijital varlýklarýn vergilendirilmesi ve kripto varlýk platformlarýnýn düzenlenmesine iliþkin maddelerin hayata geçirilmesinin planlandýðý aktarýldý.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
ciddi söyluyorum su sýralar endeks tpki vermeli essek olmalý eksi olmak icin
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sasa bugün de yerinde duramýyor, acaip trade fýrsatý veriyor. Kýsrak gibi tahtacisý, hop aþada hop yukarda
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
2012 den bu yana dolar bazlý pek bir þey kazandýrmamis En tepeden alan için. BIST çöplüðünde 2012 den bu yana bir sürü endeks hissesi var o günkü dolar fiyatýnýn 5 te biri fiyatýna iþlem gören. Altýndan zarar edeni bugüne kadar görmedim. Forexte felan iþlem yaoiyorsundur ona bir þey demem.
Yer Ýmleri