Burak aslan ve tunç Þatýroðlu nu izledim bu ikisi de düþecek diyor. Hatta Burak aslan daha kan akmadý yani düþüþ daha baþlamadý diyor. Üstüne patronlar satýyor Bozkurtun 3-5 binini mi göreceðiz
Puahhaahaaa
Ne ücbeþbini dayu, hedef feyza
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Þurada uzun uzun safahatýný paylaþmýþtým, ana projeksiyon deðiþmedi, 1 yýllýk vadede 2350-2500 hatta 2850 ler söz konusu olacak görünüyor ons altýnda çok büyük ihtimalle, yine DXY de epey düþecek görünüyor.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...38#post6575338
Ancak Gazze'deki savaþ nedeniyle altýn diðer tahvil, enflasyona endeksli tahvil, DXY ve borsalar denkleminde ters ayrýþtý, farklý bir hareket geliþtirdi, dolayýsýyla þu an nasýl düzelttiði muamma, yarýn ateþkes ilan edilirse olaylar UA aktörlerin harekete geçmesiyle duruverirse misal, büyük bir koþan flata dönüp sert sarkabilir. (saðdaki yapý)
Bu haliyle, 1-2, 1-2, 1-2 yapmýþ da olabilir. Veya gösterdiðim gibi (ana etiketler) düzeltiyor da olabilir. Uzun vadede yukarý ama kýsa vadede nasýl düzelttiði belirsiz veya ters hareketler potansiyeli nedeniyle tehlikeli diyelim.
FED'e baðlý olacaklar, pandemi döneminde likiditeyi hapsetmek ve tahvillere talebi nispeten yüksek faiz vererek engellemek maksadýyla yarattýðý bir ters repo havuzu var, orasý tükenmek üzere, bunun bütçe açýðý kaynaklý yeni tahvil arzlarýyla birleþince, tekrar tahvil faizlerini yukarýya tetikleyeceði konuþuluyor. JonDowes üstada sordum bunu, FED'in izleyecek hali yok baþka bir tedbir alýr operasyonel þeyler bunlar fazla da anlam yüklememek lazým dedi.
Hülasa, ana denklemim þöyleydi, tahvillere talep gelecek, bu da likiditeyi bollaþtýrýp DXY düþecek, altýn çýkacak þeklinde idi. Ama ABD borsalarý inatçý çýktý, tahvil arzýný da kýsýtladýlar tedbiren daha da artmasýn diye, þu an kýsa bir düzeltme sonrasý SP500 4950 lere expanding flata kalkacak görünüyor. Olursa, ABD tahvilleri 3,6 lara kadar süzülebilir, sonra SP500 sert düþerken de olasý ED 2 ye, altýn tam o dönemde mantýken rallisini yapmalý. Deðiþken yani durumlar, ama DXY uzun vadede aþaðýya altýn yukarýya olmalý çok yüksek ihtimalle, nasýlý þimdilik birçok þeye baðlý, özellikle Hamas saldýrýsý koroleasyonlarý tepetaklak etti.
![]()
benim altýnlara ne oldu ýþýl ýþýl parlýyor...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Fxlb
%+2.5 yaptý...
Sabah açýlýþ belli oldu
SM-A336E cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri