Diyelim ki kira vermiyor büyük þehirde.
Bu sefer de ya okul taksidi vardýr ya baþka bir masraf.
Anadoluda git çocuðunu devlet okuluna ver bedavaya okusun 30 kiþilik sýnýfta.
Devran dönüya.
Ýþ Bankasý Genel Müdürü Hakan Aran:
Kur artýþý bekleyenlerin yanýlacaðý bir yýl olacak.
Þu an Türkiye’de pozitif faize geçildi. Açýklanan enflasyon geçmiþin, verdiðimiz faiz gelecek 3 ayýn. Buna dikkat edin. Dolarda kalanýn aleyhine bir durum olabilir.
Bu yýl devalüasyon beklentim ‘sýfýr’. Olacaðýný sanmýyorum. Seçim ekonomisi beklemiyorum.
Türk Lirasý’nýn aþýrý deðerleneceði bir yýl olabilir.
Ýhracatýn etkilenmemesi için Merkez Bankasý döviz alýmý yapabilir.
Eskiden bankalar kredi vermekte zorlanýyordu. Þimdi bankalarda iþtah var ama müþteriler yüksek faizden dolayý tereddüt ediyor. Ýlk defa TL mevduatlar, TL kredileri geçti tarihte. Yani çok fazla mevduat toplamaya baþladýk ama krediye dönüþtüremiyoruz.
Faiz seviyesi þu an yeterli. Ancak daha da yukarý gitmesi istihdam ve büyüme için risk. Bazý sektörlerde istihdam kayýplarý olabilir. 45 seviyesi ile birlikte bu yaþanabilir. Þu an tekstil gibi alanlarda bunun iþaretlerini görüyoruz.
Enflasyonda bu þekilde yüzde 3’lük gerçekleþmeleri yakalayabilirsek Merkez Bankasý’nýn hedefini 36-42 bandýnda yakalarýz. Ben burada baþarý görüyorum.
Endekste dün kalan 7510,36 da ki gap destek olarak çalýþsa yeter. 7553,85 üzerinde kapanýþ yapabilirse de daha olumlu olur.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri