Þiþecam Ürgüp GES-1 projesi ile ilgili ÇED halkýn görüþüne açýldý
Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý Çevresel Etki Deðerlendirmesi, Ýzin ve Denetim Genel Müdürlüðü web sitesinde yayýnlanan ilanda konuya iliþkin þu bilgiler verildi:
NEVÞEHÝR ili ÜRGÜP ilçesi sýnýrlarý içerisinde TÜRKÝYE ÞÝÞE VE CAM FABRÝKALARI A.Þ. tarafýndan yapýlmasý planlanan GÜNEÞ ENERJÝ SANTRALÝ (ÞÝÞECAM ÜRGÜP GES-1 (8,00 MWe/11,58 MWm-10,41 ha)) projesi ile ilgili Çevresel Etki Deðerlendirme süreci baþlamýþ ve Çevresel Etki Deðerlendirmesi Baþvuru Dosyasý halkýn görüþüne açýlmýþtýr.Söz konusu projeye iliþkin, halký proje hakkýnda bilgilendirmek, görüþ ve önerilerini almak amacýyla ÇED Yönetmeliðinin 9. maddesi gereðince 07/02/2024 tarihinde Halkýn Katýlým Toplantýsý düzenlenecektir.ÇED Baþvuru Dosyasýný Ýncelemek isteyenler Bakanlýk Merkezinde veya NEVÞEHÝR Çevre ve Þehircilik Ýl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkýnda Bakanlýða veya Valiliðe görüþ bildirebilirler. Halkýn Katýlýmý Toplantýsý yeri ve saati ile ilgili ÇED Ýzin Denetim Genel Müdürlüðü ve NEVÞEHÝR Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðünden bilgi alýnabilir. Ýlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
Þiþecam Ürgüp GES-2 projesi ile ilgili ÇED halkýn görüþüne açýldý
Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý Çevresel Etki Deðerlendirmesi, Ýzin ve Denetim Genel Müdürlüðü web sitesinde yayýnlanan ilanda konuya iliþkin þu bilgiler verildi:
NEVÞEHÝR ili ÜRGÜP ilçesi sýnýrlarý içerisinde TÜRKÝYE ÞÝÞE VE CAM FABRÝKALARI A.Þ. tarafýndan yapýlmasý planlanan GÜNEÞ ENERJÝ SANTRALÝ (ÞÝÞECAM ÜRGÜP GES-2 (12,00 MWe/16,32 MWm-14,63 ha)) projesi ile ilgili Çevresel Etki Deðerlendirme süreci baþlamýþ ve Çevresel Etki Deðerlendirmesi Baþvuru Dosyasý halkýn görüþüne açýlmýþtýr.Söz konusu projeye iliþkin, halký proje hakkýnda bilgilendirmek, görüþ ve önerilerini almak amacýyla ÇED Yönetmeliðinin 9. maddesi gereðince 07/02/2024 tarihinde Halkýn Katýlým Toplantýsý düzenlenecektir.ÇED Baþvuru Dosyasýný Ýncelemek isteyenler Bakanlýk Merkezinde veya NEVÞEHÝR Çevre ve Þehircilik Ýl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkýnda Bakanlýða veya Valiliðe görüþ bildirebilirler. Halkýn Katýlýmý Toplantýsý yeri ve saati ile ilgili ÇED Ýzin Denetim Genel Müdürlüðü ve NEVÞEHÝR Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðünden bilgi alýnabilir. Ýlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
Þiþecam'ýn Manisa GES 1 projesi ile ilgili ÇED Süreci baþlatýldý
MANÝSA il GÖLMARMARA, ilce Ozanca Mahallesi, Gedevre Mevkii, 0 ada 417 parsel mevkiinde TÜRKÝYE ÞÝÞE VE CAM FABRÝKALARI A.Þ. tarafýndan yapýlmasý planlanan Þiþecam GES 1 (18 MWe/20,3302 MWm, 22,05 ha) projesi ile ilgili olarak Bakanlýðýmýza sunulan ÇED Baþvuru Dosyasý Çevresel Etki Deðerlendirmesi Yönetmeliði'nin 8. maddesi doðrultusunda incelenmiþ ve baþvurunun ÇED Genel Formatýna uygun hazýrlandýðý anlaþýlmýþ olup, projeye iliþkin ÇED Süreci baþlatýlmýþtýr. Çevresel Etki Deðerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye iliþkin görüþ, soru ve öneriler MANÝSA Valiliðine (Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðü) veya Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna gönderilebilir
ÞiþeCam/Kýrman: 2024 yýlýnda önümüzde 1.5 milyar dolarýn üzerinde yatýrým planýmýz olacak. Önümüzdeki 5 yýllýk dönemde planladýðýmýz yatýrýmlarýn toplamý 10 milyar dolarý buluyor - NBE
Amerikan uçuþ þirketleri neden -8 9 bilgisi olan var mi
Yer Ýmleri