Sohbet odalarýnda holding ve gayrimenkul þirketleri hakkýnda konuþmuyoruz detaylý incelemek gerekiyor diyorlar, bunlarda kar anlamlý olmayabiliyor. Deðerleme ile artýþ baþka, faaliyetten kar elde etmek farklý.
Bundan sonra net kara deðil ciro ve esas faaliyet karý daha önemli olabilir. Bunun dýþýnda net borcun FAVÖK'e oraný da bence önemli. FD/FAVÖK çok düþük ama borçlar artýyor ve yanýltýyor.
Ýþletmeler yeni makinalarý leasing ile alýyormuþ, enflasyon muhasebesinden etkilenmiyor olabilir.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
https://www.facebook.com/mustafa.meh...ciCD4sXSzm6Ndl
herkesin önünde düðme iliklediði günlerden
birilerinin önünde el pençe divan duran günlere... yazýklar olsun
keþke 30 sene önce yaþasaydým da bu rezillikleri görmeseydim
Bu hayat akýllýlara göre deðil demek saçma olur, o zaman cahiller dolgu malzemesi akýllýlar da seçme sýnavýna girenler olabilir.
Ben de býrak bu iþleri devlet su iþleri dwmek istiyorum ama giriþ var çýkýþ yok.
https://www.youtube.com/watch?v=BciS5krYL80
Hotel California (2013 Remaster)
OVP ye göre 2024 sonu 36.8, anketlere göre 39,X olacaðmýþ...peh
Logaritmik skalada bile içbükey bir yapý var, yani artýþ hýzý artýyor sürekli....
Tabi dolar artmýyor, TL ye deðer kaybettiriyorlar, mevzuyu da dolarizasyona baðlýyorlar, þaþý bak þaþýrt durumlarý..
KKM oldukça, M1 e artýþ demek, dolar düþük kaldýkça ithalatta artýþ, dýþ ticaret açýðýnda artýþ demek, enflasyon oldukça TL den kaçýþ demek, Ocak ayý enflasyonu %10, aylýk net faiz %3.7 oldukça...vesaire vesaire....
Görünen köy kýlavuz istemez...yazýn o yabancý gelmezse, mortingen strasse 10 nömero..
![]()
Büyük tiyatro üstadlarý var.
Düþünüyorum akýllý adam taklidi yapmak kolay ama cahil adam taklidi zor.
Genelde komedi rollerini becerenler çok zeki adamlar oluyor yani cahil adam taklidi çok zor ne yapacaklarý belli olmuyor ama üstad bir rol kestiðinde evet diyorsun.
ben basýnca açýlýyor... benim facebookumda kayýtlý olduðu üçün mü acep
þöyle yapalým
Dönemin kolluk kuvvetlerinden bir tanesi anlatýyor:
"Karakol amiri emir verdi:
- "Türkeþ gelecekmiþ, gidin güvenlik önlemlerini alýn, taþkýnlýk olsun istemiyorum."
Üç ekip arabasýyla çýktýk, yola koyulduk. Türkeþ'in geleceði yere vardýðýmýzda mahþeri bir kalabalýk vardý. Öteden Türkeþ'in arabasý görüldü. Onu sevenler, öylesi muntazam bir hal aldýlar ki; ip gibi dizildi hepsi, bir koridor açtýlar. Türkeþ geldi, arabadan indi. El öpen kenara geçiyor, arkasýndakine yer veriyordu. Yanýna dahi yaklaþamadýk.
Muazzam bir þekilde ilerliyordu kalabalýk, düðmesi ilikli olmayan bir tek kiþiyi bulamadýk o gün. Türkeþ teþkilatýn kapýsýnýn önüne geldi, geriye döndü. Kulaklarý çýnlatan bir slogan vardý ortamda, bir elini havaya kaldýrdý ve seslendi:
"EVLATLARIM!"
Býçak gibi kesildi ses, donup kaldý herkes.
Ýþte ben o gün anladým ki; Türkeþ bu memleketin deðerli bir büyüðü, sözü dinlenen bir lider. Onu sevenler, ona gönül verenler; uðruna canlarýný feda etmekten asla geri durmaz.
Türkeþ, gerçekten bir Baþbuð."
Yer Ýmleri