Merkez bankasý faizlerde deðiþikliðe gitmedi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
herkes bekliyormuþ demek ki tepki yok![]()
Yabancý sermaye yok gelmiyor fed faiz indirir rahatlýk olur deniyordu o da kýsa vade imkansýz! artýk faizin reel sektörü rahatsýz ettiði noktaya geldik reform desen o da yok zaman iyice daraldý lokaller de ikna olmuyor bakalým neler olacak
abi lokaller deme istersen bahçelinin zaten bu ara siniri tepesinde. pýrasacýlar de geç herkes anlar.
Merkez Bankasý : Parasal aktarým mekanizmasýnýn güçlendirilmesi, Türk lirasý mevduat payýnýn artýrýlmasý ve kur korumalý mevduattan Türk lirasý mevduata geçiþin desteklenmesi amacýyla, belirlenen koþullarý saðlayan bankalarýn Türk lirasý mevduat ve kur korumalý mevduat hesaplarý (KKM) için tesis edilen zorunlu karþýlýklarýna faiz uygulamasý 5 Þubat 2024 tarihinde duyurulmuþtu.
Söz konusu uygulamada;
KKM için tesis edilmesi gereken zorunlu karþýlýk tutarýna yenileme ve TL’ye geçiþ oraný seviyesine göre uygulanan faiz oraný üst sýnýrýnýn politika faiz oranýnýn %60’ý olarak belirlenmesine,
TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karþýlýk tutarýna TL’ye geçiþ oraný seviyesine göre uygulanan faiz oraný üst sýnýrýnýn politika faiz oranýnýn %80’i olarak belirlenmesine
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri