Originally Posted by
MiniYatirimci
Zdx hocam, borsa ile bir yýl geçirip biraz finansal okuma yapan bir insan borsamizda TL bazlý geçilemeyecek bir hedef vermez.
Ben öyle bir þey demedim ama madem diyenler olmuþ, 9400 geçilemeyecek diye düþünen birinin durumuna bakalým.
9400 gördüðü ilk gün ciddi satýþ yemiþ borsamiz tarih 19 Þubat.
Borsamizin 10 Mayýs kapanýþý 10.218
Bu adam 9400ü sýnýr belirlemiþ ise 19 Þubat'ta satmýþtýr. Parasini da mantýken ppf'ye koymuþtur.
19 þubattan bu güne 2,5 ay desek ppf getirisi %10.
Borsanýn ayný süreçte getirisi 9400e göre, %10 altýnda. Pztesi bu kiþi ppf çýkýp borsadan alým yaparsa, teorik olarak borsada bekleyenden kârda.
Olay tabiki nerden, hangi tarihi baz alarak baktiginizla ilgili ama siz 9400 belirttiðiniz için orayý baz aldýk.
Ýþin bir de teorisini geçip pratiðine bakalým. Çünkü asýl can alýcý kýsým orasý. Yani endeks rakamýný býrakýp da hisse bazlý bakalým. Acaba kaç kiþi endeksi götüren xbank kaðýtlarýný alabildi ve tasiyabildi? Kaç kiþi xiltm kaðýtlarý tasiyabildi? Açýk konusayim endeksin 8400ü gördüðü Eylül2023ten beri bir çok ky býrakýn enflasyonu baz almayý dandik mevduat karþýsýnda dahi geride.
Fintwit temel analizci camiasýnda bayildiklari Ekgyo 2023 ocakta 9 liraydý. Aradan 16 ay geçmiþ hisse 9.89. bir zamanlarin efsanesi Ereðli, dünya soda külü devi sisecami filan bahsetmiyorum bile.
Geleceðim nokta þu, enflasyon borsasý ne alýrsan gidiyor borsasý geride kaldý, sektör bazlý gidiliyor. Ve zamanlama daha önce hiç olmadigi kadar önemli.
Güzel yazý. Bayram haftasý buralarda sosyal medyadaki gazlamalar ile usd güzellemesi yapýlýrken ben bundan sonra borçlu ama esas faaliyet karý iyi þirketlere yatýrým yapmak lazým yazdým. Ýþleri zorlaþtýran enflasyon muhasebesi oldu herkes iþine geldiði gibi kalem oynattý. Ama iþin sonu yine gecikir deðiþmez.
Ben herkesi eleþtirmiyorum 9400 konusunda. Kimleri eleþtirdiðiðim zaten anlaþýlýr durumda.
Özellikle bankalar konusuna ISCTR deki yazýlarýmý bilen bilir ben hiç girmeyeyim. Herþey zamanýnda.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri