Daytradeci olaraktan kimse yenemez dayucuðum beni anca ortavadeli öngörü ile yenebilirsiniz![]()
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Resesyon dönemlerinde borsada nerede olmak gerekir diye bir araþtýrma yapmaya çalýþýyorum. Katký saðlamak isteyenler olursa memnun olurum. Þu ana kadar ki notlarým :
Türkiye'deki kriz dönemlerinde en yüksek getiri saðlayan hisse senedini belirlemek zordur, çünkü her kriz dönemi farklý dinamiklere sahiptir ve hisse senetlerinin performansý birçok faktöre baðlýdýr. Ancak, kriz dönemlerinde belirli sektörler ve þirketler genellikle daha iyi performans gösterir. Öne çýkan sektörler genellikle þunlardýr:
Temel Tüketim Ürünleri Sektörü: Kriz dönemlerinde insanlar temel ihtiyaçlarýný karþýlamaya devam eder, bu nedenle gýda, içecek ve kiþisel bakým ürünleri üreten þirketler genellikle daha istikrarlý performans sergiler.
Savunma ve Güvenlik Sektörü: Türkiye'nin savunma sanayii, kriz dönemlerinde bile talep görmeye devam eder.
Altýn ve Deðerli Metaller Ýle Ýlgili Þirketler: Altýn fiyatlarý kriz dönemlerinde yükselme eðilimindedir. Bu nedenle, altýn madenciliði veya altýnla ilgili finansal hizmetler sunan þirketler iyi performans gösterebilir.
Enerji ve Doðal Kaynaklar Sektörü: Enerji talebi genellikle kriz dönemlerinde bile devam eder, bu nedenle enerji þirketleri kriz dönemlerinde daha dayanýklý olabilir.
Bu kriz dönemlerinde en yüksek getiri saðlayan hisse senedi, spesifik bir dönem ve hisse senedi performansý analizi gerektirir. Örneðin, 2001 krizi sýrasýnda bankacýlýk sektörü büyük darbe alýrken, temel tüketim ürünleri ve savunma sanayii þirketleri daha iyi performans göstermiþtir. 2018-2019 krizinde ise döviz kurlarýna baðlý olarak dýþa baðýmlý þirketler olumsuz etkilenirken, iç piyasa odaklý ve döviz gelirli þirketler daha iyi performans sergileyebilir.
En yüksek getiri getiren hisse senedini belirlemek için, hisse senedi performanslarýný, sektörel dinamikleri ve makroekonomik faktörleri detaylý analiz etmek gerekmektedir.
Sýradan bir insan
Akþam kapanýþta al, sabah açýlýþta 10:00 - 11:00 arasý günün yükseðinden ver ile çalýþýyor. Benim gibi banka üzerinden iþlem yapan biri için hacme çalýþmak oluyor bu. Orta vade de ise kurbaðanýn yavaþ yavaþ ýsýnmasý gibi her gün týrtýklýyorlar. Bireysel olarak (tavsiye deðildir... zaten acemi olduðumu buradaki herkes biliyor) Amerikan borsasýnda iþlem yapmaya karar verdim. Orayý araþtýracaðým. Sýkýldým Bofa'nýn oyunlarýndan
Sýradan bir insan
zayýf hacimsiz bir piyasa ile haftayý tamamlarýz.
Cemal twete atmazsa 11000-12000-13000 gider borsa ,
herþey güllük gülüstanlýk alým gücü artmýþ, þirketler rekor kar açýklýyor,Abd bizi kýskanýyor doldur dur.
aklýmýzla dalga geçmeyi hala býrakmadýlar ama çevremde ve toplumda gördüðüm kadarý ile hiç birþey eskisi gibi olmayacak gözü kapalý kesim en azýndan kendi arasýnda tartýþmaya baþlamýþ
Yer Ýmleri