Ýngiltere, okullarda cep telefonu yasaðýný yasal hale getirecek
Ýngiltere hükümeti, kararý okul yönetimlerine býrakan ve baðlayýcý olmayan cep telefonu yasaðýný yasal düzenlemeyle okullarda zorunlu hale getirecek.
Ýngiliz medyasýnda yer alan haberlere göre, Lordlar Kamarasýný bilgilendiren Eðitim Bakanlýðý bünyesinde Devlet Bakaný olarak görev yapan Jacqui Smith, okullarda cep telefonu yasaðýna iliþkin baðlayýcýlýðý bulunmayan rehberin 2024'ten bu yana yürürlükte olduðunu hatýrlattý.
Bu rehberin yasal dayanaðýný oluþturan "Çocuklarýn Refahý ve Okullar" baþlýklý düzenlemeye iþaret eden Smith, "Sunacaðýmýz deðiþiklik önergesiyle okullar için açýk bir yasal zorunluluk oluþturacaðýz." dedi.
Smith, 2024'te hazýrlanan düzenlemede yer alan tavsiye rehberi doðrultusunda uygulanan telefon yasaðýna yasal dayanak getirileceðini kaydederken, ana muhalefetteki Muhafazakar Partiden de hükümete destek geldi.
Gölge Eðitim Bakaný Laura Trott, planýn müdürler, aileler, öðrenciler ve ülke için iyi bir haber olduðunu belirterek, "(Ýktidar) Ýþçi Partisi, yýllardýr bu adýmý gereksiz safsata olarak gördü. Hatta geçen hafta Eðitim Bakaný bu sorunun çözülmüþ bir konu olduðunu söyledi. Bizi dinledikleri için mutluyum. Sýnýflardaki baþarýyý artýrmak ve davranýþlarý geliþtirmek için bu adým doðru bir adýmdýr." açýklamasýný yaptý.
Parlamento'nun üçüncü büyük grubu olan Liberal Demokratlarýn Sözcüsü Caroline Voaden de yaptýðý açýklamada, bu kararýn öðretmen, öðrenci ve aileler için baþarý olduðunu kaydetti.
Kaynak : Anadolu Ajansý
''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
Yer Ýmleri