https://x.com/ragipsoylu/status/1867179886873399629
Möhüm haber. olumlu.
![]()
Aynen öyle...
Cebimde nakit taþýmadýðýmdan, bu soru ile en büyük yeni banknottan beni tokatlamýþtý bir arkadaþým.
Güncel olarak 20TL idi eski en büyük banknot(Yedinci Emisyon Grubu (E7)).
Harika ekonomi yönetimimiz ile bugünün 200 TL'si eski 20.000.000TL(bugünün parasý ile 20 TL)' nin yanýnda çiroz gibi kalýyor.
Çoktan 2 sýfýr eklendi.
Avrupa Merkez Bankasý Faiz Kararý (Ikon Menkul)
Avrupa Merkez Bankasý, 25 baz puan faiz indirdi ve politika faizini %3.15'e düþürdü.
ECB þu kritik detaylara vurgu yaptý;
*Avrupa Merkez Bankasý: Enflasyon ile mücadele süreci iyi gidiyor.
*Avrupa Merkez Bankasý: Enflasyon ölçütü genel olarak sürdürülebilir bir þekilde %2'de sabitlenebileceðini gösteriyor.
*Avrupa Merkez Bankasý: 2024 yýl sonunda Pandemi Acil Durum Satýn Alma Programý (PEPP) kapsamýnda yeniden yatýrýmlarý durduracaðýz.
*Avrupa Merkez Bankasý: Uygun politika duruþunu belirlemek için veriye dayalý ve toplantý bazýnda bir yaklaþým izlenecek
Banka 2025 ve 2026 büyüme tahminlerini Eylül projeksiyonlarýna göre 0.1 puan düþürdü.
Genel yorum: ECB kararlarý ve açýklamalarý beklendiði gibi gerçekleþti. ECB artýk faiz oranlarýnýn "yeterince kýsýtlayýcý" bölgede olmadýðýný kabul etti ve açýklama metninden kaldýrdý. Ekonomik yavaþlama ve enflasyondaki hafifleme devam ettikçe veriye dayalý gideceðini belirten ECB'nin gelecek toplantýlarda faiz indirmeyi sürdürmesi bekleniyor.
Avrupa Merkez Bankasý kararý sonrasýnda EURUSD paritesi 1.0470'e kadar sarkarken, DAX30 borsa endeksinde pozitif tepkiler görülüyor.
Bir de...
Topikte ha bire ayný tiplerden kaynaklý bir polemik...
"Sen adres ver... Ben vereyim...",
"Sen 3 ver ben z.kivereyim..."*
temalý bir muhabbet dönüyor.
*
Þunu getirdi aklýma:
"
- mutluluðun sýrrý aptal insanlarla tartýþmamaktýr.
- ama hocam, tartýþmadan olur mu?
- haklýsýn evladým...
"
https://eksisozluk.com/entry/100952167
Sindoma ya yine laf soktular
Sindoma abi sen gel benim topikte yaz en iyisi![]()
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Almanya Savunma Bakaný Pistorius, Türkiye'nin Suriye'de önemli bir aktör haline geldiðini söyledi
Almanya Savunma Bakaný Boris Pistorius, Baas rejiminin çökmesinin ardýndan Türkiye'nin Suriye'de çok daha önemli bir aktöre dönüþtüðünü belirtti.
Pistorius, Irak'taki temaslarý kapsamýnda geldiði Erbil'de, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Baþkaný Neçirvan Barzani ile görüþmesinin ardýndan açýklamada bulundu.
Terör örgütü DEAÞ ile mücadelede Irak'a destek verdiklerini hatýrlatan Pistorius, Irak ve IKBY'ye DEAÞ ile mücadelede destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Pistorius, Suriye'deki geliþmelere iliþkin "Ýran ve Rusya'nýn Suriye'den çekilmesinin ardýndan bölgede bir NATO ülkesi olan Türkiye eskisinden çok daha önemli bir aktör oldu. Türk yetkililerle (Suriye'yi) bu konuyu görüþeceðim." ifadelerini kullandý.
Yer Ýmleri