Doðru bilinen çok büyük yanlýþlardan biri
Bir klise
Bankasý endeks gitmez
Tam tersi
Bankalar gidiyorsa borsa bitmistir
Bugun londrada þimþek bofanýn düzenlediði toplantýya katýldý dün merkez bankasý baþkaný sunum yapmýþ, cevdet bey bir önceki konuþmasýnda data ya göre hareket edicez dedi çünkü piyasa her toplantý faiz indirimini fiyatlamaya baþlamýþtý o konuþmadan sonra frene basýldý dar alanda paslaþma baþladý piyasada, eðer dataya göre hareket edilecekse ocak aylýk enflasyonu 4 üzerinde veya 5 üzeri diðer ayrýlmýþ durumda buda 250 deðil daha aþaðýsý faiz indirimi olabilir 150-200 gibi ama 5 üzeri olursa pas olurmu o soru iþareti bende.Bankalarda hsbc satýþý var 1 haftadýr geçen jp nin güncellemesi ile akbnk biraz daha kýllandým bakalým izleyelim
kasým ayýnda sinirlenerek hisselerin yüzde seksenini satmýþtým 8500 lerden,endesk oradan aþagý gelmedi,bir çok hisse endekse raðmen düþüþlere devam ettiler,bir ay borsadan uzak kaldým o dönem.Aralýk ortasýnda tekrar ful hisseye döndüm ama bugün çok sinirlendim tümünü satacaktým ama vazgeçtim.o zaman dipten satmýþtým,bakalým þimdi endesk nereye gidecek.kýzma nedenlerimden yanlýzca birini söyleyeyim,bir ay önce 27-29 arasýndan aldýðým teknosanýn yarýsýný 39-40 dan vermiþtim,yarýsý duruyordu,3 günde anasýný bellediler.Bizim borsa da hisse falan taþýnmaz.
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
BofA toplantýsýnda enflasyon konuþuldu: Ocakta yüksek gelebilir!
Amundi Geliþen Piyasalar Kýdemli Fon Yöneticisi Aksoy, katýldýðý BofA'nýn Londra'daki yatýrýmcýlar toplantýsýnda, sunum yapan Bakan Þimþek ve TCMB Baþkaný Karahan'ýn enflasyonun ocak ayýnda yüksek gelebileceðini söylediklerini aktardý.
Bu karþýlaþtýrmalý grafiði yakýndan incelersek, geçmiþte olagelmiþ bir gerçekliði de görmüþ oluruz.
Ülke borsasýnýn temel dinamiði yabancý sermaye idi geçmiþ yýllarda.
Artýk istesek de gelmedikleri için güncel durum farklý olabilir.
Lakin yine de ilgili grafik;
borsanýn yükselmesi için yabancý sermaye giriþi gerektiðini,
bu giriþin bankalar ve sermaye kurumlarý aracýlýðý ile olmasý nedeniyle ilk yükseliþin bankalar ve bu þirketlerde olduðunu,
daha sonra piyasalara enjekte edilen bu para ile sinai, perakende vb. sektörlerin yükseldiði görülebilir.
Yani bir ters korelasyon deðil sadece öncelik ve sýra farký var bence...
Ez cümle bu koþullarda önce bankalar sert yükselir, sonra para diðer sektörlere daðýldýðýndan bankalar zirvelerinden süzülür veya yataya baðlar,
bu aþamadan sonra da sinai vb. endekslerinde yükseliþ baþlar...
Yer Ýmleri