Ev alma niyetinde olanlar için fiyatýn düþmesi iyi Düþtükçe az az biriktiriyoruz ama çok Uygun fiyata düþmesi de iyi deðil, diyelim ki 3 tl ye düþtü. Parasý olan þak diye milyonluk sertifikayý alýr evi ucuza kapatýr.
Ev alma niyetinde olanlar için fiyatýn düþmesi iyi Düþtükçe az az biriktiriyoruz ama çok Uygun fiyata düþmesi de iyi deðil, diyelim ki 3 tl ye düþtü. Parasý olan þak diye milyonluk sertifikayý alýr evi ucuza kapatýr.
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Bu topiclerde yazdýðýn en yanlýþ þeyleri burada yazmýþsýn. Karþýnda bu iþi yapan kim devlet. Bir evin deðeri 6 günde % 12 düþer mi? O zaman bu deðerleme yanlýþ bu iþi yapanlar iþini düzgün yapmamýþ. Kaldý ki bu piar projen bu iþin bu þekilde olmasýna sebep olanlar bana göre tam bir m.ldýr. Ben hisse alanlarýn yerinde olsam cimeri ve KGK umunu þikayetlere boðardým.Bu þekliyle devlet vatandaþýný kazýklamýþ oldu.Fiyat eðer düþecekti ek satýþý yapmayacaktý o zaman.Bende sana þimdi soruyorum ne farký kaldý devletin A1-Bulls-Teradan? Devlet Spekülatör mü? Sosyal medyadaki sol tandans ekonomi çevresine muazzam bir malzeme verdi.Þimdi bir sonraki sertifikaya müþteriyi nasýl bulacaksýn? Geçen bir ortamdayým bu iþlerle ilgili devletin üst kademelerinde bir vatandaþ bu olayý ballandýra ballandýra anlatýyor 3 cümle söyledim konuþmaya devam edemedi.Bana da acayip kýzdýlar.Alýþmýþlar onlarda herkesi yaftalayýp geçmeye. Sonra ortam sakinleþince yanýma geldi sordu necisin ne iþ yaparsýn bende anlattým buradaki yazdýklarýmýn daha geniþletilmiþ bir özetini.Sosyal medyadan da bazý gömme yazýlarýný okuttum. En sonunda da ÝPKB den üst düzey bir isim verdim kendisi abimiz sayýlýr diye ben tanýyorum dedi.Sonra sormuþ beni senin yeðen bizim karizmayý çizdirdi diye anlatmýþ.
7,59 a halka arz yapýp 3 olacaksa bu fiyat bence çok yanlýþ düþünüyorsun kusurabakma. Bu iþin bu þekliyle olmasýna sebep her kim varsa Hakkari de güzel bir memleketimiz..... Bana göre kapasiteleri ile hak ettikleri yerde orasý.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Sektörden biri olarak konuþuyorum. Bu evleri TOKÝ evleri ile kýyaslayanlar hata eder. Emlak Konut projelerinde yaðlý daire diye birþey yoktur. Parasýný bastýran istediði daireyi alýr. DMLKT Emlak Konut için küçük çaplý bir projedir. Ýstenirse proje 1 yýl içinde de bitirilebilir ve þahsi olarak 4 sene süreceðini de sanmýyorum. Ýstanbul'da, deprem bölgesinden uzak ve Çam Sakura'ya, Ýstanbul Havalimanýna, Tem Otoyoluna bu kadar yakýn bir Emlak Konut projesinin satýlamayan dairesi de kalmaz. Daireyi hiç görmeden satýn alacak binlerce kiþi bulunur.
Yanlýþ anladýnýz. TOKÝ'de yaðlý daire vardýr demiyorum. TOKÝ'de evlerin içinin malzeme kalitesi düþüktür, ses yalýtýmlarý yoktur. Oturmaya baþladýktan 3 sene sonra mutfak dolaplarý dökülür ve TOKÝ'ler þehir dýþýna, kervan geçmez yerlere yapýlýr. TOKÝ'lerde sosyal donatý alanlarý, havuzlar hatta güvenlik bile bulunmaz.
Emlak Konut projeleri orta ve üst gelire yöneliktir. Evlerin içinin malzeme kalitesi yüksektir. Sosyal donatý alanlarý bulunur. Peyzaja vs. önem verilir. Projeler de genellikle þehir merkezlerine yapýlýr.
Bu iþin hesabýný bilenler 150 m2 3+1 dairenin arsasýz maliyeti nedir?
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Eþim mimar hocam, istanbul için konuþuyorum..500 konutluk bir yerde 850 bin tl civarý ama m2 düþük..150 de 1 olsun taþ çatlasa..
Yer Ýmleri