Savaş bitti mi şimdi
Ben bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim
Altın ve gümüş yine çoştu
Savaş olmadan 3600 e düşmeyecek mi emmi
Herşey ters çalışıyor önceden savaş olunca altın fırlardı
Savaş bitti mi şimdi
Ben bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim
Altın ve gümüş yine çoştu
Savaş olmadan 3600 e düşmeyecek mi emmi
Herşey ters çalışıyor önceden savaş olunca altın fırlardı
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
bu yükselişin güvende kalabilmesi için 12.776 üzerinde tutunması devam edebilmek için 13.009 üzerine çıkması gerekir.. 2 rengin birleştiği 12.634 altı üzer.. kazancınız bol ve daim olsun..
not..grafik karışık gelebilir diye 12 ve 13 nolu indikatörleri ayrı gönderiyorum.. yükselişin devamı için barı taşıyarak birlikte bir yay çizmek zorundalar..
![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Pardon bu hesap da yanlışmış.
Daha ayrıntılı 2005 ocaktaki lot geçişini ve tarih - dolar kurlarında düzeltmeyi de dikkate alarak yeniden hesaplattım.
400 hissenin maliyeti 2100 dolar civarında. mart 2026 sonu itibariyle portföy değeri 300 küsur dolar. Temettü gelirleri 2900 küsur dolar. Temettünün kağıda yeniden yatırılmadığı varsayıldı. Bileşik getiris yok yani, harcandı varsaydık. Son olarak bedelli sermaye artırım bedeli 240 dolar.
1990'da 2100 dolar basılıp mart 2026'da portföy değeri olan 2900 dolar alınıyor. Maliyete 250 dolar bedelli sermaye tutarını da eklemek lazım.
Yanlış anlamayı düzeltelim önemli işler.
Sonuç; 1990'da PD 1 milyar dolar olan arçelik (o dönemin nominal doları) mart 2026'da 2,1 - 2,2 PD değerine erişmişse bu hesap doğru olur. Hatta dolar enflasyonunu da dikkate alırsak 2,5 milyar dolar civarı bir PD'ye erişmesi gerekirken altında kalmış. Ayrıca 400 hisseye yapılan yatırım da yüzde 100 getiriye çok uzak. Arçelik'te görülen PD değer artışının çok altında kalmış.
Hesapta sorun var mıdır? Bu yüksek enflasyon ve sıfır atma olayı işleri karıştırıyor biraz ama sanki genel durum bu.
Her türlü tem + serm düzeltmeleri uygulanmış Arçelik grafiği (log -yok)
$ cinsinden ARCLK
ve en önemlisi Bono Fonlarına göre ARCLK..
Naçizane görüşüm,
uzun vadede (1995-2026) ha fonda beklemişsin, ha senetlerin iyi birinde (çok daha iyileri var tabii)
Birde bunun ALTIN cinsi var..
Böyle bakınca, Köydeki Hatçe Teyzenin
hepimizden daha fazla finansal okurluğunun olduğunu anlıyoruz.
Yer İmleri