Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,40 10% 345,17 Mn 4,20 / 4,40
9,46 10% 1,47 Mr 9,00 / 9,46
4,07 10% 350,30 Mn 3,91 / 4,07
43,60 9.99% 141,64 Mn 39,70 / 43,60
660,50 9.99% 361,34 Mn 660,50 / 660,50
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
165,50 -9.96% 1,66 Mr 165,50 / 180,00
10,07 -9.93% 1,70 Mr 10,07 / 11,50
122,30 -9.14% 2,86 Mr 121,40 / 147,80
44,68 -8.7% 425,58 Mn 44,06 / 44,88
3,65 3.69% 18,21 Mr 3,52 / 3,69
42,24 2.38% 11,76 Mr 41,34 / 43,72
101,30 -1.94% 7,94 Mr 97,70 / 104,40
308,25 -0.88% 7,72 Mr 306,25 / 309,50
340,75 4.52% 7,68 Mr 331,75 / 345,00
21,32 4.2% 1,06 Mr 20,72 / 21,56
75,60 0.47% 7,57 Mr 74,20 / 75,80
436,25 1.81% 7,54 Mr 425,00 / 438,75
340,75 4.52% 7,68 Mr 331,75 / 345,00
782,50 -0.95% 2,71 Mr 778,50 / 792,00
100,80 1.66% 443,62 Mn 99,00 / 101,10
115,30 0.96% 199,02 Mn 112,60 / 116,60
436,25 1.81% 7,54 Mr 425,00 / 438,75
36,16 3.14% 214,30 Mn 35,10 / 36,34
11,16 -0.36% 392,68 Mn 11,13 / 11,44
88,70 2.31% 681,07 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 3/9 ÝlkÝlk 12345 ... SonSon
Arama sonucu : 72 madde; 17 - 24 arasý.

Konu: Bilgisayarýmdaki Sorunlar

1.  Alýntý Originally Posted by HMÝNALAY Yazýyý Oku
    Merhabalar

Bilgisayarýmda harddisk deðiþtirme uyarýsýndan sonra deðiþim gerçekleþtirdim...

harddisk deðiþiminden sonra Wifi sürekli kopuyor. Bu konuda bilgisi olan var mý? ( deðiþim yapan yer ile tel ile görüþtüm böyle bir sorun olmamasý gerekir diye cevap verdi ve getir bakalým dediler.. Zaman bulursam yarýn götürecem ama buraya da bir sorayým dedim...

cevaplar için þimdiden teþekkürler...
    harddisk deðiþimi ile wifi kopmasýnýn ilgisi yok, ancak windows yeniden kurulduðundan mevcut wifi driver'larý güncel
    kalmamýþ olabilir. Eðer windows bunu bulduysa, güncel olmayan bir durumda kalmýþtýr.
    Üreticisinin sitesinden bunu indirip kurmanýz gerekiyor.

Arkasýndan wifi'nin ayarlarýný sýfýrlayýp, yeniden kurmanýzý öneririm.
    Bu arada kopma devam ediyorsa; modem'e uzaklýk kontrol edilebilir.

Ayrýca masaüstü bir bilgisayara usb arabirimi ile bir wifi kart baðlýyorsanýz, usb sürücülerinin de yüklenmesinde
    yarar var. Belki sistemde usb sürücüleri de eski halde kalmýþtýr.

Yukarýdaki detaylarý denersiniz, eðer kart usb ise baþka bir bilgisayar üzerinden de denersiniz.

Eðer notebook ise genellikle bluetooth ile wifi ortak çalýþýr, bluetooth'un da güncellemesini yapmanýz iyi olur...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR_ÝZMÝR
    Gönderi
    2,922
     Alýntý Originally Posted by Erasure Yazýyý Oku
    Sn.Pinky, sizinle zaten haberleþiyoruz, belirttiðiniz gibi güzel bir projede görevliyim. Cezayir'in Setif þehrindeyim.
    Þehrin büyük bir bölümünü kapsayan tramway projesi devam ediyor. Henüz bitiþine vakit var. Tabii bütün þehrin
    her yerini kazdýðýmýz ve yeniden altyapýsýný yaptýðýmýz için çok uðraþtýrýyor. Özellikle böyle altyapýsý geliþmemiþ
    þehirlerde sürekli kazý yaptýðýnýz da sürprizlerle de karþýlaþýyorsunuz.

Þehirden zaman zaman fotoðraf çekiyorum. Libya'da fotoðraf konusunda çok sýkýntý çekmiþtim, hapis cezasý alanlar bile
    olmuþtu. Bu sebeple arapça konuþulan toplumlar da çok dikkat ediyorum. Olabildiðince þirket logolarýnýn olduðu araç,
    kýyafet vs ile fotoðraf çekiyorum. Bu þekilde fazla bir þey demiyorlar.

Cezayir büyük bir yer ama sýkýntýlarý da yok deðil. Lens içeren, DSLR sýnýfýndaki fotoðraf makinalarýna adamlarýn alerjisi var.
    Havalanýnda el koymaya bayýlýyorlar. Bu yüzden fotoðraf makinelerini Türkiye'de býraktým. Cep telefonu ile idare ediyorum.

Bir bölüm açarak Cezayir Setif ile ilgili ufak bilgiler ve fotoðraflar paylaþacaðým...
    YM çok iyi bir firmadýr. Ýzmir de çalýþmýþtým. süperdir.

3.  Alýntý Originally Posted by CÜNEYT Yazýyý Oku
    YM çok iyi bir firmadýr. Ýzmir de çalýþmýþtým. süperdir.
    YM iyi ama yurtdýþýnda biraz durum farklý, özellikle þirket yönetimi yerine proje yönetimi kararlarda baskýn olduðundan,
    Türkiye'deki ayný firmanýn kalitesi burada hissedilmiyor. Tabii çok detaya girmek istemiyorum ama yurtdýþý daha zor ve uzun
    çalýþma þartlarý bunaltýyor. Sürekli kamp, ofis, saha üçgeninde hayatlar geçiyor. Türkiye'deki gibi akþam evinize gitmek
    gibi durumlar burada hiç bir zaman olamýyor, haftasonu tatili de çok kýsýtlý, 1 ay içerisinde sadece 2 gün dinlenebiliyoruz.
    Konu derin ve uzun ama Türkiye'de YM'de iþ fýrsatý yakalarsanýz bunu kaçýrmayýn...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    20,912
     Alýntý Originally Posted by HMÝNALAY Yazýyý Oku
    Merhabalar

Bilgisayarýmda harddisk deðiþtirme uyarýsýndan sonra deðiþim gerçekleþtirdim...

harddisk deðiþiminden sonra Wifi sürekli kopuyor. Bu konuda bilgisi olan var mý? ( deðiþim yapan yer ile tel ile görüþtüm böyle bir sorun olmamasý gerekir diye cevap verdi ve getir bakalým dediler.. Zaman bulursam yarýn götürecem ama buraya da bir sorayým dedim...

cevaplar için þimdiden teþekkürler...
    Araçlardan denetim yaptýnýzmý...belki programýn yüklü deðildir,draverini bulun yükleyin,modemin çýkýþlarýný kontrol edin,müþteri hizmetlerini arayýp sýfýrlayýn...CCleaner bu programý deneyerek þiþen bilgisayarýn yükünü hafifletin,yanlýz dikkat edin bazý dosyalarýnýza dikkat edin,çoðu bilgisayar þiþer alan boþaltmadýðýndan yavaþlar ve format atar,atýlmadan önce bu programý devreye sokun...eðer tamir iþine kafanýz yatýyorsa bazen harddiskler takýlýr,içini çok itinalý olarak açarak iðneyi konrol edebilirsiniz,bazen takýlma yapar,ben çoðu kiþinin harddiskini tamir ettim,yanlýz bu çok hassas bir iþtir,ortamda hiç toz olmayacak,çýkardýýnýz parçalarý numaralayýn...eðer bir sonuca ulaþamazsanýz format son çaredir,kolay gelsin.

5.  Alýntý Originally Posted by refaba Yazýyý Oku
    ...eðer tamir iþine kafanýz yatýyorsa bazen harddiskler takýlýr,içini çok itinalý olarak açarak iðneyi konrol edebilirsiniz,bazen takýlma yapar,ben çoðu kiþinin harddiskini tamir ettim...
    aslýnda wifi kopmalarý ile bunun bir ilgisi yok ama madem belirtmiþsiniz, harddisk tamiri ile ufak ayrýntýlarý bilgisayar kullanýcýlarýna anlatayým.
    hiç bir kullanýcýya harddisk tamiri yapmak gibi bir þey önermiyorum. Bu çok özel ve çok bilgi gerektiren bir konudur.
    Hepsi bir yana bunun sökümü aþamasýnda laboratuvar ortamý gibi aþýrý tozsuz, özel ekipmanlar gerektirir. Hiç önermiyorum, denemeyin bile.

Wifi için aslýnda çok ucuz fiyatlarda olduðundan usb'den çalýþan bir adaptör alýnabilir. Biraz el aletleri çantasý gibi her kullanýcýda ekstra
    bir kart olmasýnda yarar var. Ben konuyu abattýðým için yanýmda 5 tane usb wifi kart ile dolaþýyorum, yeri geldiðinde çok iþime yarýyor.

Sürücü sýkýntýsý olduðuna eminim, donanýmsal bir arýza olmadýðý sürece konu kýsa sürede çözülecektir.

Yine her kullanýcý için linux'un ubuntu vs bir iþletim sistemini usb'ye (4 GB'lýk bir usb bellek iþ görür) tanýtmasýný ve
    live versiyon olarak sadece bu tip iþlemde sisteminden çalýþtýrmasýný da önerebilirim. En azýndan sorunun windows kaynaklý mý,
    yoksa donanýmsal olduðu da belli olur. Zaten linux'da da sorun devam ediyorsa, kart deðiþimi söz konusu olacaktýr.

6. harddisk deðiþiminden sonra burada bahsedildiði gibi driver sürücü nedeniyle internet zaman zaman kopuyordu. Þuan Driver yeniden yüklendi. 2 gündür internet kopmuyor...

Burada ilgi gösterip verilen cevaplara tekrar teþekkürler..
    HERKES KENDÝ HÜR ÝRADESÝYLE YATIRIM YAPMALIDIR. KÝMSEDEN ETKÝLENMEMELÝDÝR. YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSÝYESÝ OLARAK KESÝNLÝKLE KULLANILAMAZ.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    20,912
     Alýntý Originally Posted by Erasure Yazýyý Oku
    aslýnda wifi kopmalarý ile bunun bir ilgisi yok ama madem belirtmiþsiniz, harddisk tamiri ile ufak ayrýntýlarý bilgisayar kullanýcýlarýna anlatayým.
    hiç bir kullanýcýya harddisk tamiri yapmak gibi bir þey önermiyorum. Bu çok özel ve çok bilgi gerektiren bir konudur.
    Hepsi bir yana bunun sökümü aþamasýnda laboratuvar ortamý gibi aþýrý tozsuz, özel ekipmanlar gerektirir. Hiç önermiyorum, denemeyin bile.

Wifi için aslýnda çok ucuz fiyatlarda olduðundan usb'den çalýþan bir adaptör alýnabilir. Biraz el aletleri çantasý gibi her kullanýcýda ekstra
    bir kart olmasýnda yarar var. Ben konuyu abattýðým için yanýmda 5 tane usb wifi kart ile dolaþýyorum, yeri geldiðinde çok iþime yarýyor.

Sürücü sýkýntýsý olduðuna eminim, donanýmsal bir arýza olmadýðý sürece konu kýsa sürede çözülecektir.

Yine her kullanýcý için linux'un ubuntu vs bir iþletim sistemini usb'ye (4 GB'lýk bir usb bellek iþ görür) tanýtmasýný ve
    live versiyon olarak sadece bu tip iþlemde sisteminden çalýþtýrmasýný da önerebilirim. En azýndan sorunun windows kaynaklý mý,
    yoksa donanýmsal olduðu da belli olur. Zaten linux'da da sorun devam ediyorsa, kart deðiþimi söz konusu olacaktýr.
    Hepsi bir kenara,bendeki tamir aletlerini görseniz akýlýnýz þaþar,tamir etmediðim hiçbir alet yoktur,yeterki parçasý bulunsun,binlerce parçaya böldüðüm bazen alet,devat vardýr ince iþçilik isteyen,örneðin,dikiþ makinesi,ana kart tamiri,sayýsýný bilmediðim elektronik aletler,saatler,micro cipi arýzalý aletler,fotðraf makineleri,cep telefonlarý,entegreler,flash bellekler vs,bunlar ince iþçilik isteyenler,kalýnlarý buzdolabý,çamaþýr makinesi,bulaþýk makinesi vs uzar gider,arabalarý bile sökerim,bütün silahlarý,bende bu hobidir,direkt tamir etmem,önce servise tamirciye gönderirim,son çare bana gelin derim,öyle fazla parada almam,sadece parça parasýný az iþçilik...ama son yýllarda biraz ara verdim,çünkü çok yoruyor insanýn beynini,çünkü bazen çok ufak parçalarda mikroskop kullanýyorum,çünkü kopuklar normal büyüteçlen gözükmüyor,mikroskobunda 5-60 kat aralýðýný kullanýyorum,piyasada pek bulunmaz,ben Ruslardan tedarik etmiþtim,neyse iþte ben buyum

Post Microsoft’dan WannaCrypt Virüsü açýklamasý

Microsoft, tüm kullanýcý ve kurumlarýn dev siber saldýrýdan korunmak için yapmasý gerekenleri anlattý.
    Etkilediði ülke sayýsý 150’yi geçen ve Türkiye’deki bazý sistemlere de bulaþan fidye saldýrýsý, birçok kritik, hayati hizmeti etkilemiþti.

Siber saldýrýyý inceleyerek müþterilerini korumak üzere mümkün olan tüm önlemleri aldýðýný belirten Microsoft, Türkiye Blog sayfasýnda yaptýðý açýklamada, tüm son kullanýcý ve kurumlarýn bu saldýrýdan korunmak için yapmasý gerekenleri anlattý.

Ýþte Microsoft Türkiye Blog sayfasýndan yapýlan açýklama:

“Bu blog yazýsýyla tüm son kullanýcý ve kurumlarýn bu saldýrýdan korunmak için yapmasý gerekenleri paylaþýyoruz. Ayrýca tüm müþterilerimizi korumak için beklenenin ötesinde bir adým atarak, özel destek politikasýna tabi olan Windows XP, Windows 8 ve Windows Server 2003 platformlarý için de bir güvenlik güncellemesi yayýnlýyoruz.”

“KURUMLARIN HEMEN MÝCROSOFT SECURÝTY BULLETÝN MS17-010 GÜNCELLEMESÝNÝ DAÐITMALARINI ÖNERÝYORUZ”

Ýþte detaylar:

– Mart 2017’de, bu saldýrýlarýn faydalandýðý zafiyeti adresleyen bir güvenlik güncellemesi yayýnladýk. Böylece, Windows Update güncellemesi aktif olan tüm kullanýcýlarýmýz bu zafiyeti kullanan saldýrýlara karþý koruma altýna alýndýlar. Bu güvenlik güncellemesini henüz uygulamamýþ olan kurumlarýn hemen Microsoft Security Bulletin MS17-010 güncellemesini daðýtmalarýný öneriyoruz.

– Windows Defender kullanmakta olan müþterilerimiz için bu tehdidi Ransom: Win32/WannaCrypt olarak tespit eden bir güncelleme yayýnladýk. Etkili koruma için ekstra bir önlem olarak, bilgisayarlarýnýzda kurulu olan antivirüs yazýlýmlarýný güncellemenizi öneriyoruz. Farklý bir güvenlik saðlayýcýsýnýn antivirüs çözümünü kullanmakta olan müþterilerimiz koruma altýnda olduklarýný bu saðlayýcýlarla teyit edebilirler.

– Bu saldýrý zaman içinde geliþebileceði için, daha fazla koruma için kurumlara detaylý savunma stratejileri oluþturmalarýný öneriyoruz. (Örneðin, SMBv1 attacks saldýrýlarýndan daha iyi korunmak için müþterilerimiz aðlarýndaki eski protokolleri engellemeyi deðerlendirebilirler).

Bazý müþterilerimizin artýk Microsoft tarafýndan desteklenmeyen Windows sürümlerini kullanmakta olduðunu biliyoruz. Bu müþterilerimiz Mart ayýnda yayýnladýðýmýz Güvenlik Güncellemesini alamadýlar. Ancak, saldýrýlarýn potansiyel etkisini deðerlendirerek Windows XP, Windows 8 ve Windows Server 2003 gibi sadece özel destek politikasýna tabi olan platformlarýmýz için de Güvenlik Güncellemesini yayýnladýk.

Bu karar, detaylý bir durum deðerlendirmesinin ardýndan tüm müþteri ekosistemimizi koruma altýna alma prensibiyle alýndý.
    Windows Ýþletim sisteminin desteklenen versiyonlarýný kullanan müþterilerimiz (Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows 10, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016) için MS17-010 Güvenlik Güncellemesi Mart ayýnda yayýnlandý. Bu versiyonlarda otomatik güncellemeleri aktif hale getirmiþ olan veya güncellemeyi manuel olarak yükleyen müþterilerimiz koruma altýndalar. Diðer müþterilerimizin mümkün olan en kýsa süre içinde güncellemeyi yüklemelerini tavsiye ederiz.

Saldýrýlarýn bazýlarý yaygýn olarak görülen zararlý dosya ekleri gibi oltalama (phishing) taktiklerini kullanmaktalar. Bu nedenle, tüm müþteri ve son kullanýcýlarýmýz güvenilmeyen veya bilinmeyen kaynaklardan gelen e-posta ve dokümanlara karþý dikkatli olmalýlar. Office 365 müþterilerimiz için sürekli olarak Ransom:Win32/WannaCrypt gibi tehditleri monitör ediyor ve koruma servislerimizi güncelliyoruz.

Bu zararlý yazýlým hakkýnda daha detaylý bilgi Windows Güvenlik Bloðundaki Microsoft Zararlý Yazýlým Koruma Merkezi’nde bulunuyor. Microsoft Zararlý Yazýlým Koruma Merkezi’ne yeni olanlar için, bu platform BT Güvenlik Uzmanlarýnýn sistemlerini daha iyi koruyabilmelerine yönelik bilgiler sunma odaklý teknik tartýþma platformumuzdur.

Geliþmeler oldukça, müþterilerimizle birlikte çalýþarak daha fazla destek saðlamak üzere bu blog yazýsýný güncelleyeceðiz.

EUROPOL’DEN AÇIKLAMA
    AB Polis Teþkilatý Müdürü (Europol) Rob Wainwright, saldýrýnýn eþi görülmemiþ bir özelliðe sahip olduðunu, “ransomware” denilen fidye yazýlýmlarý ve “warm” denilen solucan tipi bilgisayar virüslerinin birleþtirilmesiyle oluþturulduðunu aktardý.

“ÝNSANLAR SABAH ÝÞTE BÝLGÝSAYARLARINI AÇTIKLARINDA BU SAYI ARTABÝLÝR”
    Saldýrýyý yapanlarýn söz konusu birleþimi virüsün yayýlma hýzýný arttýrmak için kullandýklarýný belirten Wainwright, “Þu anda giderek büyüyen bir tehlike ile karþý karþýyayýz. Saldýrýdan etkilenenlerin sayýsý gittikçe artýyor. Ýnsanlar pazartesi sabahý iþe vardýklarýnda, bilgisayarlarýný açtýklarýnda bu sayýnýn daha da artabilecek olmasýndan endiþeliyim.” diye konuþtu.

Kaynak : http://www.haberatv.com/microsoftdan...su-aciklamasi/

Sayfa 3/9 ÝlkÝlk 12345 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •