Originally Posted by
DRİZM
Sayın TomBombadillo ;
anladığım kadarıyla sistem BİR ÖNCEKİ GÜNÜN KAPANIŞLARINI KULLANIYOR zira bu ayın 2'sinde kapanış sonrası ne kadar denersek deneyelim yeni hisselere ulaşamadık, ama 3. günün seans kapanış sonrasında yeni hisse listelerini gördük (2-3 sayfa öncesindeki mesajlarda görülebilir).
TV ile ilgili seçimlerde sistem EN SON VERİLERE GÖRE bir portföy güncellemesi yapıyor ama bu bir GETİRİ MAXİMİZASYONU ŞEKLİNDE DEĞİL ve görebildiğim kadarıyla daha çok 5 li portföylerde TEK HİSSE DEĞİŞMESİ şeklinde. Biz portföy oluşturduğumuz tarihteki EN SON VERİLERİ KULLANIYORUZ ama örneğin 10 gün sonra baktığımızda eğer hisselerde değişme varsa demek ki bu dönemde EN SON VERİLERDE DEĞİŞME VAR, bu değişim hem iyi hem de kötü yönde olabileceğinden ORTALAMA OLARAK uzun vadeli getirilerde çok büyük bir bozulmaya neden olmayacaktır diye düşünüyorum ; zaten alım-satım sırasında fiyatlarda da bir miktar pozitif ya da negatif SAPMA olabileceğinden geçmiş getiriler bir miktar İSKONTO EDİLEREK dikkate alınmalıdır.
TV OLMAYAN seçimlerde ise son bilançonun geldiği tarihi izleyen günden SONRA veriler artık değişmeyeceğinden, bu tarihten sonra oluşturulacak portföylere ait hisselerin ilerideki tarihlerde değişmeleri için bir sebep de olmayacak ve bir diğer alım zamanına kadar hisselerde değişiklik gözlenmeyecektir diye düşünüyorum.
Hocam program getiri maksimizasyonu yapmıyor, bunda sıkıntı yok. Yani gördüğümüz gelirler belki de reel portföyden daha düşük, yani program bizim gördüğümüzden daha fazla bile kazandırıyor olabilir ama insan doğası işte, duruma tam olarak hakim olmak istiyoruz...
Yatırım kapsamında değerlendirelemez
Yer İmleri