Sayfa 60/612 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon
Arama sonucu : 4896 madde; 473 - 480 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

Alıntı Originally Posted by konkasor34 Yazıyı Oku
    terzico sen kesin 20-25 yas arası yatırım yapmayı bilmeyen birisin...gidip viking vb. aldıgına göre...sonra gelip burda petun kötülemeye çalışarak eline ne geçiyor anlamıyorum...2009 dan beri ufak ufak biriklerim, şükürler olsun ki her sene hatırı sayılır temettü aldım almaya da devam edecem nasip olursa...ayrıca portföydeki diger kagıtlarda aselsan(maliyetim 2,8 civarı),tskb ve adana çimeno b grubu...bu hisselerde de maliyetim bayaga düşük...istersen sana yatırım dersi verebilirim...
    yaşarlar da bir cacık olmaz
    en kötü hise bile bire üç yaptı
    burda ömrünü boşuna tüketme
    bunlar fazla kar etmeyi sevmezler.
    büyü yemediler
    eskiden rekabet yoktu
    şimdi rekabet çok
    zorlanıyorlar.
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.
    Y.t.d

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by konkasor34 Yazıyı Oku
    terzico sen kesin 20-25 yas arası yatırım yapmayı bilmeyen birisin...gidip viking vb. aldıgına göre...sonra gelip burda petun kötülemeye çalışarak eline ne geçiyor anlamıyorum...2009 dan beri ufak ufak biriklerim, şükürler olsun ki her sene hatırı sayılır temettü aldım almaya da devam edecem nasip olursa...ayrıca portföydeki diger kagıtlarda aselsan(maliyetim 2,8 civarı),tskb ve adana çimeno b grubu...bu hisselerde de maliyetim bayaga düşük...istersen sana yatırım dersi verebilirim...
    Maliyetlerin çok iyiymiş .bana versene su dersi.ciddi soruyorum.nasil bir yol izliyorsun ?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. terzico'ya bir çok konuda katılıyorum aslında,pınar'ın sahibidaha doğrusu büyük patronun çocukları vizyonsuz insanlar, bu çok açık...büyümeyen,yerinde sayan bir şirket yok olmaya mahkum.mesela bakın Banvit'e adam yok büyükbaş,yok yem, yok yabancı ortak derken gırtlağa kadar borca girdi filan ama sonunda her kuruşunu satıştan geri aldı..Banvit şimdi milyar dolarlık ihracat yapıyor..bizimkilerde böyle bir ufuk yok.Vallahi 9 aylık bilançodan da korkmuyorum değil yani...normalde en az bir 40 milyon bekliyorum,ama gelirse 35 milyon daha çok tırmalarız...

4.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    terzico'ya bir çok konuda katılıyorum aslında,pınar'ın sahibidaha doğrusu büyük patronun çocukları vizyonsuz insanlar, bu çok açık...büyümeyen,yerinde sayan bir şirket yok olmaya mahkum.mesela bakın Banvit'e adam yok büyükbaş,yok yem, yok yabancı ortak derken gırtlağa kadar borca girdi filan ama sonunda her kuruşunu satıştan geri aldı..Banvit şimdi milyar dolarlık ihracat yapıyor..bizimkilerde böyle bir ufuk yok.Vallahi 9 aylık bilançodan da korkmuyorum değil yani...normalde en az bir 40 milyon bekliyorum,ama gelirse 35 milyon daha çok tırmalarız...
    Hocam, banvit bir ara batabilirdi ama... Daha düne kadar kazandıklarını bankalara yediriyordu. Beyaz et fiyatları biraz toparladı da durumu kurtardı. Türkiye burası, şartlar çok değişken, çok risk alırsan başarılı da olabilirsin, ama batabilirsin de. Bence ihtiyatlı davranmak ve gerektiği kadar risk almak en iyisi.
    Şu son dönemi saymazsak petun gayet iyi yönetiliyordu. Sıfır finansal borçla enflasyon kadar veya biraz altında/üstünde büyüme gösteriyordu. Patronun siyasal gafı durumu bozdu.
    Bir de banvt dışında son dönemde gıda şirketlerinin performansları kötü. Mesela tatgd var ara sıra takip ettiğim, o da kötü bir dönem geçiriyor.
    YTD

5. 0-1 arası enflasyon oranında mevcut ciro,karlılık belki kabul edilebilir ama petun yıllardır benzer bilançolar açıklıyor.Oysa efnflasyon oranı ortalama %10 civarı 7-8 yılda rakamlar katlanmıyorsa geriliyorsun demektir.

6. saman alevi gibi bir parladı 10.30 gösterdi ama hemen sattılar,satış kademeleri boştu herhalde.

7. Pınar süt hareketli ona ayak uydurmaya çalıştı sanırım. Ancak hacım dipte artmaya başladı iyiye işaret olabilir . Yatırım tavsiyesi degildir

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Başına saksi dusmus olmali. 10.30 gormus.

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 60/612 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •