Sayfa 8/777 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 57 - 64 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by cokısacı Yazıyı Oku
    topik hayırlı olsun

arada uğrar kelam ederim

ekonomiyi canlandırmak için du şu fazileri düşelim havası olursa dolar yeni zirvelere gider

demedi demeyin
    Teşekkürler..

Ben öyle düşünmüyorum..

Nerede kasım 2016 daki yaygara nerede bugün..
    O günden daha yüksek faiz var ama cılız bir kaç ses dışında icraat olamayacağının herkes farkında..

Dahası adamların oyun planında faizleri düşürmek yok..Benim gördüğüm durum bu..

Gösterge 8 de 11.95 fonlama..

Süper gevşek maliye politikası..Zaten bunun bir adım ötesi de para basmak ama onu YAPAMAZLAR..

Katar dan şuradan buradan para geliyor..
    Global iyimserlik zaten tavan CDS ler tarihi düşük seviyelerde..

Birde TVF borç bulup bunu bozma işine girerse içeride

abovvv..

Aslında 3.10 yazıyorum ama devletin bizzat kendisi o kadar dolar kuruna imkan olsa bile müsade etmez..

3.40 dan ipten aldılar aslında bakmayın.

Devlet resmen piyasada O-YUN-CU..

2. Türkiye yi dünyada yalnız zannetmeyin.

Zaten Türkiye nin bu oyun planından anladığım arkasında bir desteğin olduğu..
    Yoksa 2 dk lık canımız var bakmayın..

Zaten dünyadaki şu andaki en büyük oyun da kavga gürültüde bu.

Bunlar iyi okumadan öyle yok bunlar bu işi beceremeyecek yok FED faizleri artıracak dolar 8 tl olacak yok Yok işte bitirecekler bizi dolarlarınızı alın evde tutun..

Yanlış bir bakış açısı olur..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Türkiye yi dünyada yalnız zannetmeyin.

Zaten Türkiye nin bu oyun planından anladığım arkasında bir desteğin olduğu..
    Yoksa 2 dk lık canımız var bakmayın..

Zaten dünyadaki şu andaki en büyük oyun da kavga gürültüde bu.

Bunlar iyi okumadan öyle yok bunlar bu işi beceremeyecek yok FED faizleri artıracak dolar 8 tl olacak yok Yok işte bitirecekler bizi dolarlarınızı alın evde tutun..

Yanlış bir bakış açısı olur..
    Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur...

Carry-trade faizine güvendiğimizi sanıyorum..danışmanların maşallahı var, fakir kızın güvendiği gibi, FED, ECB vb. sıkılaştırma yapamayacağına güveniyorlar..söyliyeyim..

İçeride sıcak para 123 milyar dolar olmuş..130'a doğru gidecekse senin dediklerin olur..önümüzdeki perşembe Draghi var..muhtemelen taper'a Ocak ayında başlar ama 40'a düşürdüm derse farklı, 20'ye düşürdüm derse farklı etkileri olur piyasalarda..sanmıyorum ama hele 20'ye düşürdüm dese, ortalık fena karışır gibime geliyor..malum havuza akan suyun azalma durumları..FED'le birlikte tabii..

Esasen Draghi ve saz arkadaşalarına kalsa hiç kesmezlerde..hem Almanlar bastırıyor, hemde ilk çeyrekte ellerinde Alman bonoları kalmayacak gariplerimin..kuralları değiştirirlerse bilemem tabi..

Reuters anketlerine göre tahminler ECB'nin QE'yi 40 düşüreceği yönündeymiş..söyliyeyim..

Neyse unutuyordum..Katar şu sıralar kendi başının çaresine bakmakla meşgul..varlık fonu miktarını bilmediğimden bir şey söylemiyeyim ama dolar rezervleri iyiyden iyiye azalmaya başlamış..yönetim de destek sağlamaktan yorulmaya başladıki, bankalarına artık kendi imkanlarınızla kredilerinizi kendiniz yenileyin diye baskı yapamaya başladı..Suud'lar, BAE vb. , Citi, Goldman gibi finans kurumlarına ya bizimlesiniz ya değilsiniz gibi posta koyuyorlarmış..dolayısıyla kredi verecek ve yenileyecek finans kurumlarıda iki arada bir deredeymiş..
    Son düzenleme : enki; 20-10-2017 saat: 19:20.

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Carry-trade faizine güvendiğimizi sanıyorum..
    tam geçen yıl bu zamanlar başlatılan spekülatif atak nasıl lanse edilmişti ? TL'nin faizinde 2-3 puan eksiklik var o yüzden mi denmişti ? yoksa TR şu kadar cari açığı var, bu kadar dış borcu var, bir sene içinde şu kadar dış borç ödemesi var, enflasyonu var, siyasi riski var, bütçe açığı var falan gibi makro argümanlar mı anlatılmıştı ?? evet, ikinci şık- çok sağlam makro hikayeler, karşı çıkılamaz rakamlarla izah edilmişti..

sonra ne oldu ? 2-3 puan faiz verildi, bütün makro hikayeler unutuldu, kur zirvesinden %14 gevşedi.. yani anlatılan hikaye öyle 2 puan faizle geçiştirilebilecek bir hikaye asla değildi.. öyle değil mi ? senin 400 kusür milyar dolar borcun orada durmuyor mu hala ? senin %4-5 cari açığın aynen devam ediyor, senin her daim 'bir yıl içinde ödemen gereken' 200 kusür milyar dolar var, senin bütçe açığın büyümekte, senin enflasyonun hala %10-11.. senin siyasi risklerin bir nebze azalmış gibi olsa da hala devam ediyor, muazzam jeo-politik risklerin devam ediyor, yapısal dönüşüme bugün başlasan zaten meyvesini almaya on senesi var.. bütün bu büyük resim 2 puan extra faizle çözülebilecek bir iş mi ??

bi kaç puan fazladan faiz vererek bütün bu işleri çözebiliyorsan, bu büyük resmin bi önemi var mı ? yoksa büyük resim mi yanlış çiziliyor?

5. dün dündür, bugün bugündür

Sn. Karakemal sizinle bu konuyu tartışmıştık..Türkiye üzerinde kim ne hesap yapar bilemem ama bu hesap yapanları hesap yapamaz duruma getirebilmek için ülkenin öncelikle iyi yönetilmesi gerekiyor..doğaldır ki her ülke için aynı şeyler geçerli..

Benim baktığım en büyük parametre global para akımları..ayda 200 milyar dolardan fazla para MB ları tarafından ortaya çıkarılıyor ve oralarda getiriler sıfır veya negatif oldığundan bu para getiri veren yerlere gidiyor..risklere felanda pek bakmıyorlar biliyorsundur..daha önce yazdım, detaylı bahsetmeyeyim..batık Venezuella bonolarına (Trump'ın finansal amaborgo koymasına rağmen) yöneliş , CCC notuna sahip Moğalistanın veya zor durumdaki Ukrayna, Kırgızistan'ın vb. borçlanması bunlara örnektir..Yine örneğin Avrupa çöp bonolarının ABD 10 yıllık bonolarına yaklaşmasıda hep aynı belirtiler..yani yönelimin ne tarafa olduğu ve oluşan balonlar kısaca..

Geçen günde, Türkiye'yi biliyoruz, kurlarla ilgili olarak (Trump'tan sonra) Meksika, Mısır örneğini vermiştim..ister kabul edin ister kabul etmeyin ama bunlar en zayıf halkalardı o sıralar..şimdi biz ve G.Afrika en zayıf halkalar olrak biliniyoruz, söyliyeyim..dolayısyla bu işlerin pek dış mihraklarla alakası yoktur bana göre..muhtelif sebeplerle parasal akımlar terse dönmeye başladığında zayıf halkalarda kurlar daha hızlı artacaktır..bu kaçınılmaz sonuçtur..selamlar..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Carry-trade faizine güvendiğimizi sanıyorum..danışmanların maşallahı var, fakir kızın güvendiği gibi, FED, ECB vb. sıkılaştırma yapamayacağına güveniyorlar..söyliyeyim..

İçeride sıcak para 123 milyar dolar olmuş..130'a doğru gidecekse senin dediklerin olur..önümüzdeki perşembe Draghi var..muhtemelen taper'a Ocak ayında başlar ama 40'a düşürdüm derse farklı, 20'ye düşürdüm derse farklı etkileri olur piyasalarda..sanmıyorum ama hele 20'ye düşürdüm dese, ortalık fena karışır gibime geliyor..malum havuza akan suyun azalma durumları..FED'le birlikte tabii..

Esasen Draghi ve saz arkadaşalarına kalsa hiç kesmezlerde..hem Almanlar bastırıyor, hemde ilk çeyrekte ellerinde Alman bonoları kalmayacak gariplerimin..kuralları değiştirirlerse bilemem tabi..

Reuters anketlerine göre tahminler ECB'nin QE'yi 40 düşüreceği yönündeymiş..söyliyeyim..

Neyse unutuyordum..Katar şu sıralar kendi başının çaresine bakmakla meşgul..varlık fonu miktarını bilmediğimden bir şey söylemiyeyim ama dolar rezervleri iyiyden iyiye azalmaya başlamış..yönetim de destek sağlamaktan yorulmaya başladıki, bankalarına artık kendi imkanlarınızla kredilerinizi kendiniz yenileyin diye baskı yapamaya başladı..Suud'lar, BAE vb. , Citi, Goldman gibi finans kurumlarına ya bizimlesiniz ya değilsiniz gibi posta koyuyorlarmış..dolayısıyla kredi verecek ve yenileyecek finans kurumlarıda iki arada bir deredeymiş..

Enki bencede ECB QE'yi 40 düşürecek ama esas olan fed in küçülme stratejisi.
    O da yeni başkan ile doğru orantılı diyorum.
    Benim tahminim Gary Cohn u yapacak. Çünkü sarı kafanın tam kalemi.
    Araştırdım biraz. Gelişmekte olanlar için sıkıntı. Belli etmeyen fazla şahin. Powell ile Taylora bakma onların şahinliği dillerinde ama bu Putin tarzı şahin.
    Sarı kafanın vergi reformu fikir babası
    Bilmiyorum ama ben çok karamsarım

8.  Alıntı Originally Posted by fanatik59 Yazıyı Oku
    İyi de, usta bilardocu ince görür, kalın değil..
    iyi ki söyledin bilader ben bilmiyordum
    yazılarımda kinaye yi sık kullanırım bunu da sen bilmiyordun

Sayfa 8/777 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •