Sayfa 105/215 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 833 - 840 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Bence boşuna geriliyorsunuz, amaç sadece bu tür işlemleri nasıl daha iyi hale getirebiliriz olmalı..

Programla ilgili bir yanlış anlaşılma var, onu düzeltmek gerek..Programın backtest sonuçlarının güvenilir olmadığını biliyoruz ama bunun hangi yönde güvenilir olmadığını bilmiyoruz. Yani sistem size geçmiş 3 aylık periyot için en çok kazandıran hisseleri almış gibi göstermiyor, sistem getiri üzerinde repaint yapmıyor. Bunu geçmişte seçtiği hisselerden görebilirsiniz zaten. Ben 1 aylık abonelik almıştım, şu an elimde yok ama olan bir arkadaş geçmiş aylardaki portföyleri yapıştırırsa bunu görebilirsiniz...Aslında tv>3 olan ve o periyotta kazandıran hisse yerine kaybettireni, yani zarar ettireni de koymuş bazen..Zaten buna anlam veremediğim için finnetle çok tartıştım...Bu senetlerin ayın ilk günü seçilmesi gerekir ve test sonuçları buna göre olması gerekir diye..Fakat yanıt alamıyorum, sistemin hisseleri ne zaman seçtiğini bilmiyoruz, ama bildiğimiz bunların en iyi getiriler üzerine olmadığı...

DRİZM hocam bu başlıkta alışık olmadığımzı bir yöntemden bahsetti..Bence çok faydalı da oldu...Kendi adıma çok yararlandım..Bence sistemin eksiğini aramak yerine bu tür bir alım-satım şablonu üzerinde kafa yormak daha mantıklı. Neticede tv yüksek bir hisseyi belirli periyodlarda almak ve bunu belirli aralıklarla değiştirmek çok mantıklı olabilir orta vade trader için...

Programdaki tek hata fiyatla değişen parametreler değil, onu da belirtmem gerekir. Örneğin gelecek ay bilançolar bitecek ve siz 3 aylık portföy yaptınız ve ekim ayı bşlında aldınız. Normalde ekim-kasım-aralık ayında 3 ay taşıyacasınız hisseyi ama sistem siz fiyatlardan bağımsız parametre seçseniz dahi, sizin portföy taşıma periyodunuzun ortasında bilançolar açıklanacağından ekim ayının başından itibaren size henüz bilanço açıklamamış hisseleri almış gösterecek..BU bakımdan benim tavsiyem; bilanço açıklanma süreci ortasına denk gelen 3 aylık portföy yapmamak.
    elinize sağlık... fakat bence fazla detaya giriyoruz.. şöyleki,

Ben iş yatırımdan bist100 ve sinai hisselerinde ortak olanları bir liste halinde takip ediyorum.günlük değişen tv lerini bir tarafa yazıyorum.Programın gösterdiği hisseleri burada tV oranlarına göre kontrol ediyorum.08.09.2017 tarihinde seçmiş olduğum hisseleri 04.10.2017 tarihinde güncelledim.Ve iş yatırımla aynı hisselerin tv oranına göre sıralandığını farkettim. Hisselerim Vesbe,Tcell,Ecil,Aygaz,petun du..

3 ay sonra yan 2018 ocak ayının 4 ünde tekrar konrtol edip Tv verimine göre iş yatırımla karşılaştırmalı olarak yeni hisseleri belirleyeceğim.programla da teyidini arıyacam. Bu kadar basit bir olayı komplike hale getirmek sadece kafa karıştırır.

Tam olarak herşeyini bilmediğimiz quinstock programını irdelemeye çalışmak okyanusta şişe aramaya benziyor.

Diyelimki yanlış bir yöntem uyguluyoruz.O halde dahi Temettü hiselerine yatırım yapmış olmanın kaybettireceğini düşünmüyorum
    Syg.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    bazen basit olan en iyi olandır.Tam olarak herşeyini bilmediğimiz bir programı başka kanallardan kontrol etmek ve öyle devam etmek gerekir.21 yıllık tecrübem bunu söylüyor. zira temettü verimi genelde artan karla ve şirketin yönetiminin yatırımcıya olan saygısı ile alakalı olarak değişmekte. Özvarlık karlılığı,EFK sı ve Net karı düzenli artan şirketlerin temettü verimi de (eğer yönetim dürüst ise artıyor.)

Yani bilançodaki rasyolar birebir olmasa da büyük oranda temettü verimine yansıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Asıl olan sistemimnizi kurarken bist100 ve sinai şirketlerinin dışına çıkmamak diye düşünüyorum.Zira diğer şirketlerde zaman zaman bilanço oyunları yada rasyolarda ciddi bozulmalar olabiliyor.Bu ise hem para hemde zaman kaybına neden olabilir.syg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    diğerbir takip yönetemimde fta4.0 da portföy oluşturup grafiksel olarak takip etmek.günlük yada aylık olarak 5 hissenin getisini burda grafiksel olarak takip etmek mümkün.Qinstock olmadan da bu şekilde getirileri takip edebiliyorum.

5. Söyleyecek anlamlı birşeyleri olanlar yazmalı susup sadece okumanın kimse bir faydası yok boş konuşmanında aynı sekılde bir işe yaradığı yok.

Yaptıgınız yatırıma önem veriyorsanız okumak araştırmak öğrenmek zorundasınız.

Okuyacak vaktiniz yoksa veya okumaya üşeniyorsanız para kazanmayı ummanızda hayalcilik olacaktır.

Tv ye bağlı kriter zaten yeterince irdelendi ve anlaşıldı bu cepte bu konunun tartısılması benimde hoşuma gitmiyor.

Denemek isteyenlerde hali hazırda alıyor TV yi buna göre 3 ayda bir portfoyu değiştirerek geçrek piyasada ne oldugunu görecek bu mesele anlaşıldı ise geçiyoruz artık.

BU noktadan sonra ne yapmalıyız. Topık görevini bitirdi mi ?

Bitirmedi hadi oturalım baska rasyolarla en iyi getiriyi bulalım...

Paylasın baska stratejileri ve getirilerini sonra bunada 2. portfoy diyelim. başka rasyolara baglı portfoyler cıkartalım. portfoyu de uzun vadede test edelim.

Bende size yardım olayım.

TV > 3 e baglı kriter ilk 5 hisseyi söyleyin excel aktarayım. gelecek 3 ayda tekrar tuşa basin yeni hisseleri k/z sini hesaplayıpğ koyalım.

Portfoy 2 diyeyim.

Atıyorum EFK > %20 bununda excele işleyip 3 ayda bir değişelim.

portfoy 3 diyelim

EFK > 20 + NET KAR > 20 Satışlar > 20 cıkan hisseleri soyleyın ektaralım excele.

Ve vesaire 20 tane hisse bile yapabiliriz. DRZİM hocam bunu senin yapman daha doğru olur topık sahibisin.

BÖylece gerçek piyasada hangi rasyolar ne kazandırmış hem bizim için hemde diğer insanlar için testini yapmış olursun.

Bunu beğenmedinizmi ne konuşalım ???????? TV yi yeterince konustuk geriye ne kaldı konusulacak ?

Ya topıgı kapatcaz yada baska stratejileri test etmek için portfoy olusturup test edeceğiz. ????
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Söyleyecek anlamlı birşeyleri olanlar yazmalı susup sadece okumanın kimse bir faydası yok boş konuşmanında aynı sekılde bir işe yaradığı yok.

Yaptıgınız yatırıma önem veriyorsanız okumak araştırmak öğrenmek zorundasınız.

Okuyacak vaktiniz yoksa veya okumaya üşeniyorsanız para kazanmayı ummanızda hayalcilik olacaktır.

Tv ye bağlı kriter zaten yeterince irdelendi ve anlaşıldı bu cepte bu konunun tartısılması benimde hoşuma gitmiyor.

Denemek isteyenlerde hali hazırda alıyor TV yi buna göre 3 ayda bir portfoyu değiştirerek geçrek piyasada ne oldugunu görecek bu mesele anlaşıldı ise geçiyoruz artık.

BU noktadan sonra ne yapmalıyız. Topık görevini bitirdi mi ?

Bitirmedi hadi oturalım baska rasyolarla en iyi getiriyi bulalım...

Paylasın baska stratejileri ve getirilerini sonra bunada 2. portfoy diyelim. başka rasyolara baglı portfoyler cıkartalım. portfoyu de uzun vadede test edelim.

Bende size yardım olayım.

TV > 3 e baglı kriter ilk 5 hisseyi söyleyin excel aktarayım. gelecek 3 ayda tekrar tuşa basin yeni hisseleri k/z sini hesaplayıpğ koyalım.

Portfoy 2 diyeyim.

Atıyorum EFK > %20 bununda excele işleyip 3 ayda bir değişelim.

portfoy 3 diyelim

EFK > 20 + NET KAR > 20 Satışlar > 20 cıkan hisseleri soyleyın ektaralım excele.

Ve vesaire 20 tane hisse bile yapabiliriz. DRZİM hocam bunu senin yapman daha doğru olur topık sahibisin.

BÖylece gerçek piyasada hangi rasyolar ne kazandırmış hem bizim için hemde diğer insanlar için testini yapmış olursun.

Bunu beğenmedinizmi ne konuşalım ???????? TV yi yeterince konustuk geriye ne kaldı konusulacak ?

Ya topıgı kapatcaz yada baska stratejileri test etmek için portfoy olusturup test edeceğiz. ????
    Laftan anlamıyor musun? Burdakiler sizin yorumlarınızi istemiyor.sadece laf kalabalığı yapıyorsun.temettuye manipülasyon diyen bir adamın bu başlıkta işi ne ?defol git başka yerde yaz.zaten herbasliga maydanoz olan birisin.seni tanıyan tanıyor .

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Biz robotlar tasarlıyoruz.

Bir tane robot tasarlamıyoruz bir sürü 50 tane sistem var benim programımda yani bir tanesine takılıp kalmıyorum.

50 tane iyi getiri üretmiş sistem yapıyorum. elbetteki 1 veya birkaç tanesini gerçek hesapta kullanıyorum.

Diğerlerini geçrek piyasadaki durumunu ölçebilmek için kaydediyorum. yıllar geçiyor sonra o yarattıgım sistemin neler elde ettiğine tıklayıp bakıyorum Ve buna göre bu sisteme bir puan veriyorum.

Burada aynı seyı yapalım boş boş duracağımıza boş boş tartısacagımıza türetelim sistemleri ve notlar alıp gerçek piyasada testlerini yapalım.
    Diğer türlü artık bir amaç kalmamış oluyor. Yani bu topıgın misyonu sadece TV > e göre sistem yarat 3 ayda bir bu portfoyun getirisi buraya yazmaksa.

Okey bunu yapın 3 ay boyunca topıge ugramaya gerek kalmıyor.

Ben diyorumkı gelin topıgı zenginleştirelim. diğer rasyolarlada portfoy tasarlayalım.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    İyi niyetli olmayan adamlara oldum olası gıcık olmusumdur. Çift nikle yazarlar;bir nikle efendi gözüküp diğer nikle hakaret ederler ..topigi kapatmaliymisiz? Adamdaki tavra bak..fesupanallah.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 105/215 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •