Originally Posted by
umutabi
Ben şöyle düşünüyorum, eğer çıpalı kur rejimi olsaydı Dolar 2.40 seviyesinden bir gecede %100 deval yer 4.80 filan ile tepeyi görür , akabinde faizler SEVE SEVE yada SEVE SEVE %20 lere çıkar sonra Dolar en tepeyi gördükten sonra bu yüksek faiz cazibesiyle 4 lü seviyelerde dengelenirdi. Ama şimdi bu böyle olmayacak , bir gecede olup bitti yerine yavaş yavaş ve ülkeye epey bir zarar vererek o seviyelere eni sonu gelecek. Tamamen benim fikrim ve bana göre olma olasılığı DOLAR`ın 3.30 lara geri gelme olasılığın dan daha gerçek.
mesele sadece dolar değil aslında..mesele bozulan makro ve mikro ekonomik dengeler..dolar ise doğal bir sonuç...ekonomide lüks, israf ve buna dayalı yolsuzluluğun yansıma olarak kötü gidişat..İnsanlarımız son 20 yılda yolsuzluğa ve israfa o kadar alıştırıldıki bundan 20-25 sene önceki verilen tepkinin onda biri şimdi verilmiyor..üstüne birde taş toprakla günü idare etme ekonomisi de eklenince çöküş kaçınılmaz oluyor...çöküşle kastım ileride meyanda gelecek kriz..Ha bu herşeyin sonu değil elbette..bu ülkenin tarihi krizlerin tarihidir.her defasında ayağa kalktık,yine kalkarız..ama bu sefer daha fazla maliyetle kalkacağız bence..benim fikrim bu.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri