Ters pozisyonda kalmaya mecburmusun?
İnat etmenin ne manası var peki?
Yukarda/önceki sayfada sana işin formülünü vermişim, onu uygularsan hiç bir problemin kalmaz varantta.
Ters pozisyonda kalmaya mecburmusun?
İnat etmenin ne manası var peki?
Yukarda/önceki sayfada sana işin formülünü vermişim, onu uygularsan hiç bir problemin kalmaz varantta.
Trendin yönünde poz. almak yerine fiyata takılıp, kademe hesabı (küçük hesap) yapmanın anlamı yok.
Her şeyden önce şu gerçeği belirtmeme izin verin; bu forumda bütün üstadlar, teknik analistler dahil takip ettikleri
enstrümanın ANA YÖN'ünü bilmiyor. Asıl kayıplarda bu sebepten oluşuyor. Uzun incelemeden sonra bir yatırım aracında,
o aracın ANA TREND'ini belirlemek şarttır. Bu inceleme yapılırsa eğer, kayıp yerine telaş etmeden trendde oturarak beklemek veya
uygun görüldüğü yerde TP yapıp trendden inmek gerekir. Olmazsa olmaz koşul budur ama günlük trade ediyorsanıız zaten para
kazanmanız şansa bağlı. Ben trend takipçisiyim, esas işim bu.
Uzun vadeli trendler için yıllardır kullandığım "favori göstergelerim" sayesinde benim için bir endeksin/paritenin/metalin ana trend yönünü tespit etmek gayet mümkün. Finans piyasalarında pozisyon açarken bu konuyu sizlerinde inceleyip araştırarak hareket etmeniz gerekir. Bu konu üzerinde durun herşeyden önce.
Bu göstergeyi takip etmekte fayda var sn. faruko.
En azından daha az zarar edilecektir. Eğer zamanla göstergenin ne demek, neyi anlatmak istediği anlaşılırsa ve de göstergeye ilgi ve alaka gösterilirse kar yazar duruma da gelinecektir. Diğer bahsettiğiniz şey yazmayla olacak şey değil.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=13211&page=9
Arada sırada burayı da takip etmeniz size kar yazdırabilir.
cevap yazıyorum ama sanki inatla bir şeyi kabullendirmeye çalışıyorum diye sakın düşünmeyin. bir sonraki yazınızda zaten yazmışsınız trende oynuyorum diye. varantta trend olmayacağını ( yani günlük değer kaybı nedeniyle pek işe yaramayacağınıda ) söylemişsiniz. evet işimiz şansa kalmış bu sebeple varantta ısrar etmemizin anlamı yok. haklısınız. saygılar
Yer İmleri