Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 643/1014 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653693743 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,137 - 5,144 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Bu kişilerden daha liyakatli değilseniz lütfen yorum yapmayın! Haber alıntıladığım kişiler hem CV olarak Hem de bulundukları konum olarak ellerinde gerçek veri olan kişiler. Haybeye konuşmuyorlardır.

Türkiye de 250bin müteahhit var diyen kişi BloombergHT de -> http://www.inder.org.tr/tr/default.asp?rsm=111210000000

INDER BAŞKANI

Bina ömrü ortalama 30 yıl diyen kişi HABER7 de -> http://www.imsad.org/yonetim-kurulu-ozgecmisleri/

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    20-30 yıl falan yok öyle bişey. Resmen saçmalamış.
    Oturduğum ev 2010 yapımı, halen sıfır gibi.
    Hazır betondan yapılan ve mantolu olduğu için de her türlü dış etkenden korunan binalardan bahsediyoruz. Tahtadan balıkçı kulübesi mi bu? Azıcık emlak işinden anlayan biri "20-30 yıl" lafına her yeriyle güler.
    Ayrıca kaliteden kastedilen nedir?
    Bizim ev C30 beton ve ytong ile yapıldı, kaliteli evler titanyumdan veya zirkonyumdan falan mı?

Artı, ben çöküşün sizin "kaliteli" dediğiniz yüksek aidatlı konutlarda olacağına inanıyorum.
    Aidatsız mahalle arası evleri her koşulda aidatlı lüks evlerden daha iyi satar.
    Yani küçük müteahitler büyüklerden daha şanslıdır bu konuda.
    İskan alamayan binaya ise çevremde hiç rastlamadım.
    İskan almak için uygunsuz çatıyı yıkıp tekrardan daha alçak çatı yapan küçük müteahit biliyorum. En sonunda "yasal" bir şekilde alıyorlar iskanı. Büyükler ise daha çok deliyor yasaları.
    Yani baş ağrıtan hep büyükler.
    Ev alanları söğüşleyen yine büyükler.
    Batması gerekenler de onlar.
    Batacak olanlar da yine onlar.

Zaten bu 20-30 yıl saçmalığı da, markalı konutların ölmeden önceki son feryatları.

2. Bir ülkenin Anayasayısını değiştirmek için %51 in oyu yeterken, dandik bir sitenin yönetimini değiştirmek için %80 in oyu gerekiyor.

Kat Mülkiyeti Kanununda kasıtlı bir art niyet olduğunu düşünüyorum!

Bunu görmezden gelen yetkili makamlarda da art niyet olduğunu düşünüyorum!

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Sonuçta ; 4/5 oranı hiç bir zaman yakalamak mümkün olmayacağını bildiklerinden baştan site yönetim planını kendi menfaatlerine göre yazıp tapu kaydına işletiyorlar. Daire sahipleri bir süre uğraşıyor, düzeltemeyeceğini anlayan satmaya kalkıyor. Bu kez de çok satılık oluyor ve fiyatlar aşağı kayıyor. İnsanlar bilinçli olsa ; daireyi almadan önce ( domatesi patatesi bile seçen ) her şeyini kontrol etmeli ki , sonradan sürprizler çıkmasın.

3. Tebernüş Kireççi nin sayfasında yazıyor. İskan alınamayan konut oranı %80 lerde.

İskan alınanların da yüzde 5 kadarı muhtemelen alavere dalavere ile alınıyorsa bu oran aslında %85 lerde demektir !

http://www.tebernuskirecci.com.tr/is...uriyeti/155598

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    20-30 yıl falan yok öyle bişey. Resmen saçmalamış.
    Oturduğum ev 2010 yapımı, halen sıfır gibi.
    Hazır betondan yapılan ve mantolu olduğu için de her türlü dış etkenden korunan binalardan bahsediyoruz. Tahtadan balıkçı kulübesi mi bu? Azıcık emlak işinden anlayan biri "20-30 yıl" lafına her yeriyle güler.
    Ayrıca kaliteden kastedilen nedir?
    Bizim ev C30 beton ve ytong ile yapıldı, kaliteli evler titanyumdan veya zirkonyumdan falan mı?

Artı, ben çöküşün sizin "kaliteli" dediğiniz yüksek aidatlı konutlarda olacağına inanıyorum.
    Aidatsız mahalle arası evleri her koşulda aidatlı lüks evlerden daha iyi satar.
    Yani küçük müteahitler büyüklerden daha şanslıdır bu konuda.
    İskan alamayan binaya ise çevremde hiç rastlamadım.
    İskan almak için uygunsuz çatıyı yıkıp tekrardan daha alçak çatı yapan küçük müteahit biliyorum. En sonunda "yasal" bir şekilde alıyorlar iskanı. Büyükler ise daha çok deliyor yasaları.
    Yani baş ağrıtan hep büyükler.
    Ev alanları söğüşleyen yine büyükler.
    Batması gerekenler de onlar.
    Batacak olanlar da yine onlar.

Zaten bu 20-30 yıl saçmalığı da, markalı konutların ölmeden önceki son feryatları.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bu kişilerden daha liyakatli değilseniz lütfen yorum yapmayın! Haber alıntıladığım kişiler hem CV olarak Hem de bulundukları konum olarak ellerinde gerçek veri olan kişiler. Haybeye konuşmuyorlardır.

Türkiye de 250bin müteahhit var diyen kişi BloombergHT de -> http://www.inder.org.tr/tr/default.asp?rsm=111210000000

INDER BAŞKANI

Bina ömrü ortalama 30 yıl diyen kişi HABER7 de -> http://www.imsad.org/yonetim-kurulu-ozgecmisleri/

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı
    Bence siz lütfen bozuk plak gibi sürekli aynı şeyleri tüm popüler başlıklarda tekrarlamayın!
    CV'sini yemişim onların.
    Son dönemde yapılmış en kötü eve bile 20-30 yıl ömür biçen birini, ben adamdan sayıp selam bile vermem.
    Bu ülkede birçok kişi "çıkarına göre" konuşur.
    Hele ki inşaat sektöründekiler.

Sanırım siz emlak işlerinden pek anlamıyorsunuz.
    Hayatınızda kaç kez ev alıp sattınız bilmiyorum ama, çok meraklıysanız alın şu "kaliteli" evlerden birini de hepimiz rahat edelim desem, o zaman da vay efendim aidat şöyle böyle dersiniz.
    O kaliteli dediğiniz (ama aslında kaliteli falan olmayan) evler aidatsız olmuyor.
    Kendinizle çelişiyorsunuz. Neyi savunduğunuz belli değil.
    Yazdıklarınız hem mantıksız, hem de sürekli tekrarlanınca kabak tadı veriyor.
    Sadece grafik paylaştığınız zamanlar iyiydi.
    Yazı yazmaya başlamanız iyi olmadı pek.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5.  Alıntı Originally Posted by Burak Yazıyı Oku
    Bu ülkede %51 çoğunlukla anayasa değişiyor ama site yönetimi değişmiyor. Arkadasinda da yazdığı gibi %80 çoğunluk gerekiyor. Minareyi çalanlar kılıfını çoktan hazırlamışlar yani ;)
    Bunun %80 in dayanağı nedir?
    KMK:
    D) Yönetici:
    I - Atanması:
    Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan
    seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da
    (Yönetim kurulu) denir.
    ...
    ...
    Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır.
    Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir"

Benim atladığım yer neresi?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bence siz lütfen bozuk plak gibi sürekli aynı şeyleri tüm popüler başlıklarda tekrarlamayın!
    CV'sini yemişim onların.
    Son dönemde yapılmış en kötü eve bile 20-30 yıl ömür biçen birini, ben adamdan sayıp selam bile vermem.
    Bu ülkede birçok kişi "çıkarına göre" konuşur.
    Hele ki inşaat sektöründekiler.

Sanırım siz emlak işlerinden pek anlamıyorsunuz.
    Hayatınızda kaç kez ev alıp sattınız bilmiyorum ama, çok meraklıysanız alın şu "kaliteli" evlerden birini de hepimiz rahat edelim desem, o zaman da vay efendim aidat şöyle böyle dersiniz.
    O kaliteli dediğiniz (ama aslında kaliteli falan olmayan) evler aidatsız olmuyor.
    Kendinizle çelişiyorsunuz. Neyi savunduğunuz belli değil.
    Yazdıklarınız hem mantıksız, hem de sürekli tekrarlanınca kabak tadı veriyor.
    Sadece grafik paylaştığınız zamanlar iyiydi.
    Yazı yazmaya başlamanız iyi olmadı pek.
    Konutder, gyoder vs..hepsi kendi çıkarı için konuşuyor...adam ev yapacak, mütahitlik yapacak, parayı vuracak vsvs..20-30 yıl ömür biçer...kendi yaptığına 100 sene gider der...hep menfaat üzeri konuşmalar.

mütahit sayısı fazla, ona bakarsan bakkal da fazla, berber de fazla...türkiye deki kobi kadar dünyanın hiç bir yerinde kobi yoktur...serbest meslek diye bir tabir sadece biz de vardır herhalde...serbest meslek ne demek, ne iş olsa yapar demek.

bence küçük, mahalle arası mütahit ler özellikle kentsel dönüşüm işinde kar marjlarının düşmesine sebep oluyor...yap-satçı diye bir küçük mütahit ekolu oluşmuş.

eğer birilerinin pastasından pay alınacaksa, toprak sahiplerinden alınsın...devlet daha çok mu pay almak istiyor, ya da belediye alt yapı için daha mı çok vergi alması gerekiyor...esas malı götüren bu toprak sahipleri, sıfırdan milyoner olan kendileri...üstelik %90 ı, zamanınında köy tapusu, gecekondu vs yok pahasına alınan arsalar.

içinde olduğum bir kentsel dönüşüm projesinde 300 m2 lik bir arasa içinde iki katlı gecekondusu olan vatandaşa...100 m2 lik 4 daire düştü(4 daire kendine, 4 daire mütahite)...nerden bakarsan kıçı kırık bir gecekondudan 2 milyonluk bir servete ulaştı...yüksek maaşlı çalışan bir karı koca, ömür boyu para biriktirse, bu servete ulaşamaz.

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Tebernüş Kireççi nin sayfasında yazıyor. İskan alınamayan konut oranı %80 lerde.

İskan alınanların da yüzde 5 kadarı muhtemelen alavere dalavere ile alınıyorsa bu oran aslında %85 lerde demektir !

Verdiğiniz linkte % 80 oranını göremedim.
    Görsem de tebernüşün yazdıklarına itibar etmem.
    Ayrıca linkteki şikayet de yine site inşaatına dair.
    Ben küçük müteahitlerin yaptığı mahalle arası binaları savunuyorum, ve bir ikisi hariç çevremde hiçbirinde bir yamuk görmedim.
    Kendi sahip olduğum evlerden birinin iskan alma sürecine bizzat şahit ve dahil oldum. Ne rüşvet vardı ne bişey, gelindi ölçüldü bakıldı, her şey uygundu ve iskanı aldık.
    Elimde iskan ile gidip mesken elektriğine suyuna çevirme işlemlerini de bizzat kendim yapıyorum. yine herhangi bir yamuk yok, her şey yasal.
    Yamukluklar hep büyük ve "kaliteli" projelerde.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,058
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Tebernüş Kireççi nin sayfasında yazıyor. İskan alınamayan konut oranı %80 lerde.

oranı yazan kireççi değil... tekrar okuyun..

kireççiye soru soran, mağdur olmuş bir kimse..
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

Sayfa 643/1014 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653693743 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •