ders8978984:
yapmanız gerekenler belli ey temettü severler
Şirketim temettü dagıtanmıydı dağıtmayanmıydı vahy düşük temettü vahy şöyle temettü demenize hiç gerek yok sizi bu dertlerden kurtacak bir adam var ben

))
Yapmanız gereken iki adet şey var.
Bir borsacı ben borsacıyım yatırımcıyım diyorsa.
Gidecek bir adet fast web mali analiz programını satın alacak senelık 500 Filan herhalde. BENDE VAR.
Sonra oturacak. bilkancoların başına
Satış ve karlılıga girecek.
CİROLARI KARLARI ESAS FAALİYET KARLARININA bakacak bunlarca yükselen bir eğilim yükselen bir trend varmı diye bir kaç sayfa ötede bimasın vb diğer hisselerin satış ve karlılık bölümünden resimler aldım.
Aynı yerleri kontrol edecek karlılık eğilimi nasıl yüksekmi düşükmü. yoksa aaşağamı gidiyor.
2. olarak piyasa değeri menusune girecek Önceki yıl ettiği karlarla piyasa değeri ve bu yıl elde ettiği karla piyasa değerini kontrol edecek.
Eğer önceki yıllarda 10,000 Tl kar eden şirketi 10,000 TL piyasa değerinde görünürken bugun 20,000 TL kar acıklayan şirket piyasa değeri 30,000 Görünüyorsa o şirketi almayacak. daha ucuz görünüyorsa alacak.
Seçtiği bu şirket veya şirketcikler Temettümü dagıtıyor varsın dagitsin. dagıtmıyormu varsın dagıtmasın. BUNUN HİÇBİR ÖNEMİ YOK.
Yer İmleri