Sayfa 22/55 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 169 - 176 arası.

Konu: Temettü ile ilgili herşey

1.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Yani demem o ki temettücü isek saplantılıyız demedik. Üstelik bunu söyleyenler al satçılığı bir iş gibi görüyorlarsa benim de diyeceğim şu, bir tane f/k oranı benim için bin tane teknik analiz rasyosundan daha değerlidir. Çünkü f/k takibi ile biz yatırımcılar ortaya çıkacak pastadan pay alma peşindeyiz, yani paylaşma peşindeyiz. Ama al satçılar, ortada bir pasta yokken kazanmaya çalışırlar, bunu da yapabilmenin tek yolu birbirlerini soymaktır. Çünkü toplam kazanç sıfırdır, birilerinin kazanması için birilerinin kaybetmesi gereklidir.
    Bakın arkadaşlar burada amacım tartısma yaratmak değil. farklı fikir ve görüşleri almadıgınız surece gerçekleri göremezsiniz.

Herkes sizinle aynı şeyi söylerse farkındalıgı hiçbirzman göremeyeceksiniz.

farklı soyleyen farklı düşünen kişilerin yorumlarını önemsemeniz sizin menfaatinize

dinle ama dışlama be kardesim.

Ben burada kimseye alın satın demedim ki kimseye temettü harici hisseler alın dedimmi demedim dediysem bul.

Kendi aldıgım şirketin temettü verdiğini söyledimmi söyledim.

Nerede teknık analizden bahsedildi ?

KOCA KOCA HESAPLAR VE KITAPLARDAN ANLADIGINIZ YADA ANLAMAK ISTEDIGINIZ SEY SADECE YUKARDAKILER MIDI USTELIK HICBIRINSINDE BU YAZILARDAN TEK BIR ORNEK YOK IKEN BU CIKARIMDA MI BULUNDUNUZ ?

El insaf...

2. Sayın erhanacıkgöz1
    Size tek bir sorum var:
    Her şey f/k ve pd/dd midir?
    Eğer öyleyse
    ASELSAN'ı burada nereye koymalıyız?
    F/k 22
    Sektör ortalamasının üzerinde.
    Beklentiler ne olacak?
    Hani borsada beklentiler satın alınırdı?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ders8978984:

yapmanız gerekenler belli ey temettü severler

Şirketim temettü dagıtanmıydı dağıtmayanmıydı vahy düşük temettü vahy şöyle temettü demenize hiç gerek yok sizi bu dertlerden kurtacak bir adam var ben ))

Yapmanız gereken iki adet şey var.

Bir borsacı ben borsacıyım yatırımcıyım diyorsa.

Gidecek bir adet fast web mali analiz programını satın alacak senelık 500 Filan herhalde. BENDE VAR.

Sonra oturacak. bilkancoların başına

Satış ve karlılıga girecek.

CİROLARI KARLARI ESAS FAALİYET KARLARININA bakacak bunlarca yükselen bir eğilim yükselen bir trend varmı diye bir kaç sayfa ötede bimasın vb diğer hisselerin satış ve karlılık bölümünden resimler aldım.

Aynı yerleri kontrol edecek karlılık eğilimi nasıl yüksekmi düşükmü. yoksa aaşağamı gidiyor.

2. olarak piyasa değeri menusune girecek Önceki yıl ettiği karlarla piyasa değeri ve bu yıl elde ettiği karla piyasa değerini kontrol edecek.

Eğer önceki yıllarda 10,000 Tl kar eden şirketi 10,000 TL piyasa değerinde görünürken bugun 20,000 TL kar acıklayan şirket piyasa değeri 30,000 Görünüyorsa o şirketi almayacak. daha ucuz görünüyorsa alacak.

Seçtiği bu şirket veya şirketcikler Temettümü dagıtıyor varsın dagitsin. dagıtmıyormu varsın dagıtmasın. BUNUN HİÇBİR ÖNEMİ YOK.
    Biraz tevazu lütfen, bu yazdığınız yatırımcılığın alfabesidir. Bunu kimseye ders diye satmayın.

Reklamını yaptığınız programa bile ihtiyacımız yok, böyle bir potansiyeli yakalamak için. Dört işlem ile firmanın ileride temettü verme potansiyelini yakalayabilirsiniz.

Sizin bu programınız sektör, ülke ve global riskleri görebiliyor mu? Onu söyleyin bana. Bu şirket bir turizm firması olsa 2015 yılında parayı buna basar ve 2016'da batardınız. Demek ki önemli olan, program değil, riskleri öngörebilmektir.

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Bakın arkadaşlar burada amacım tartısma yaratmak değil. farklı fikir ve görüşleri almadıgınız surece gerçekleri göremezsiniz.

Herkes sizinle aynı şeyi söylerse farkındalıgı hiçbirzman göremeyeceksiniz.

farklı soyleyen farklı düşünen kişilerin yorumlarını önemsemeniz sizin menfaatinize

dinle ama dışlama be kardesim.

Ben burada kimseye alın satın demedim ki kimseye temettü harici hisseler alın dedimmi demedim dediysem bul.

Kendi aldıgım şirketin temettü verdiğini söyledimmi söyledim.

Nerede teknık analizden bahsedildi ?

KOCA KOCA HESAPLAR VE KITAPLARDAN ANLADIGINIZ YADA ANLAMAK ISTEDIGINIZ SEY SADECE YUKARDAKILER MIDI USTELIK HICBIRINSINDE BU YAZILARDAN TEK BIR ORNEK YOK IKEN BU CIKARIMDA MI BULUNDUNUZ ?

El insaf...
    Ben bu başlıkta temettü veren ve ileride temettü verme potansiyeli olan hisseleri yakalamaya çalışıyorum. Bu konuda beyan edilecek fikirlerden gözümden kaçmış hisseleri yakalamaya çalışıyorum. Sizin yazdıklarınız genel geçer, "bu hamur çok su götürür" tarzı şeyler.

Somut hisseler söyle üzerinde tartışalım, bize faydası olsun. Hem de sizin ne demek istediğiniz anlaşılır..

5.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Sayın erhanacıkgöz1
    Size tek bir sorum var:
    Her şey f/k ve pd/dd midir?
    Eğer öyleyse
    ASELSAN'ı burada nereye koymalıyız?
    F/k 22
    Sektör ortalamasının üzerinde.
    Beklentiler ne olacak?
    Hani borsada beklentiler satın alınırdı?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    BANA beklentıler satın alınır yazdıgım bir cumle bulun... öncelikle cevabım bu nerede ne zman nasıl hangi konu hakkında beklentıler satın alınır borsada demişim. Ben tam tersi beklentiyle hisse alınmaz diyen ve buna şiddetle karşı cıkan bir insanım bir beklenti var diye hisse almayın diyenlerdenım.

gerçeğe bakın yanı kara ve karlılıga bakın derim hep.

F/K pp/dd değildir 1 sayfa geriye gidin ne anlattıgıma bakın. siz f/k ve pp/dd ye baktıgınız için size örnek veriyorum ben.

Kendi analiz yöntemımı sıze ders984894 diyerek anlattım ya zaten. Ben F/K yı oldum olası tutmam hiçbir bilanco analızınde f/k nin analizini dahi göremezsiniz siz f/k düşüyor dediğiniz için örnek veriyorum ben. yoksa benım ıksııylede işim yok.

baktıgım yerler ve program belli ? Aselsan karlılık trendını devam ettirdiği sürece yoluna devam etmelı elde varsa tutulmaya devam edilmeli. 4 sayfa ötede aselsanın bılanco durumunuda paylasıp son bılanconun uzerıne ok işareti koyup ROKETLEDİ yazdım. YANİ SİPER BİLANCO GELDİ DİYE İMA'da bulundum.

BEKLENTIYE DEĞİL GERÇEKLERE YATIRIM YAPIN DIYE SOZUM VARDIR BENIM HATTA.

NOT:Mikronezya soruma cevap vermeden konusmaya gerek yok hocam sen bıldıgın yola ben bıldıgım yola

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ders8978984:

yapmanız gerekenler belli ey temettü severler

Şirketim temettü dagıtanmıydı dağıtmayanmıydı vahy düşük temettü vahy şöyle temettü demenize hiç gerek yok sizi bu dertlerden kurtacak bir adam var ben ))

Yapmanız gereken iki adet şey var.

Bir borsacı ben borsacıyım yatırımcıyım diyorsa.

Gidecek bir adet fast web mali analiz programını satın alacak senelık 500 Filan herhalde. BENDE VAR.

Sonra oturacak. bilkancoların başına

Satış ve karlılıga girecek.

CİROLARI KARLARI ESAS FAALİYET KARLARININA bakacak bunlarca yükselen bir eğilim yükselen bir trend varmı diye bir kaç sayfa ötede bimasın vb diğer hisselerin satış ve karlılık bölümünden resimler aldım.

Aynı yerleri kontrol edecek karlılık eğilimi nasıl yüksekmi düşükmü. yoksa aaşağamı gidiyor.

2. olarak piyasa değeri menusune girecek Önceki yıl ettiği karlarla piyasa değeri ve bu yıl elde ettiği karla piyasa değerini kontrol edecek.

Eğer önceki yıllarda 10,000 Tl kar eden şirketi 10,000 TL piyasa değerinde görünürken bugun 20,000 TL kar acıklayan şirket piyasa değeri 30,000 Görünüyorsa o şirketi almayacak. daha ucuz görünüyorsa alacak.

Seçtiği bu şirket veya şirketcikler Temettümü dagıtıyor varsın dagitsin. dagıtmıyormu varsın dagıtmasın. BUNUN HİÇBİR ÖNEMİ YOK.
    Sevgili Erhan, herkesin özel bir şirkete ait mali analiz programını satın almasına gerek yok bence.

KAP ta BİST şirketlerinin yayınlanan verileri ve büyük finans sitelerinde yer alan toplu verilerle kişi kendisi de bunları yapabilir,oluşturabilir.Yine de kişinin bunlarla uğraşacak zamanı olmayabilir(bahsettiğin programı satın alsa dahi)veya finansal birikimi az- yetersiz vs yine olmayabilir. Fakat bunlara da hiç gerek yok bence!

Çünkü düzenli ve istikrarlı temettü veren şirketler bu araştırmaların biraz kestirmesi oluyor.İlk etapta her temettü veren şirket iyi ve kaliteli olmayabilir kişi hangisini almayalım sorusunu sorabilir haklı olarak.

Ancak şöyle bir 5-10 yıllık temettü verimliliği incelemesi ile geçmişi iyi ve güven veren temeli sağlam olan şirketler rahatlıkla bulunabilir.

Diğer yandan bunlar o sene temettü dağıtsın yada dağıtmasın benim için farketmez. Örneğin ASELSAN.(bende yoktur örnek amaçlı yazıyorum) Aselsanın temettü verimliliği kıyasen düşüktür ama yıldan yıla değer artışı da ortadır.
    Nihayetinde dağıtılmayan temettü de şirketin sermayesinde tutulacağından karlı yatırımların finansmanın da kullanılabilir. Dağıttığında da gelen parayla isteyen yeniden alım yapabilir isteyen o kısmını harcar. Harcanan kısım bence kişinin ortaklık payının azaltılmasıdır.

7. ABD borsalarında şirketler senede kaç defa temettü veriyor ?

8.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Ben bu başlıkta temettü veren ve ileride temettü verme potansiyeli olan hisseleri yakalamaya çalışıyorum. Bu konuda beyan edilecek fikirlerden gözümden kaçmış hisseleri yakalamaya çalışıyorum. Sizin yazdıklarınız genel geçer, "bu hamur çok su götürür" tarzı şeyler.

Somut hisseler söyle üzerinde tartışalım, bize faydası olsun. Hem de sizin ne demek istediğiniz anlaşılır..
    ama benı dışladıgınız sürece nasıl benden yararlanabıleceksınız cidden amacım yardım etmek.

varsa bilginiz hisseler üzerinde konusalım.

BEN ORGE DİYORUM. bence güzel bir hisse güzel bir şirket cok iyi iş yapıyor. TEMettüyü kriter baz alıyorsunuz geçen sene dagıtmış.

Yanlız benım kriterimde 20 senelik yatırım yoktur. bir şirketi 20 yıl tutmam için gelecek 20 yıllın garantiyi almış olmam gerekir. MAntıgım öyle diyor.

ORGE içinde almak istiyorsan alırsın her 3 ayda bir sen analiz edemiyorsan bılancoyu bana yaz özelden bilancosunu beraber degerlendirelim. bilanco aynı karlılıgını korudugu surece satmak yok. bilancoda bir bozukluk gorursek o anda satacagız. ve başka arayışlara gireceğiz.

Dolayısıyla 3 ay sonrakı bılanco bozulmuşsa satmak zorunda kalacaksın. Bozulmadan giderse sen satmak ısteyınceye kadar elınde tutabılırsın.

Bu hisse bu bılancolarla giderse. Yıllık ortalama en az %40 bırakacagını düşünüyorum. Gelecek yıl temttü dağıtırmı dagıtmaz mı bılmem ama merak etme temettü dagıtsada dagıtmasada kazancından bır eksık yaratmayacağını garanti veriyorum.

İstersen detaylı bilancosundanda bahsedebilirim.

Yada istediğin bir hisse varsa ona bakayım birde benden dınlemıs ol

Sayfa 22/55 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •