Sayfa 516/630 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon
Arama sonucu : 5036 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: EMKEL - Emek Elektirk

1. Bunlarda böyle bir haber geçmiş eylülde..Fakat teslim süresi 18 ay içinde diyor. Hatta işi alabilmek için teminat vermişiz, arsa makina falan. 2 ay geçmiş sadece , şu anda normal gözüküyor..Ben bir gariplik göremedim. (hisse fiyatı ve şemsiye açılma durumu hariç ) Süreç devam ediyor.
    Emek A.Ş.'ne ait makine ve demirbaşlar Çubuk vergi dairesine 17.497.400 TL teminat gösterilerek gerekli muvafakatname alınmış, 24.08.2017 tarihinde 1856 ada 17 parsel üzerinden bulunan 6725/13413 ve 625/8942 hissesi üzerine, şirketimizin teslim ettiği ve 18 ay içinde teslim edeceği ürünlerin, 36 aylık üretici garantisinin teminatı olarak TEİAŞ lehine 1.dereceden 7.967.000,00 Euro ipotek verilmiştir.
    http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/628110
    BIST
    05 Eylül 2017 10:11

daha önce geçen bu habere göre teslim süresi halan geçerli..Tabiki teslimi partialmi yapıyor. Belli periyotlardamı tek seferdemi , bununla ilgili bir bilgi yok.

2. Manipülatörler bitti, sıra patron ve denetçilerde

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son üç yılda öyle tedbirler aldı ki, manipülatörlerin önemli bir kısmı bitti. Kalanlar da uzatmaları oynuyor. Birkaç azılı haydut hariç, manipülasyona yeltenenler de en ağır cezalara çarptırılacaklarını bildikleri için suça teşebbüs bile edemiyor. Ancak alınan tedbirlerin patronlar cephesinde aynı etkiyi gösterdiğini söylemek mümkün değil. Borsayı bir vurgun yeri gibi gören patronlar, örtülü kazanç aktarımı ve yüksek fiyattan ortak satışı yaparak rant elde etme başta olmak üzere her türlü işleme başvurmaktan geri durmuyorlar.
    Aslına bakılırsa borsa manipülasyonlarında organizasyonun en tepesinde patronlar var. Birilerini maşa olarak kullandıkları için başlarına çok fazla bir iş gelmiyor. Genellikle bilançolarla oynuyorlar. Stokları yüksek gösterip, satışların maliyetleriyle oynayarak kârı yüksek ya da düşük gösterenlerden tutun, *kurdukları paravan şirketlere para aktarımı yapanlar, değerli bir varlığı düşük fiyata başka bir şirkete satanlar, bir varlığı ederinden çok yüksek fiyatla değerleyip halka açık şirkete devredenlere kadar, yurt dışı şirketlere lisans ve telif bedeli adı altında para aktarımı gibi birçok yöntemlerle patronlar şirketlerin içini boşaltıyor.
    SPK, bugüne kadar bu tarz işlemlere teşebbüs eden firmaları yakalayıp çok ağır cezalar kesti. SPK’nın tek başına tüm kötü niyetli patronların bu işlemlerini ortaya çıkarması çok zor. Patronların bilanço oyunlarını ortaya çıkaracak kurumlar bağımsız denetim şirketleri. Bağımsız yönetim kurulu üyeliğinde olduğu gibi bağımsız denetim de ülkemizde sağlıklı bir şekilde işlemiyor.
    İşleyemez de…
    Çünkü bağımsız denetim şirketleri parasını denetim yaptığı firmadan alıyor. Bu durumda bağımsız olabilirler mi?
    Hal böyle olunca öyle raporlar ortaya çıkıyor ki, “Bu kadar da olmaz” dedirtiyor. Bağımsız denetim raporlarında hiçbir şartlı görüş, uyarı yokken, şirket bir anda batıyor!
    Bilançolarda gerçek olmayan stoklar gösteriliyor, denetçi şirket bu stokların var olup olmadığını görmeden, belgelemeden şirketin mali verilerini tasdik ediyor.
    Bu sistemin sağlıklı işlemesi için bağımsız denetim şirketlerinin gerçekten bağımsız olması lazım. Yani denetim parasını şirketten almaması lazım. Bence SPK öncülüğünde yeni bir sistem kurulabilir. Halka açık şirketler cirolarına ya da aktif büyüklüklerine göre sınıflandırılarak bağımsız denetim ücreti alınabilir. Ya da BİST-30, BİST-50, BİST-100, Gelişen İşletmeler Pazarı’na ayrı ayrı bağımsız denetim fiyat tarifesi uygulanır. Bunun için bir formül bulunur.
    Halka açık şirketler belirlenen kriterlere göre bağımsız denetim ücretlerini SPK denetiminde oluşturulacak havuza aktarır, hangi şirketin hangi bağımsız denetim şirketi tarafından denetleneceğine SPK karar verir. Bir yazılımla çapraz eşleşmeler yapılır. O zaman gerçek bağımsız denetim olur. Bağımsız denetim kurumu denetim yaptığı şirketi 3 yıl boyunca denetleyemez diye bir kural konulursa o zaman kimse yapılan usulsüzlüklere göz yumamaz. Bağımsız denetim şirketinin göremediğini diğer bağımsız denetim şirketi ortaya çıkaracağı için herkes işini layıkıyla yapar diye düşünüyorum.*
    Eğer bu gerçekleşirse sadece yatırımcılar, sermaye piyasaları değil, devlet de artan vergilerden büyük gelir kazanır. Patronların şirketlerin içini boşaltmasının önüne geçilirse borsaya güven artar, bu da yatırımcı sayısının çoğalmasını sağlar.

http://m.borsagundem.com/yazarlar/ma...yazisi/1035510

3.  Alıntı Originally Posted by Antiseptik Yazıyı Oku
    Manipülatörler bitti, sıra patron ve denetçilerde

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son üç yılda öyle tedbirler aldı ki, manipülatörlerin önemli bir kısmı bitti. Kalanlar da uzatmaları oynuyor. Birkaç azılı haydut hariç, manipülasyona yeltenenler de en ağır cezalara çarptırılacaklarını bildikleri için suça teşebbüs bile edemiyor. Ancak alınan tedbirlerin patronlar cephesinde aynı etkiyi gösterdiğini söylemek mümkün değil. Borsayı bir vurgun yeri gibi gören patronlar, örtülü kazanç aktarımı ve yüksek fiyattan ortak satışı yaparak rant elde etme başta olmak üzere her türlü işleme başvurmaktan geri durmuyorlar.
    Aslına bakılırsa borsa manipülasyonlarında organizasyonun en tepesinde patronlar var. Birilerini maşa olarak kullandıkları için başlarına çok fazla bir iş gelmiyor. Genellikle bilançolarla oynuyorlar. Stokları yüksek gösterip, satışların maliyetleriyle oynayarak kârı yüksek ya da düşük gösterenlerden tutun, *kurdukları paravan şirketlere para aktarımı yapanlar, değerli bir varlığı düşük fiyata başka bir şirkete satanlar, bir varlığı ederinden çok yüksek fiyatla değerleyip halka açık şirkete devredenlere kadar, yurt dışı şirketlere lisans ve telif bedeli adı altında para aktarımı gibi birçok yöntemlerle patronlar şirketlerin içini boşaltıyor.
    SPK, bugüne kadar bu tarz işlemlere teşebbüs eden firmaları yakalayıp çok ağır cezalar kesti. SPKâ€â•nın tek başına tüm kötü niyetli patronların bu işlemlerini ortaya çıkarması çok zor. Patronların bilanço oyunlarını ortaya çıkaracak kurumlar bağımsız denetim şirketleri. Bağımsız yönetim kurulu üyeliğinde olduğu gibi bağımsız denetim de ülkemizde sağlıklı bir şekilde işlemiyor.
    İşleyemez de…
    Çünkü bağımsız denetim şirketleri parasını denetim yaptığı firmadan alıyor. Bu durumda bağımsız olabilirler mi?
    Hal böyle olunca öyle raporlar ortaya çıkıyor ki, “Bu kadar da olmaz†dedirtiyor. Bağımsız denetim raporlarında hiçbir şartlı görüş, uyarı yokken, şirket bir anda batıyor!
    Bilançolarda gerçek olmayan stoklar gösteriliyor, denetçi şirket bu stokların var olup olmadığını görmeden, belgelemeden şirketin mali verilerini tasdik ediyor.
    Bu sistemin sağlıklı işlemesi için bağımsız denetim şirketlerinin gerçekten bağımsız olması lazım. Yani denetim parasını şirketten almaması lazım. Bence SPK öncülüğünde yeni bir sistem kurulabilir. Halka açık şirketler cirolarına ya da aktif büyüklüklerine göre sınıflandırılarak bağımsız denetim ücreti alınabilir. Ya da BİST-30, BİST-50, BİST-100, Gelişen İşletmeler Pazarıâ€â•na ayrı ayrı bağımsız denetim fiyat tarifesi uygulanır. Bunun için bir formül bulunur.
    Halka açık şirketler belirlenen kriterlere göre bağımsız denetim ücretlerini SPK denetiminde oluşturulacak havuza aktarır, hangi şirketin hangi bağımsız denetim şirketi tarafından denetleneceğine SPK karar verir. Bir yazılımla çapraz eşleşmeler yapılır. O zaman gerçek bağımsız denetim olur. Bağımsız denetim kurumu denetim yaptığı şirketi 3 yıl boyunca denetleyemez diye bir kural konulursa o zaman kimse yapılan usulsüzlüklere göz yumamaz. Bağımsız denetim şirketinin göremediğini diğer bağımsız denetim şirketi ortaya çıkaracağı için herkes işini layıkıyla yapar diye düşünüyorum.*
    Eğer bu gerçekleşirse sadece yatırımcılar, sermaye piyasaları değil, devlet de artan vergilerden büyük gelir kazanır. Patronların şirketlerin içini boşaltmasının önüne geçilirse borsaya güven artar, bu da yatırımcı sayısının çoğalmasını sağlar.

http://m.borsagundem.com/yazarlar/ma...yazisi/1035510
    Bu işin içinde zaten SPK var. SPK manipilatörleri bitirir ama bunu bitiremez. Yıllardır aynı olay A gurubundan B gurubuna alma olayıdamı şirketin. kağıt 1.05 di 1.72 ye kadar yükseldi . Sonra anlamsız bir geri çekilme oldu 1.4 lere kadar paraşütsüz ve o seviyelerde B gurubuna geçtiği açıklandı. Kağıt tekrar 1.1 seviyelerini gördü aynı bu 9 aylık bilançodaki gibi birileri satacak vakdi iyi ayarlıyor. A dan B gurubuna geçirmeyi demi şirket yapdı. Önceden yapılan işlemlerin bu işlerin içinde hep SPK dan birileri olduğunu gösteriyor. Özellikle bedelli başvuruları önce SPK ya gidiyor. Sonra KAP a düşüyor. o arada kaçan kaçıyor kağıttan.. GS 8.6 lardaydı % 400 bedelli haberi KAP a düştü 6 lara kadar geri çekildi. bedelli için önce genel kurul toplanıyor. SPK ya dilekçe yazılıp yazışmalar vs. Olay en son kapa düşüyor.Kimse diyebilirmi ? bu olaylar olurken , bu kağıt larda hissesi olanlar grekli pozisyonları almıyorlar. En kötü açığa satış yapar elinde mal olmasa bile..Küçük yatırımcı bu işin her zaman son halkası. Bol bol dua edecek hisleri kuvvetli olacak . destek direnç grafik şu bu hikaye..

4. DPkOMr1WsAArkp1.jpg 12 ay teyit ayı

5. tedaş ürünlerinde sıkıntı görmüş beğenmemiş , teslim almamış olabilir diye yorum yapıldı.eğer doğruysa şirket bu işi 1969 dan beri 48 yıldır yapıyor ve son bilançoda 6 milyon AR-GE çalışma gideri gösteren bir şirket hata yapıyorsa , ya bu AR-GE rakamı da yalan yada teslimat için uygun günü bekliyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by kepezmesut Yazıyı Oku
    tedaş ürünlerinde sıkıntı görmüş beğenmemiş , teslim almamış olabilir diye yorum yapıldı.eğer doğruysa şirket bu işi 1969 dan beri 48 yıldır yapıyor ve son bilançoda 6 milyon AR-GE çalışma gideri gösteren bir şirket hata yapıyorsa , ya bu AR-GE rakamı da yalan yada teslimat için uygun günü bekliyorlar.
    yine hayal satma peşindesin kepez, uyan artık, yıllar birike birike asır olacak, sen hala rüyalardasın.

o zaman neden, kepez, söyle neden, bu kadar stok var, teslimat yapılmamış, bir dünya da zarar, NEDEN, açıkla arkadaş!

haa, bana dersen ki bu kadar nefret ettiğin bir şirketin hala hissesini neden taşıyorsun; ben de derim ki sana; bundan sonra mevzu kar & zarar mevzu değil, ara sıra aldım da, sattım da, kar da ettim, zarar da ama hep taşıdım bu kağıdı 2014 den beri. o kadar zamandır beklemişim, ister 2 olsun ister 0,50 kuruş, ne farkeder ki?

takıntı böyle birşey işte..benim nedenim bu kadar açıkken sen hala hem çok bilmiş, hem de saf ayaklarında neyi amaçlıyorsun bir türlü çözemedim.

neden mi senin yazdıklarını eleştirme ihtiyacı duyuyorum; dur anlatayım; ilk yazılarını 2014 lerde ben de okudugumda vay be, adam ne güzel yazıyor, mübarek ak sakallı dede, hiç tanımadığı insanlara el veriyor dedim kendi kendime, ilk izlenimim buydu ama sonra gördüm ki el veriyor tabiri bilmem ne veriyor derecesinde değişti seni tanıdıkça.

evet amacım, senin yazılarından seni tanımayan insanların etkilenmesini engellemek.

keşke koduğumun hissesi 5 lere çıksa da paranın gözüne vursak ama yok birader, çıkmıyor işte.

burası bir forum, insanların bildiklerni, düşündüklerini paylaşmaları çok güzel ama kancıklık yaparak adice üç beş kuruş para kazanmaya çalışan ky cıya tuzak kuran tiplerin ben taaa ...............

1,60 lardan, 1,5 lerde sen değilmiydin, çok güzel fiyatlar, kaçmaz, nakit olsa da alsak diyen? neye dayanarak böyle yazıyorsun? amacın neydi? mal pazarlama tabirini senin için kullansam yeri değil mi arkadaş?

sen bu sorularıma cevap vermek yerine gidip beni şikayet edersin her zaman yaptıgın gibi..bakalım yanılıyormuyuz kepaz..ee

7.  Alıntı Originally Posted by justdealer Yazıyı Oku
    yine hayal satma peşindesin kepez, uyan artık, yıllar birike birike asır olacak, sen hala rüyalardasın.

o zaman neden, kepez, söyle neden, bu kadar stok var, teslimat yapılmamış, bir dünya da zarar, NEDEN, açıkla arkadaş!

haa, bana dersen ki bu kadar nefret ettiğin bir şirketin hala hissesini neden taşıyorsun; ben de derim ki sana; bundan sonra mevzu kar & zarar mevzu değil, ara sıra aldım da, sattım da, kar da ettim, zarar da ama hep taşıdım bu kağıdı 2014 den beri. o kadar zamandır beklemişim, ister 2 olsun ister 0,50 kuruş, ne farkeder ki?

takıntı böyle birşey işte..benim nedenim bu kadar açıkken sen hala hem çok bilmiş, hem de saf ayaklarında neyi amaçlıyorsun bir türlü çözemedim.

neden mi senin yazdıklarını eleştirme ihtiyacı duyuyorum; dur anlatayım; ilk yazılarını 2014 lerde ben de okudugumda vay be, adam ne güzel yazıyor, mübarek ak sakallı dede, hiç tanımadığı insanlara el veriyor dedim kendi kendime, ilk izlenimim buydu ama sonra gördüm ki el veriyor tabiri bilmem ne veriyor derecesinde değişti seni tanıdıkça.

evet amacım, senin yazılarından seni tanımayan insanların etkilenmesini engellemek.

keşke koduğumun hissesi 5 lere çıksa da paranın gözüne vursak ama yok birader, çıkmıyor işte.

burası bir forum, insanların bildiklerni, düşündüklerini paylaşmaları çok güzel ama kancıklık yaparak adice üç beş kuruş para kazanmaya çalışan ky cıya tuzak kuran tiplerin ben taaa ...............

1,60 lardan, 1,5 lerde sen değilmiydin, çok güzel fiyatlar, kaçmaz, nakit olsa da alsak diyen? neye dayanarak böyle yazıyorsun? amacın neydi? mal pazarlama tabirini senin için kullansam yeri değil mi arkadaş?

sen bu sorularıma cevap vermek yerine gidip beni şikayet edersin her zaman yaptıgın gibi..bakalım yanılıyormuyuz kepaz..ee
    Bir kere birader çok heycanlısın, bu heycanını yenmen lazım.. Dolayısı ile saldırı moduna geçiyorsun..
    ikincisi bende inat ettim , ekmek yemeden çıkmak yok dedim tek ortak yanımız bu sanırım.
    Üçüncüsü buradan ekmek yemek içinde , bunun adı hisse pazarlama değil, bir şekilde bu kağıda güven gelmesi lazım. negatif yorumlar şuraya uğrayacak 3-5 kişiyide kararından vazgeçirir. 1 kağıdın yükselmesi için , öncelikle güvenli bir ortam oluşması ,kağıda para girmesi, yatırımcının hemen al-sat vur -kaç takdiğinden çıkması lazım. alsın satsın bizim gibi tutmasın o ayrı konu , ama satan kaçmasın tekrar kağıda dönsün. çabam bunun için. Dipde derinlik yok. Geri çekilirken sanki hiç alıcı gelmeyecek gibi, dipsiz bir kuyuya düşer gibi, bununda sebebi negatif durumlar. Hem kağıtta bekleyip , hemde şirket sahibinin çevirdiği dolaplardan oluşan negatif durumu , habire körüklemek sanada bana da bu kağıda şöyle bir bakana bile yaramaz. Yazdığına bak..millete biz yandık siz yanmayın diyorsun. Böyle bir yazımı olur. Borsada kağıtlar sadece taze para girişiyle yükseliyor, bundan haberin varmı senin? çok beklersin bu şekilde yazarsan. Sen ne yapacan stoğu , ne yapacan teiaş teslimini . Bazen beyin fırtınası yapmak için yazıyoruz sadece bu , neticede biz bu şirketin istemeden kalıcı ortağı olduk. MMCAS denen şirket bir masa sandalye biliyormusun? Özsermaye 13 milyon. 2 liradan 50 liraya gitti. Alan kazandı bir dönem .Şimdi 1 TL. Çünkü sürekli para girdi kağıda. 2 liradan 30 liraya gelmiş , hala yolu var diyen vardı. 50 liradan alan adamın halini düşensene .. .. Buna üzümü ye bağını sorma derler. Bizim kağıt yıllardır 1.2 -max 2.01 arasında takıldı. Sanki ben kağıt 5 lira olmuşda , hala yolu mu var diyorum.oldu da bizmi görmedik. sende milletiin canını yakma diyorsun. saçmalığa bak. 1.3 rezil fiyatta . EMKEL 5-8 TL arasında bir yerde olsaydı yok stoğu , yok karı bilmem ne kimse yazarmıydı. Bize ne ya.. Onu muhasebecileri düşünsün. Ben kendi şirketimde bu kadar ilgilenmiyorum Bilançoyla falan. Para girmeden , bol para bakar dururuz. Uyanda balığa gidelim.Bu arada ben kimseyi şikayet etmem , sadece ne yüzüne söylerim..
    Son düzenleme : kepezmesut; 26-11-2017 saat: 22:10.

8.  Alıntı Originally Posted by kepezmesut Yazıyı Oku
    Bir kere birader çok heycanlısın, bu heycanını yenmen lazım.. Dolayısı ile saldırı moduna geçiyorsun..
    ikincisi bende inat ettim , ekmek yemeden çıkmak yok dedim tek ortak yanımız bu sanırım.
    Üçüncüsü buradan ekmek yemek içinde , bunun adı hisse pazarlama değil, bir şekilde bu kağıda güven gelmesi lazım. negatif yorumlar şuraya uğrayacak 3-5 kişiyide kararından vazgeçirir. 1 kağıdın yükselmesi için , öncelikle güvenli bir ortam oluşması ,kağıda para girmesi, yatırımcının hemen al-sat vur -kaç takdiğinden çıkması lazım. alsın satsın bizim gibi tutmasın o ayrı konu , ama satan kaçmasın tekrar kağıda dönsün. çabam bunun için. Dipde derinlik yok. Geri çekilirken sanki hiç alıcı gelmeyecek gibi, dipsiz bir kuyuya düşer gibi, bununda sebebi negatif durumlar. Hem kağıtta bekleyip , hemde şirket sahibinin çevirdiği dolaplardan oluşan negatif durumu , habire körüklemek sanada bana da bu kağıda şöyle bir bakana bile yaramaz. Yazdığına bak..millete biz yandık siz yanmayın diyorsun. Böyle bir düşüncemi olur. Borsada kağıtlar sadece taze para girişiyle yükseliyor, bundan haberin varmı senin? çok beklersin bu şekilde yazarsan. Sen ne yapacan stoğu , ne yapacan teiaş teslimini . Bazen beyin fırtınası yapmak için yazıyoruz sadece bu , neticede biz bu şirketin istemeden kalıcı ortağı olduk. MMCAS denen şirket bir masa sandalye biliyormusun? Özsermaye 13 milyon. 2 liradan 50 liraya gitti. Alan kazandı bir dönem .Şimdi 1 TL. Çünkü sürekli para girdi kağıda. 2 liradan 30 liraya gelmiş , hala yolu var diyen vardı. 50 liradan alan adamın halini düşensene .. .. Buna üzümü ye bağını sorma derler. Bizim kağıt yıllardır 1.2 -max 2.01 arasında takıldı. Sanki ben kağıt 5 lira olmuşda , hala yolu var diyorum. sende milletiin canını yakma diyorsun. saçmalığa bak. 1.3 rezil fiyatta .
    Her zamanki gibi iyi salliyorsun kepez.Emkel bir kumar kagidi ve sahibide mimli,guvenilmez.Bu kagit ky almasiyla yukselmez.Buyuk yatirimcida Husorottiyle anlasmadan zaten boyle .oktan bir kagida girmez.Bircok kisiye sebep oldun baskalarina sebep olma.O kadar cok biliyorsan bir darbukator pardon fabrikator olarak boyle sığ bir kagıdı rahatlıkla yükseltebilirsin.Hüsoya karşı yemedi dimi

Sayfa 516/630 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •