Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 731/1014 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,841 - 5,848 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yatırım için ev almış ev sahibi ile emlakçı arasındaki fark nedir ?

mantıklı bir açıklama yapabilecek var mı .
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Aslinda bu soruyu bu ulkedeki vatandasla cakallar arasinda ne fark var vardir diye sormak lazim.
    -Sizlerin ikamet etmek için sahip olduğunuz daireniz var mı?
    -Bunun dışında sahip olduğunuz daireniz var mı?
    Bunlara vereceğiniz evet yada hayır cevabından bağımsız,
    Bu konuya ilgi duymanız (sürekli bu başlıkta görüyorum çünkü) bu konudaki fırsatları takip ettiğinizi gösteriyor.
    Yatırım için daire alanların ne çakallığını ne korsan emlakçılığını bırakmışsınız.
    20 şer daire sahibi olduğunuz gün, uygun lokasyonda uygun fiyata, potansiyel vadeden daireye balıklama atlamaktan çekinmezsiniz.
    Fiyatlar şişik, abartılı fikiri ayrı konu (göreceli)
    Sizin söyleminiz ayrı konu.
    Gayrimenkulün her türü bir yatırım aracıdır. Daire de bunlardan biri.
    Daireye yatırım yapan çakal-korsan emlakçıysa
    dövize yatırım yapana, hisse senedine yatırım yapana, mevduata yatırım yapana v.s. nasıl etiketler yapıştırsak acaba?
    Siz hangi kategoride oluyorsunuz?
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

2. Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor
    Sadece İTO’ya kayıtlı müteahhit sayısı 60 bin! 80 milyonluk Almanya’da sayı 3.800. Tüm Avrupa’da 20 - 30 bin arasında. Yani Türkiye’de tüm Avrupa’nın 10 katı müteahhit var.

https://www.dunya.com/sektorler/mute...-haberi-394413

tüm ülke işi gücü bırakmış betona atlamış bu ekonomi batmasında ne yapsın.

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Oturduğum evi kastederek yazıyorum,
    2010'da 140 kiraya aldığım ev geçtiğimiz yıllarda 300 kiraya ulaşmışken satmamışım (*),
    şimdi size niye 170 kiraya satayım ki?
    170 kira zaten benim tekrar yavaş yavaş alıma başlayacağım seviye.

Sanki bir iddiaya tutuşmuşuz da kaybetmişim gibi böyle gereksiz beklentilere girmekteki amacınız nedir anlamadım.

Arkadaş demiş ki

Sonra siz demişsiniz

Ve sonra da "kapıdan ayrılmayan pazarlamacı misali" ısrarla insanlara baskı yapmışsınız.

Yahu adam kendi ağzıyla "kelepir" dediği rakama evini niye satsın?

Sanki birileri "170 kira çok yüksek" demiş de siz de "madem yüksek bana sat" demişsiniz gibi bir noktaya getirmişsiniz meseleyi.

Söylenenleri çarpıtmaktır bu.

(*): Bizde mal satmak yoktur. O yüzden "300 kiraya niye satmadın" tarzı muhabbetlere de girmezseniz memnun olurum.

Dip görülmedi deyip 3 yıl önce 100 bin simdi 70 bin usd ettigini soylediginiz evi 20-30 bin usd ye alacak siz mi 170 kiradan yavaş yavaş alıma baslayacaksınız?[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Yazdıklarınız aşağıda..Kaldı ki ben size birşey demedim.Sadece yazdıklarınızdan alıntı yaptım ..

Ben pazarlamacı değilim elbette ama siz mezarcı olabilirsiniz.[emoji1]

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Dibin görüldüğünü sanmıyorum..
    Semtimde 3 yıl önce 100 bin dolar eden ev şu an 70 bin dolar, evet düşüş var..
    Fakat yine bugün 70 bin dolara satılacak bir daireyi 2001 yılında 8 bin dolara almış biri var ailemde..

100 bin dolar.. [emoji107] 70 bin dolar.. 8 bin dolar..

Tamam kabul, doların global değeri de eskisi gibi değil pek..
    Ama fark bu kadar çok olmamalı..
    Aynı ayarda daireler 20-30 bin dolar falan olursa o zaman "işte dip görüldü" derim ben..

Ah keşke olsa da meyveleri toplasak..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : brsci; 16-12-2017 saat: 19:26.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    -Sizlerin ikamet etmek için sahip olduğunuz daireniz var mı?
    -Bunun dışında sahip olduğunuz daireniz var mı?
    Bunlara vereceğiniz evet yada hayır cevabından bağımsız,
    Bu konuya ilgi duymanız (sürekli bu başlıkta görüyorum çünkü) bu konudaki fırsatları takip ettiğinizi gösteriyor.
    Yatırım için daire alanların ne çakallığını ne korsan emlakçılığını bırakmışsınız.
    20 şer daire sahibi olduğunuz gün, uygun lokasyonda uygun fiyata, potansiyel vadeden daireye balıklama atlamaktan çekinmezsiniz.
    Fiyatlar şişik, abartılı fikiri ayrı konu (göreceli)
    Sizin söyleminiz ayrı konu.
    Gayrimenkulün her türü bir yatırım aracıdır. Daire de bunlardan biri.
    Daireye yatırım yapan çakal-korsan emlakçıysa
    dövize yatırım yapana, hisse senedine yatırım yapana, mevduata yatırım yapana v.s. nasıl etiketler yapıştırsak acaba?
    Siz hangi kategoride oluyorsunuz?
    kendime ait dubleks + yazlığım var. daha önceden emlak işi ile al satcı olarak baya bir ilgilendim.

yapılan iş tam anlamı ile bana göre şu.

FIRSATÇILIK.

kimse yatırım demesin.

bu sadece emlakta değil herşeyde öyledir.

devlet yarın deseki evleri satıp parasını getirene senede % 1000 faiz veriyorum dese. satmayacaksınız yani öyle mi ? dairenizi ) sonuçta faizde yatırım !

soruma net cevap alamadım. gerçekten fark var mı ?

önceki mesajımda özetledim.

yarın daire aldım yatırım amaçlı 500 e . ertesi gün ilanı verdım 650 ye. YATIRIM düşüncesi ile gelene de sattım !

varmı itirazı olan ?
    Son düzenleme : EMLAK; 16-12-2017 saat: 19:47.

5. Emlakçı olmadan gayrimenkul satılamayacak
    Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, "Bundan sonra devlet tarafından verilen gayrimenkul sertifikasına sahip emlakçı olmadan kimse gayrimenkulünü satamayacak" dedi.

https://www.dunya.com/ekonomi/emlakc...-haberi-394746

6. İstanbul İnşaat m2 maliyetleri ne kadar? Aldığınız KÖPÜKLÜ MAL ın takdirini siz yapın. :-) müteahhit her malzemeyi en lüksünden yapsa 100 m2 inşaat 200 bin TL - 250bin TL. Vasat yapsa 150bin TL. Dandik yapsa 100binTL. ÜSTÜNE gelen fark arsa maliyeti artı müteahhidin karı? Bence müteahhitler de tarrağı tuttuğuna göre bu işten daha çok arsa sahipleri kazandı. Şimdi sıra onlara girmesinde tarrağın... :-)

Lüks inşaat özellikleri
    1. Dış duvarlar: Mermer, çini, bakır kaplamalı.
    2. Çatı örtüsü: Bakır ve kurşun kaplamalı, ısı yalıtımlı
    3. Tavan: 2’den fazla odası gizli ışıklandırma, ses tecritli asma tavan (sert ağaç, alimünyum, alçı vb.)
    4. İç duvarlar: 2’den fazla odası ısı ve ses yalıtımlı, sert ağaç kaplama.
    5. Taban (Döşeme): 2 den fazla odası mermer ve benzeri tabii taş, ahşap parke, halı kaplamalı.
    6. Merdivenler: Tabii taş kaplamalı, işlemeli demir ve sert ağaç korkuluklu ve küpeşteli.
    7. Pencereler: Tabii taş kaplamalı, işlemeli demir ve sert ağaç korkuluklu ve küpeşteli.
    8. Kapılar: Masif sert ağaç kasalı ve kanatlı, kapitone kaplamalı, işlemeli metal kasa ve kanatlı, özel cam kanatlı ve özel aksamlı (otomatik kontrol vb.)
    9. Banyo ve WC: Mermer ve benzeri tabii, taş kaplamalı, lüks veya özel imal edilmiş küvet,çift lavabo, klozet ve benzeri aksamlı banyo, aynı vasıflarda WC
    10. Isıtma: Klima tesisatlı (soğuk, sıcak), şömineli, devamlı sıcak sulu.

Lüks inşaat maliyetleri 2018 ne kadar?
    Çelik Karkas Bina
    Asgari: 2409,04
    Azami: 2568,98
    Orta: 2489,01

Betonarme Karkas
    Asgari: 1428,98
    Azami: 1603,73
    Orta: 1516,36

Yığma Kagir Bina
    Asgari: 1772,00
    Azami: 1208,52
    Orta: 1190,26

Ahşap Binalar
    Asgari: 1908,71
    Azami: 2103,99
    Orta: 2006,35

https://emlakkulisi.com/5-soruda-201...yetleri/556360

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Üst kat emlakçıya vermiş satılması için 35 m2 fazla yazmış .

Zaten3 mesleğe güvenilmez diye bir söz var bir muhasebeciye bir avukata bir de emlakcıya [emoji2][emoji2][emoji2]

Fiyatta Ramazan öncesi fiyattan 200 bin tl zam yapmış neredeyse ucuz diye satılmıyor sanırım diye mi düşünüyor anlamadım gitti ama 35 m2 arttığı için zam normal belki de [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    825 bin tl den başlayan üst kat 625 e indi .

Dört ay olmadan 200 bin indi sözde .

Zaten emlakçı olmadan komşu hatrına 500 bin Nisan ayında oğlu ben ilgileniyorum 625 istedi .

Emlakçıda 825 koyalım dedi şimdi geri oğlunun istediği fiyata indi tabi dolar 3.50 dan 3.90 olması da çabası

8.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    825 bin tl den başlayan üst kat 625 e indi .

Dört ay olmadan 200 bin indi sözde .

Zaten emlakçı olmadan komşu hatrına 500 bin Nisan ayında oğlu ben ilgileniyorum 625 istedi .

Emlakçıda 825 koyalım dedi şimdi geri oğlunun istediği fiyata indi tabi dolar 3.50 dan 3.90 olması da çabası
    Daha çoook inecek onlar.
    TL bazında yavaş yavaş inecek, dolar bazında ise sürünecek resmen.
    Nakiti olan dolarize olmuş bekliyor.
    Nakiti olmayan krediye giremiyor.
    Kimse sazan değil.
    "Kriz felan yoh, egonomü çoh eyi" diyen kesim bile şu gergin ortamda daire almıyor, kaldı ki diğerleri.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 731/1014 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •