Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 730/1014 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,833 - 5,840 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Bugun marka konutlarda ki ozellikle emlakci ilanlarinin % 80 i sahte oldugunu burada defalarca yazdim .Benim oturdugum sitede 600 e 2+1 750 ye 3+1 var ilanlarda.gecen hafta evime gelen alici en ucuz 3+1 sitede 900 bin tl dedi.
    Emlakcilarin tek amaci birsekilde musteriyi ayaga getirtip kandirarak mal satmak.
    ev sahipleri kandırmıyor yani

iki ay önce daire aldım 550 ye verdim ilanı 700 e.

(mesela yani )

baktım arayan var arada fiyatı güncelledim 750 ye.

baktım.

hala arayan var.

elimi öpene 900 e veririm diye ilanı güncelledim.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ev sahipleri kandırmıyor yani

iki ay önce daire aldım 550 ye verdim ilanı 700 e.

(mesela yani )

baktım arayan var arada fiyatı güncelledim 750 ye.

baktım.

hala arayan var.

elimi öpene 900 e veririm diye ilanı güncelledim.
    geçmişte al satçının yaşadıklarından alıntıdır.

keşke yeniden uğraşabilsem ama daha karlı işlerle meşglüm :D:D

yatırım için ev almış ev sahibi ile emlakçı arasındaki fark nedir ?

mantıklı bir açıklama yapabilecek var mı .

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yatırım için ev almış ev sahibi ile emlakçı arasındaki fark nedir ?

mantıklı bir açıklama yapabilecek var mı .
    Aslinda bu soruyu bu ulkedeki vatandasla cakallar arasinda ne fark var vardir diye sormak lazim.

5.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    170 kiraya sattınız sattınız..Bundan sonra 100 kira veririm..Keriz miyim ben..[emoji1]
    Oturduğum evi kastederek yazıyorum,
    2010'da 140 kiraya aldığım ev geçtiğimiz yıllarda 300 kiraya ulaşmışken satmamışım (*),
    şimdi size niye 170 kiraya satayım ki?
    170 kira zaten benim tekrar yavaş yavaş alıma başlayacağım seviye.

Sanki bir iddiaya tutuşmuşuz da kaybetmişim gibi böyle gereksiz beklentilere girmekteki amacınız nedir anlamadım.

Arkadaş demiş ki

200 katın Üstü değer köpüktür. 170 katın Altı değer kelepirdir.
    Sonra siz demişsiniz

Evin (varsa) 170 kira bedeline satar mısın?

Burdaki arkadaşların hepsinin evini 170 kira bedeline almaya talibim..
    Ve sonra da "kapıdan ayrılmayan pazarlamacı misali" ısrarla insanlara baskı yapmışsınız.

Yahu adam kendi ağzıyla "kelepir" dediği rakama evini niye satsın?

Sanki birileri "170 kira çok yüksek" demiş de siz de "madem yüksek bana sat" demişsiniz gibi bir noktaya getirmişsiniz meseleyi.

Söylenenleri çarpıtmaktır bu.

(*): Bizde mal satmak yoktur. O yüzden "300 kiraya niye satmadın" tarzı muhabbetlere de girmezseniz memnun olurum.
    Son düzenleme : djoz; 15-12-2017 saat: 22:09.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6. AVM ler döviz kredisi ile yapılırsa kaçınılmaz son böyle olur... buna zamanında izin veren kim? Mehmet Şimşek.

"AVM'lerdeki kiralar cironun yüzde 20'sine dayandı"
    AVM'lerde kiraların mağaza cirolarının yüzde 20'sine dayandığını söyleyen İZTO Başkanı Demirtaş, "Üyelerimiz kira bedelini ödemekte zorlanıyor" dedi.

https://www.dunya.com/ekonomi/avmler...-haberi-394653

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by WellsFargo Yazıyı Oku

bakınız neden fiyatlar yüksek o çarpana bu fiyat olurmu vs vs gibi sorularınızı sıralayıp emlak fiyatlarının yükselişini anlayamamış olmanızın sebebi emlak fiyatlarını etkileyen temel faktörün ne olduğunu anlayamamış olmanızdır..

Türkiyede emlak fiyatlarının ana motoru ve seviye belirleyicisi Türkiye devletinin 5 veya 10 yıllık dolar bonolarının seviyesidir. Yukarıdaki grafikte bu 5 yıllık dolar faiz oranını göreceksiniz.. 2013 yılında Türk dolar bonosu alan bir yatırımcının aldığı faiz %2,5 lara kadar düştü. Yani risksiz yatırıma koyduğu parayı 40 yılda geri alıyordu... Emlak fiyatları da bu faizleri takip eder. Döviz paranız 40 yılda birebir yapıyorsa konutta 30-35 yılda birebir yapmak kabul edilebilir bir seviyedir.

Bakınız 2000 yılların başına gidersek bu rakam %10 larda o zaman da yatırımcı 10 yılda parasını çıkarmak istiyordu... Peki şimdi ne oldu o faiz seviyesi geldi %4,5 a dayandı... Yani yatırımcı için 23 yılda amorti eden evler kabul edilebiliyor... Teknik olarak direnç noktası %5 eğer bu faizler %5 üzerine giderse daha yukarılara da gidebilir... Zaten 2017 yılı %4,5 ile 2013 yılı %2,5 arasında %40 gibi bir fark var ve dolar bazında ben %35-40 civarı bir düşüşü mesela benim bölgem olan kadıköyde net bir şekilde görebiliyorum...Bu düşüşü hurriyetemlak ve sahibinden endekslerinden takip ediyorum...

1 sene sonra Türkiye bonoları %8 e yükselsin emin olun 15 kira çarpanı ile sebil gibi ev bulursunuz.. Eğer faiz 4,5 dan 3,5 düşerse ev fiyatlarında bir artış görebilirsiniz... Paranın yönünü iki şey belirler miktarı ve fiyatı... Fiyatıda faizdir. Faiz ucuz olursa paranın değeri düşer o zaman onun alabileceği herşeyin değeri artar.

Kısacası emlak fiyatlarının ana motoru Türk döviz bonolarının faiz seviyesidir. Temel takip etmeniz gereken gösterge budur.
    guzel bir analiz cok tesekkurler

bu dolar bonosunun faizlerine internet uzerinden ulasabilirmiyiz? zannediyorum yukselmistir son gunlerde

8. Adalet hızlı ve doğru tecelli etmezse boşluğu çeteler doldurur...

Senin suçun yok Emircan

http://www.hurriyet.com.tr/senin-suc...ircan-40679870

Sayfa 730/1014 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •