2 gun once yazmistim.
Lbc
De hareketleniyor.
Az almistim 0.1 btc
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 gun once yazmistim.
Lbc
De hareketleniyor.
Az almistim 0.1 btc
Ve ripple.
1 dolar.
https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/
Inanilmaz.
bizim doge nin de maşallahı var![]()
Herhangi bir denetimin olmaması borsa sahiplerinin bu manipülasyonda olmasını rahatlıkla sağlar.
Olaydan anladığım şu:
Dolaşımdaki coin miktarı minimumda tutuluyor, yüzde90-95i manipülatörlerde.
Dolşımdaki kendi kontrolleri dışındaki yani yukarıda bashettiğim yüzde5-10 civarındaki coinlerin büyük kısmı satılsa dahi bu satışı karşılayacak güce sahipler.
Borsalara gerçekte olmayan hayali para sokabilirler çünkü ortak çalışabilirler. Zira denetleyen hiçbir kurum yok cezai yaptırım yok.
Şöyle düşünün bankacılık sisteminde karşılığın yüzde10 da tutulması. Yani en yoğun ortamda dahi kullanıcıların yüzde10nundan fazlasının parasının bankadan çekmeyeceği hesaplanmış.
Coin piyasasında böyle bir hesaplama var, yazılmış algoritma buna göre işliyor.
Sıkıştılar mı borsalar soyuluyor vs. açık kapanıveriyor.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu Roger Ver denen dallama uzun zamandır bitcoin'in belası oldu çıktı.
Gerçi bitcoin bizim düşündüğümüz kadar güçlü ise böyle dal*araklara pabuç bırakmaması gerekir netekim coinbase acayip kullanıcı kaybetti yediği son halt yüzünden.
Kriptocular, İota denilen coin hakkında fikri olan var mı..?
Ben 2500 çöp coin içinden buna sardım bu aralar
Yatırım kapsamında değerlendirelemez
Her coinin belli bir çıkış fikri var benim gördüğüm. Gerçek hayatta ne amaçla kullanılacağını anlatan.
IOTA ise "IOT" yani "Internet Of Things", Türkçesi "Nesnelerin İnterneti" kavramını hedeflemiş.
IOT bir IT teknolojisi kavramı. "Endüstri 4.0" denilen bir kavramla birlikte çok konuşuluyor.
Günlük hayatta kişisel, endüstriyel vb. kullanılan her türlü cihazın gelecekte birbiriyle konuşması anlamına geliyor IOT.
Daha akıllı hale gelip birbirleriyle iletişimde olmaları demek.
Mesela örnek olarak; buzdolabınızda yumurta azaldığında buzdolabın otomatik olarak size mail/mesaj göndermesi. Siz onay verirseniz sizin belirlediğiniz kadar yumurtayı sizin kredi kartınızı kullanarak, atıyorum migros'un IOT sistemine sipariş vermesi ve sizin akşam Migros'a uğrayarak hazırlanmış sipraişinizi alıp eve gitmeniz.
Örnekler sınırsız kişisel ihtiyaçlar, endüstriyel ihtiyaçlar hepsi bunun içinde.
IOTA dijital parası ise bu kavramdan yola çıkarak chain teknolojisi üzerinden bu kavramı hayata geçirmeyi hedefliyor.
Aslında fikir olarak gayet güzel. Diğer birçok coin'den sıyrılıyor. Diğerlerinin çoğu klasik blockchain kavramlarını allayıp pullayıp token çıkarmış gibi sanki. Tüm bunların içinden belli bir sektör, belli bir kavramı net bir şekilde hedefleyenler sivriliyor genelde.
Yer İmleri