Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 818/1014 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868918 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,537 - 6,544 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
    Istanbul da sel oldugu zaman sinirlenip Istanbul koy oldu diyenler nerede?

Asagida dunyanin en pahali sehirlerinden birinden bir video var bugun cekilmis. Sokaklarda yuzen buzlar var

Burasi Boston

agzi olan konusuyor keske konusmayip sussalar

https://www.necn.com/news/new-englan...468005353.html

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Istanbul da sel oldugu zaman sinirlenip Istanbul koy oldu diyenler nerede?

Asagida dunyanin en pahali sehirlerinden birinden bir video var bugun cekilmis. Sokaklarda yuzen buzlar var

Burasi Boston

agzi olan konusuyor keske konusmayip sussalar

https://www.necn.com/news/new-englan...468005353.html
    boston ile istanbul gibi bir çöplüğü nasıl kıyaslıyorsun?anlamak çok zor. ben bostona gittim biliyorum,kışı çok ağır olur. istanbulu ancak delhi ile falan kıyaslarım.

3.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Ülke olarak şimdi Jetta'ya Polo'ya verdiğimiz paraları kuşlara verdik de ne oldu. Yine aynı şey oldu...
    Yıllarca mahalle simitcisinden simit, çarşıdaki dönerciden döner yedik de ne oldu? Ne kalite değişti ne hizmet. Hatta adamlar kendisine mecbur olduğumuzu sanıp tepemize çıktı...
    Elin gavuru piyasaya girip de alt üst edince aman esnafa sahip çıkın diye ağlamaya başladılar...
    Bizim insanımızda iş ahlakı ve ticari zeka yok asıl mesele bu...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yıllar yılı,tekstil ürünlerini maliyetinin 10-20 katına sattılar,şimdi herkes her şeyin ederini bulabiliyor,aracı var daha büyük şehirlere gidip alışverişini oradan yapıyor, o fiyatlarda yüksek gelirse internetten sipariş veriyor;bu durum yüzünden bizim çakal küçük şehir esnafı yeni bir açmaz yaşıyor,müşteri az ucuza satsa sürüm yok,pahalı satsa son müşterileride kaybedecek...bunu birine söyledim;fiyatlar bizim ilçede çok pahalı..esnaf: ne yapalım abi müşteri az pahalı satmazsak dükkan dönmüyor..ben:iyi de böyle giderse hiç müşteri kalmayacak..esnaf:o da doğru..

4.  Alıntı Originally Posted by tarantula Yazıyı Oku
    Ne mi oldu dış borç arttı. Araç tamir edilirdi buzdolabı tv tamir edilirdi şimdi tamir yok. Hoop yenisini al 5 10 senede bir. Böylece daha çok tüket daha çok borçlan. Bilgisayar alıyosun işlemciyi değiştiriym diyosun anakart uymaz onu değiş ram uymaz onu değiş ekran kartı uymaz. Yani devmalı tüket tüket tüket. Ee üreten sen olmayınca o zaman borçlanmak zorundasın.
    Adam 10 dolara ürettiği iphonu bin dolara satıyor sonra senden 10 ton portakal alıyor bir iphone parasıyla. O parayıda zaten kendi basıyor monopoly parası gibi bir daşta iki civciv vuruyor.

Çözüm mü çözüm yok malesef böyle gelmiş böyle gider. Ha teknolojiden vazgeçip bisiklet kullanırsak cep telefonlarını bırakırsak doğaya dönersek belki ama oda ütopya şimdilik...
    Tamirin olmaması o malları satan firmaların tasarım başarısı. Beyaz eşya alıyorsun 3 yıl garantili ise 4, 5 yıl garantili ise 6. Yılda kesin arıza yapıyor. Tamiri de ne hikmetse yenisini almaktan pahalıya geliyor.

53 model traktör var bizde, yağını suyunu koy çatır çatır çalışıyor.

2010 model traktörlerin bile çoğu hurda...

Bilgisayar için, hakikaten eskisi gibi ömürlük parçalar üreten birkaç firma var ( mesela corsair mekanik klavye ve platinum güç kaynakları 10 seneyi çok rahat deviriyor ) onlar da aşırı pahalı. Onun dışında işlemciler 2011 den beri bir gram gelişmedi demek yanlış olmaz ( 2700k sandy bridge işlemcim var çoğu güncel modelden daha iyi çalışıyor. ) ama her sene yeni model çıkartıp satıyorlar yok enerji verimliliği bilmemne diye...

Bu arada 2 dolarken ciddi ciddi amd hissesi almayı düşünüp vaz geçmiştim, abd hesap aç para gönder filan uğraşmak istemedim çok pişmanım...

5. Buraya yazınca baktım da neler dönmüş neler...

https://www.zacks.com/stock/news/287...SDAQ-FT-287678

6. amd ryzen işlemcilerden dolayı iyi atak yaptı
    intel karşısında çok iyi fiyat performans sergiliyor bende amazondan sipariş vereceğim eski intel bilgisayarada bi linux kuracağım şu bitcoin işlemleri için daha güvenli. microsofta pek güvenilmiyor ama oyun ve yazılım desteği var onunda
    amd ye gelene kadar bizim borsada 6 10 20 30 kat artan çok hisse var şu 2 3 sene içinde o yüzden bizim borsada fırsat daha fazla
    konuyu tüketimle eve bağlayayım
    avrupada adamlar halen yüzlerce yıllık evlerde oturuyorlar bizde 50 yıl sonra evler yıkılıyor yerine yenileri yapılıyor. gerçi bu onların çok medeni olduğunu göstermez. ortadoğu afrikadaki bedava hammaddeleri alıyolar oraları talan edip kendi ülkelerine getiriyorlar. biz bunu yapamadığımız için konut yapıyoruz. kimse hikaye okumasun yani. şimdi monopoly oyununu düşün nişantaşını etileri alan adam oyunu kazanır domine eder. biz ancak sirkeciyi almışız gelende 50 10 coin alıyoruz nişantaşına geldiğimizde 300 400 coin veriyoruz borçlanıyoruz. yani zamanında zarlar kötü gelmiş oyunu kaybetmişiz öyle fasülyesine oynuyoruz...

ama aklıma gelen asıl soru şu 100 yıl sonra şu beylikdüzündeki evlerin hepsinin kullanım ömürleri dolacak acaba o evler ne olacak 20 kat yıkılıp 60 80 katmı dikilecek 30 kat evler var onlar yıkılıp 100 150 kat mı yapılacak??
    bence oralar ölü bir ilçeye dönüşecek nüfusunda azaılşa geçmesiyle birlikte doğa tekrar canlanacak oralarda çok faklı bir dünya olacak biz göremeyeceğiz muhtemelen 100 sene sonrayı ama başlangıcını göreceğimizi düşünüyorum bi 50 sene sonra bu işin başlangıç sinyallerini göreceğiz nüfus azalması konut fiyatlarının dibe vurması vs vs...
    ama nüfus arrttıkça konuta talep hiç azalmaz buda bir gerçektir. az veya çok satılacaktır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

7. Müteahhit - Yapı Denetim Firması Pazarlıkları Bitecek!
    http://www.insaport.com/sektorel/mut...i-bitecek/5626

8. 1 aydır sanayi bölgelerinde önüne tır yanaşır imalathane bakıyorum 300-500 m2 arası. Kirası 3000 olan yere adamlar 1.2milyon istiyor. Hani işyeri çarpanı daha düşüktü. Şaşırmış bunlar.emlakçıdan kürdan almam kafaya koydum..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 818/1014 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868918 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •