Sayfa 289/948 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339389789 ... SonSon
Arama sonucu : 7582 madde; 2,305 - 2,312 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1. SORULAR SORULAR SORULAR
    1-)Bircok kurumsal ve bireysel yatirimcinin 12 aylik bilancolara, kagidin en hareketli oldugunu bildigi subat-haziran donemine gore pozisyonunu guncelledigi bilinirken ( en azindan ben) tahtanin basindaki zat, hazir aliciyi da bulmusken hareketini bir miktar onceye almis olabilir mi?
    2-)Sanilanin aksine tahtada tam egemen bir kisi ya da gurup bulunmayip da bircogunun (belki de birkacinin) meydan muharebeleri gerceklesmis ve birisi digerlerine ve tabii trene son vagondan atlama basarisini kimselere birakmayan kucuk yatirimciya elindeki mali caktirmadan ya da tepelerine gostere gostere cakmis olabilir mi?
    3-) Gunden gune aspirator ve davlumbazlari ile de adini duyurmaya baslamissq da , hisse senedinin her zirvesinde bir gurup kucuk ya da bireysel yatirimciyi carsafa dolama maharetiyle markalasan Silver tahtasinin basindaki He-Man (merak etmeyin tahtada tek basina cirit atiyor); hazir aliciyi bulmusken esir koleksiyonunu genisletmis olabilir mi?
    4-)Her sey gulluk gulistanlik ustelik de guzel hikaye ve beklentiler birbiri ardina siralanmis iken; cesni ve heyecan katmak adina mi ortak satisi gundeme getirilmistir, fiyat uzerinde baski kurmaya calisanlarin son caresi midir, yoksa adam malini satqcak parasini cebine koyqcqk kardesim kime ne durumu mu soz konusudur? Satisi yapan zatin seceresi ve gunluk faaliyetlerine bu kadar kafa yormak bir nevi agaclara takilip ormani kacirmaa neden olabilir mi? Zeki Muren de bizi gorecek mi?
    5-)Ayi piyasalarinin ayak sesleri duyulmayq baslqmisken, jeopolitik, kuresel ekonomik sorunlarin yanina erken secim, Halkbank, halka arzlar gibi dunden kalma yemeklerin isitilip isitilip onumuz konulqcagi gun gibi asikarken; endeksin (olasi) birbiri ardina dustugu gunlerde,Silver bir cinar gibi (bkz. Son bir kqc gun) dimdik ayakta kalabilecek midir, yoksa dususlerdeki en onde kosma, yukselislerde ise halayin sonuna ucundan istirak etme sevdasi yeniden depresecek midir?
    6-)Yukaridaki bir miktar karamsar tablonun yerine, ..."Yaa arkadasim ne sacma ve paranoyasi zirveye vurmus sorular bunlar.. Duzenli buyuyen, bir kac yil icinde 1 milyar satis gelirine ulasqcqk bir sirketten bahsediyoruz... Takilma agaclara, kapat ekrani!.. Gunluk dalgalanmalari es gec, bak inanamayacaksin 2-3 yil sonra ekranda gorecegin fiyatlara...Hem sonra hazirqna kqdar daha cok gider gelir bu kagit, bak gor hikayeler bitmez burada!.. Merak etme Zeki Muren de bizi, hepimizi gorecek!.." diyen beynimizin sag lobunun teskin edici sozlerine mi kulak vermelidir?

2. Yatirim tavsiyesi degildir demeyi unutmusum. Selamlar, iyi hafta sonlari...

3.  Alıntı Originally Posted by kemosabe Yazıyı Oku
    SORULAR SORULAR SORULAR
    1-)Bircok kurumsal ve bireysel yatirimcinin 12 aylik bilancolara, kagidin en hareketli oldugunu bildigi subat-haziran donemine gore pozisyonunu guncelledigi bilinirken ( en azindan ben) tahtanin basindaki zat, hazir aliciyi da bulmusken hareketini bir miktar onceye almis olabilir mi?
    2-)Sanilanin aksine tahtada tam egemen bir kisi ya da gurup bulunmayip da bircogunun (belki de birkacinin) meydan muharebeleri gerceklesmis ve birisi digerlerine ve tabii trene son vagondan atlama basarisini kimselere birakmayan kucuk yatirimciya elindeki mali caktirmadan ya da tepelerine gostere gostere cakmis olabilir mi?
    3-) Gunden gune aspirator ve davlumbazlari ile de adini duyurmaya baslamissq da , hisse senedinin her zirvesinde bir gurup kucuk ya da bireysel yatirimciyi carsafa dolama maharetiyle markalasan Silver tahtasinin basindaki He-Man (merak etmeyin tahtada tek basina cirit atiyor); hazir aliciyi bulmusken esir koleksiyonunu genisletmis olabilir mi?
    4-)Her sey gulluk gulistanlik ustelik de guzel hikaye ve beklentiler birbiri ardina siralanmis iken; cesni ve heyecan katmak adina mi ortak satisi gundeme getirilmistir, fiyat uzerinde baski kurmaya calisanlarin son caresi midir, yoksa adam malini satqcak parasini cebine koyqcqk kardesim kime ne durumu mu soz konusudur? Satisi yapan zatin seceresi ve gunluk faaliyetlerine bu kadar kafa yormak bir nevi agaclara takilip ormani kacirmaa neden olabilir mi? Zeki Muren de bizi gorecek mi?
    5-)Ayi piyasalarinin ayak sesleri duyulmayq baslqmisken, jeopolitik, kuresel ekonomik sorunlarin yanina erken secim, Halkbank, halka arzlar gibi dunden kalma yemeklerin isitilip isitilip onumuz konulqcagi gun gibi asikarken; endeksin (olasi) birbiri ardina dustugu gunlerde,Silver bir cinar gibi (bkz. Son bir kqc gun) dimdik ayakta kalabilecek midir, yoksa dususlerdeki en onde kosma, yukselislerde ise halayin sonuna ucundan istirak etme sevdasi yeniden depresecek midir?
    6-)Yukaridaki bir miktar karamsar tablonun yerine, ..."Yaa arkadasim ne sacma ve paranoyasi zirveye vurmus sorular bunlar.. Duzenli buyuyen, bir kac yil icinde 1 milyar satis gelirine ulasqcqk bir sirketten bahsediyoruz... Takilma agaclara, kapat ekrani!.. Gunluk dalgalanmalari es gec, bak inanamayacaksin 2-3 yil sonra ekranda gorecegin fiyatlara...Hem sonra hazirqna kqdar daha cok gider gelir bu kagit, bak gor hikayeler bitmez burada!.. Merak etme Zeki Muren de bizi, hepimizi gorecek!.." diyen beynimizin sag lobunun teskin edici sozlerine mi kulak vermelidir?
    ben yazınızı gülümseyerek okudum. çünkü hep birileri küçük yatırımcıyı madiklemiş miş miş... eger bir şirket büyüme kararı almışsa ve de bu kararın üzerinden daha 1 yıl geçmişken %40 oranında karlı büyümüşse aldıgı kararın geregini yerine getirmiş demektir. ben 1,20 den kararımı verip alıp kenara attığımda bana hisseyi satanlar da bir kaç ay sürekli beni düdüklediklerini yazıp durdular. şu anda kimin kimi düdkledigi ortadadır. şu an satanlar bir yıl sonra neyi sattıklarını görecekler. Karlı büyüme sürdükçe alan her zaman karda olacaktır. Ta ki karlı büyümede sona gelinir ancak o zaman hisse fiyatından elde çıkarılabilir
    Son düzenleme : emekli2; 13-01-2018 saat: 14:15.

4.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Size söyleyeyim mi nedenini; Canı ortaklıktan ayrılmak istemiş. O kadar. Başka bir şey aramayın arkadaşlar. P.tesi-salı bu iş biter inşallah.
    adamın neden ortaklıktan ayrıldıgı faaliyet raporunda açıkça görülüyor. alınan kararlara vekili hep red vermiş ve de sormuş müvekilimi neden yönetim kuruluna üye göstermediniz. cevabı da almış. ortaklar böyle bir karar almayı uygun buldu. o da yönetim kulunda yoksam hisselerimi satıyorum noktasına gelmiş.

5. bu satan arkadas 550 bin satti. niye hepsini bir satmadi..bu azimsanmayacak sayida yani 2 milyon kusur lotlardan sonra satisa konu yine hisse olmayacagi garantisi yok..bu sekilde adamlar yatirimcilarla oynamaya devam edecekleri riski biraz var... bu adamin yonetimle gostermelik ters dusuyorda olabilir...yinede suru isaretleri yok degil...esemspor hisseside sektorde durumu duzeltme yoluna gitmisti, ordada baska sebeple kaydilesme baslamisti hissede..ve ardi arkasi keslimedi adam 2 bin tllerden vermeye basladigi hisseleri en son 30 kuruslardan bitirmisti..simdi burda 550 lot az bir rakamdi, simdi 2 milyon, peki bu adam sirketin karini begenmiyormu , ama ne bu durumu sirke tkendi icinde niye halletmedi. hisselerine onlardami guvenmiyor...benim korkum orta vade fiyati rahat birakmayacaklar sanki...sonrada uc kurus paramiz varsa pul oluyor..benim gorusum 12 aylik karlari beklemekten yanaydi. fakat bu satis konusu soru isareti....piyasada mecburen ekmek yiyeceksek uyanik olmak sart..sonucta herkes kendi kararini kndi versin demoklasin kilici gibi adam lot satacam dedi paramiza pranga vurdu...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    HAFTA SONU / SOHBET KÖŞESİ (HAYAL ÜRÜNÜDÜR)

SORU:
    -Beni yönetime niye almıyorsunuz abi. Şirketin ortaklık sıralamasında 4. sırada olacağım ve beni 7 kişilik yönetim kuruluna almayacaksınız. Bana suriyeli gibi davranmayın, abi fenasi kızgınım ona göre.
    CEVAP:
    -Bak güzel kardeşim sakin ol biraz, hallederiz. Önümüzdeki 5-10 yıla kalmaz, sana da biraz yer açarız.
    SORU:
    -Ben artık yokum abi, ne haliniz varsa görün. Hisselerimi de satar geçerim.
    CEVAP
    -Tamam kardeşim sen bilirsin. madem öyle, biz alalım senin hisseleri.
    SORU:
    -Yok ya, size belediye suyu bile yok. Piyasaya veririm. Başkaları nasiplensin.
    CEVAP:
    -Sen bilirsin kardeşim. Fikir değiştirirsen biz alırız.

NOT: Yukarıda yer alan konuşmaların gerçekle bir ilgisi yoktur.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

7. Sayin Izci ozgun uslubunuz icin kutlarim. Bilanco, kalemleri ve detaylari ile ilgili paylasimlar talep ediyorum. Selamlar, saygilar...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ

SORU:
    -Abi, insanlar bu hisse satışına şüphe ile bakıyorlar. Negatif düşüncelerini söylüyorlar. Size bakıyorum, tam tersini, hep olumlu düşünüyorsunuz. Şirketi ve yönetimi en ufak bile eleştirmiyorsunuz. Yoksa siz, şirketin kendisi misiniz.
    CEVAP:
    -Öncelikle, yatırım yaptığım hisseyi ve yöneticileri asla kötülemem. Çünkü yatırım yapmışım. Kötülersem saçmalık olur. İnsanlar niye hissesini kötüler anlamış değilim. Madem beğenmiyorsunuz, başka bir hisse alın. Bir diğer konu: 550 tane şirket borsada işlem yapıyor. Bir bakın hisselere, ayrı ayı inceleyin. Objektif, subjektif, öznel, nesnel, nasıl ve ne yönden bakarsanız bakın. 1 tane hem ucuz, hem sağlam, hem de gelecek vizyonu olan, yatırım yapabilecek hisse bulabilecek misiniz. Cevabını söyleyeyim. Ucuz var: Ama bilançosu iyi değil. Sağlam var: Ama çok primli. Gelecek vizyonu var: Ama finansal borcu çok. Üçü bir arada hisse bulun, size söz veriyorum, sahadan ayrılacağım, yedek de olmayıp, seyirci olacağım, numaralı koltuk filan da değil, bundan sonrasını, kale arkası teneke tribününden ayakta izleyeceğim. Fakat en önemlisi kısmet işi. Rabbimizin nasip etmesi lazım. Bize bu hisse güler inşallah.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Sayfa 289/948 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339389789 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •