“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ortak ne yapsak bilmiyorum şu anki fiyatlara bakınca inanılır gibi değil..
3 yıl önceki maliyetler 4.90 altı yok diyordum %10 altında işlem görüyor yüzüne bakan yok
Çok olmadı thy ile eşitlendiği gün.. Sanki dün gibi.. Şu an 4 katı.. Şaka gibi.. 6.5 milyar zarar güya batıyordu...
Ortak şunu çok iyi biliyorum bu ölmüş eşşek yabancı gelmeden kalkmaz... 4.40 olduysa 2-3 milyon yabancı alımından oldu.. Yerli doldur boşaltçı...
http://fertilizerworks.com/sites/def...ary%202018.pdf
haftalık üre fiyatları...
yılın ilk yarısında fosfat yatırımı olasılığını çok yüksek görüyorum....sebep olarak tunus-türkiye ticaret hacminin tek taraflı olması...bundan tunus hükümetinin rahatsız olması....tunus a 1 milyar dolar ihracat yaparken tunus bize 200 milyon dolar ihracat yapıyor...satabilecekleri mal başta fosfat ve zeytin yağı vs....600 milyon dolar fosfat ithal ediyoruz....fosfat yatırımının hisseye etkisi ne olur bunu kestirmek güç...nitrat yatırımından çok fosfat yatırımı önce olsaydı daha iyi olurdu ama sanırım nitratlı gübre ülkemizde daha çok tüketiliyor diye öncelik nitratlı gübre yatırımı yapılmış....altın madeni ruhsatı ümidim bitti artık....beleşe mal verdik buna sebep olan yöneticilere mahkeme açılmalı...kimin malını kime peşkeş çektiniz neyi cebe attınız şirketin menfaatine ne yaptınız şeklinde....aksi taktirde fetöcü şirkete yardım yataklıktan yargılanmalısınız....
yabancı niye gelir ya büyük hikaye olması lazım ya yüksek temettü ya yüksek bedelsiz....bunlardan biri bile hisseye ilgiyi artırır...şu ortamda bu olasılıklar var mı yok mu ona bakmak lazım...temettü ve bedelsiz ihtimali sanki yok gibi sadece hikayeler var o da gerçekleşirse...yabancı bu ihtimalide zayıf görüyor sanırım...
4.2 ciro hedefi var ama kar ne olacak belli değil.. Bir kere güveni çok ciddi sarstılar bundan sonra kimse hedeflere inanmaz.. Sonuçları görüp öyle yatırım yapar..
Eğer bu ciro hedefi herhangi bir koç şirketinde olsaydı şimdi 4-5 tavan çekerdi.
İktidar sürekli ekonomimize saldırı var diyip duruyor sen önce birkere milli değerlerine sahip çıkmıyorsun. Yabancı gözünde gubrf 1 euro bile değil yani bedava sudan ucuz sat 4.65 euro al bedavadan tezeği... Sonra çık ekonomiye saldırı varmış.....
Yer İmleri