
Originally Posted by
as1
Artmada sıkıntı yok isterse tavan tavan gider bu taleple ilgili bu durum... (%5 lik kısım bunu yapabilir mi soru bu? Çünkü %85 + %10 elinde bizden daha iyi iskontayla satışa hazır bekleyecektir diye düşünüyorum...Aşağıda örnek verdim.)
Endeks düşerken arz olan hisse de endekse paralel düşmesi gibi sanırım...burada oran belirleyici olur...
Ayrıca 180 gün EnerjiSA ve bağlı ortaklar satmama garantisi var bu durum olumlu...
Son sorun %5 dağılımı soruyorsan yerli talep fazla olur düşüncesindeyim (%5 arz... talep elbet fazla olur... buda bir strateji)
diğer tarafta %85 yabancı ve %10 yerli kurumlar var bunlara muhtemelen bizden daha iyi bir ıskontoyla verecekler şöyleki;
Açılış 6.7 oldu diyelim %5 lik kısıma 6.7 den verecekler diğer %10 ve %85 lik kısıma farklı iskontodan 6.50 dan verebilirler.
Bunlar açılışta ne yapacaklar %3 kar var birazda sabah açılışın coşkusuyla %5 kar alttan yedir gitsin yapabilirler...
Birde endeksin etkisini asla gözardı etmeyin bu risklere göre gidişata göre karar verin derim...
Bu yazdıklarım tamamen senaryo sadece burada düşüncelerimi yazdım gerçeklik payı yoktur... Uyarı anlamında Yazdım...
Kırmızıladığım yerleri okuyun derim elbette %5 ayırırsan talep fazla olacak ama bu diğer %95 in iyi/kötü niyetli olduğunu göstermez.
Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri