Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
29,70 10% 5,61 Mn 27,02 / 29,70
68,75 10% 865,28 Mn 68,75 / 68,75
103,40 10% 9,37 Mn 103,40 / 103,40
37,40 10% 75,39 Mn 32,86 / 37,40
47,36 9.99% 154,19 Mn 42,42 / 47,36
12,42 -10% 773,06 Mn 12,42 / 13,30
41,08 -9.99% 35,75 Mn 41,08 / 41,08
23,24 -9.99% 716,42 Mn 23,24 / 26,24
11,63 -9.98% 295,01 Mn 11,63 / 13,02
8,23 -9.96% 30,33 Mn 8,23 / 8,23
240,50 0.12% 19,58 Mr 234,00 / 241,50
294,00 0.17% 8,83 Mr 290,50 / 295,50
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
13,18 0% 6,28 Mr 12,95 / 13,34
192,60 1.74% 5,42 Mr 189,00 / 192,60
16,73 -2.68% 538,85 Mn 16,56 / 17,34
66,90 -0.52% 5,27 Mr 66,10 / 68,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
670,50 -0.37% 2,44 Mr 670,50 / 685,00
86,95 -1.02% 351,46 Mn 86,25 / 88,45
110,50 -0.72% 132,84 Mn 109,70 / 112,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
27,20 -0.8% 92,71 Mn 26,92 / 27,58
10,79 -4.09% 454,26 Mn 10,75 / 11,55
71,60 -4.15% 513,73 Mn 71,55 / 75,40

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 342/637 ÝlkÝlk ... 242292332340341342343344352392442 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,729 - 2,736 arasý.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatýrým Koçluðu...:::

1.  Alýntý Originally Posted by steed1987 Yazýyý Oku
    EREGL bugün bilanço açýkladý ve geçen seneye göre çok iyi kar yapmasýna raðmen hisse %2 düþtü. Yükselmesi gerekmez miydi hisse neden düþüyor? Yoksa etkisi hemen görülmez mi? Örneðin açýklanan bilançonun hisse üzerindeki etkisi ne kadar sürede görünür?
    Beklenti bitti satýþlarýdýr...son bir yýlda nereden bereye geldi, bu bilanço hatýrýndaydý bu yükseliþ.

Þimdi eðer borsamýzda genel bir realizayon olacaksa(global bir realizasyon eþliðinde), bundan çok iyi bilançoya sahip Ereðli de nasibini alacaktýr.

2.  Alýntý Originally Posted by burak13 Yazýyý Oku
    Çok yakýn tarihte 60 ay vadeye aþaðýdaki gibi konut kredisi çekebiliyordunuz.

Kredi tutarý: 100.000,00 TL
    Faiz oraný: %0,89
    Taksit sayýsý: 60 ay
    Taksit tutarý: 2.158,32 TL
    Geri ödenecek toplam tutar: 129.499,01 TL

Umarým benim de peþinatým olduðunda tekrar bu faiz oranlarýndan kredi çekebilirim.
    60 ay boyunca 2158,32 TL yi çeþitli yatýrým araçlarýnda deðerlendirmeyi düþündünüz mü? YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3.  Alýntý Originally Posted by oguzvortex19 Yazýyý Oku
    60 ay boyunca 2158,32 TL yi çeþitli yatýrým araçlarýnda deðerlendirmeyi düþündünüz mü? YTD

Evet düþündüm, ancak bu rakamýn haricinde minimum 1000 lira da kira giderim olacak. Barýnma bir ihtiyaç ve ayný zamanda insan gözle görülmeyecek farklý yararlarý olduðunu düþünüyorum. Kafamý huzurlu bir þekilde sokacaðým bir evim olursa belki daha da çok kazanabileceðim. Ve bunun gibi birçok yan faydasý olacaðýný düþünüyorum.

4.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Beklenti bitti satýþlarýdýr...son bir yýlda nereden bereye geldi, bu bilanço hatýrýndaydý bu yükseliþ.

Þimdi eðer borsamýzda genel bir realizayon olacaksa(global bir realizasyon eþliðinde), bundan çok iyi bilançoya sahip Ereðli de nasibini alacaktýr.
    tüm hisseler için böyle midir bu? Mesela bende ULUSE hissesi var. Bilanço açýklanýnca yükselir bende çýkarým hisseden diye düþünüyordum. O hissede düþecek mi bilanço açýklanýnca?

5. Merhaba,

Kendimce alýntýlar yaparak bir özet hazýrladým. Çeþitli örnekler içeriyor. Tek doðru budur diyemem. Dikkatimi çekenleri seçtim. Alýntýlar karýþtýðý için isimlerini yazamadým, þimdiden özür dilerim. Aslýnda bir el kitabý gibi toparlasak çok güzel olmaz mý?

Beyaz Yaka Yatýrým Koçluðu Özet
    Amaç: 65 yaþ SGK emekliliðini beklemeden 50 li, hatta 40 lý yaþlarda emekli olabilmek veya finansal özgürlüðü yakalamak
    Nasýl: Birikim yaparak ve birikimlerimizi uzun vadeli yatýrýmlara yönlendirerek.
    1. Çok çalýþ gelirini artýr.
    2. Çok agresif bir þekilde tasarruf et yani imkanlarýnýn çok çok altýnda yaþa.
    3. Tasarruflarýný çok iyi yatýrýmlara yönlendir.
    Not: Aylýk harcamalarýmýzý not ederek birikim yapabileceðimiz miktarý hedefleyip sonraki aylarda öncelikle birikimimizi ayýrýp kalan meblað ile ihtiyaçlarýmýzý giderebiliriz. (tasarruf elindekini harcadýktan sonar kalan para deðildir, önce tasarruf yapýlýr sonra kalan para ona göre harcanýr.)
    1. Biriktirmeye erken baþlamak,
    2. Ara vermeden büyük bir disiplinle bu iþi sürdürmek
    3. Her yýl ortalama %6 getiri saðlamak... Dolar bazlý %6 getiri çok kolay gibi gözükse de, az ama istikrarlý getiri uzun vadeli yatýrým için çok önemli.
    Yatýrým Araçlarý: BES, Vadeli Hesaplar, Döviz, Gayrimenkul, Eurobond, Likit fon, Bono-Devlet Tahvili, Hisse Yatýrýmý vs.
    Yumurtalarý tek sepete koyma (Yatýrýmlarý çeþitlendirme)

1-) %20 konut(oturulan ev, ya da yazlýk vs.)
    2-) %25 arsa-tarla vs.
    3-) %20 sabit getirili enstrümanlar (mevduat, tahvil-bono, euro bond)...bunun yarýsý dövize endeskli, yarýsý tl bazlý olabilir... BES de bu baþlýk altýnda deðerlendirilebilir... Sonuçta BES te aðýrlýklý olarak risksiz ve çok uzun vadeli yatýrýmlarý tutma taraftarýyým... Ve bu madde son liman gibi düþünülmeli, batmadýkça buradaki varlýða dokunmayacaksýn.
    4-) %10 gram altýn,
    5-) %5 binek araç
    6-) %15 hisse senedi
    7-) %5 likit fon
    Hisse Senedi
    Hisse senedi yatýrýmýný ikiye ayýrabiliriz,

1-) Uzun vadeli, aylýk gelirin %1-5 i ya da tasarruflarýn %10-30 u ile düzenli aylýk olarak belirlenen hisselerde alým yapýlmasý... Burada alým zamaný ay sonlarýdýr ve satýþ yapýlmaz... hedef 10-15 sene sonra ciddi bir temettü geliri ve hisse fiyat atýþý ile portföy büyümesidir... Önemli olan alýnacak hisselerin seçimi ve performansý zayýf kalan hisselerin elden çýkartýlýp yenilerinin eklenmesidir... Yani alým ya da satým mekaniktir, zamaný bellidir. Sadece yýlda 1-2 kez portföydeki hisseler deðerlendirilir ve kalacak ve gideceklere karar verilir. Hisse seçimi kritik konudur.

2-) Hisse senedine ayýrabileceðiniz belli bir birikiminiz var. 50-250K arasý diyelim... Þimdi birinci yöntem burada iþe yaramaz. Çünkü bir anda yüklü bir giriþ yapacaksýnýz. Bu parayý borsa tepede iken girmiþ olursanýz, uzun yýllar zararýnýzý çýkarmanýz mümkün olmayabilir. Birinci yöntemde sýfýrdan ve her ay 100-500 tl gibi bir rakam sokarak yatýrým yapacaðýnýz için giriþ zamaný ÇOK önemli deðildir... Ama bu maddede giriþ rakamý-zamanlama çok önemli hatta HAYATÝ dir.

Bu nedenle her iki yatýrým türünde de hisse seçimi önemli olmasýna raðmen, ikinci madde de hataya toleransýnýz daha az olacaðý için hisse seçimi hayati önemdedir.
    Hisse Senedi alýrken dikkat edilmesi gerekenler
    Kendinize en az 4-5 hisse secin.
    Sahibi kim?
    Temettü veriyor mu?
    Kriterlerinden geçsin.
    Sonra aylýk gelirinizin en az %10 u ile her ay ucuz pahalý demeden bu hisselerden 20 sene boyunca biriktirin.
    Kriz durumlarýnda ise olanaklarý zorlayarak gelirinizin %20-30'u ile hisse alin.
    20 sene boyunca aldýðýnýz temettüleri de yeni hisse alýmýnda kullanýn.
    Önce ilk iki olmazsa olmaz kritere bakarým. (Sahibi kim ve temettü veriyor mu?)
    Buradan 20 yýllýk aylýk log grafiðine bakarým, belirgin bir trend var mý?
    Varsa 45 dereceye yakýn mý?
    Sonra 200 haftalýk ve 200 günlük EMA ne yöndeler?
    Kendi fiyat nereden nereye gelmiþ?
    Son 2 yýlda yatýrým vs. var mý?
    Son çeyrekler nasýl bilançolarda?
    Tüm bunlardan sonra ilk giriþ mi olacak?
    Blok alým mý olacak?
    Ekleme mi olacak? Karar veririm.

Ben ne kadar yazsam da bu isleri belli bir tecrübe ýþýðýnda okumadan bir þey anlayamazsýnýz.
    Her þey zamanla olur..
    Bu zamaný bos geçirmeyeceksiniz, sürekli merak edip okuyacaksýnýz.
    Para biriktirdiðiniz gibi bilgi ve tecrübe de biriktireceksiniz.
    i-) Ortak olunan firmanýn sahibi kiþi, aile, grup iþ ahlaký, mazisi, dürüst-güvenilir olmasý
    ii-) Öz sermaye karlýlýðýnda istikrar
    iii-) Zarar etmemesi, az çok kar edebilmesi
    iv-) Uzun dönemli kar trendi
    v-) Esas faaliyet karýndaki düzenli artýþ
    vi-) Temettü verimliliði
    vii-) fk
    viii-) Gördüðü son tepeden %50 kadar geri çekilmiþ olmasý
    Benim teorim þu, bir hisse, yukarýda bahsettiðim gibi özel koþullara sahip istisnai bir hisse deðilse... Üstün performansý sayesinde her yýl ortalama enflasyon üzerinde %20 ve daha fazla getiri getirirse... 4 yýl sonra "grafik pahalý" hale gelir. Nedir grafik pahalý,

i-) fk, pd/dd, ina vs. pek çok deðerleme yöntemi ile ilgilenmez. Sadece geçmiþ yýllardaki fiyat artýþ performansýna bakar ve belirlenen kriter üzerinde bir artýþ yaþamýþsa... Bu hisse için grafik pahalý denir. Ýsminin, cisminin, diðer tüm parametrelerinin bir önemi yoktur... Bu hisse pahalýdýr ve uzun vadeli olarak portföye alýnmamalýdýr.

ii-) teknik analiz ile ilgilenmez, bir hisse tepeden yarý fiyatýna inmiþ bile olsa hala grafik pahalý olabilir.

iii-) basit bir hesapla hisse son 4 yýlda ortalama yýllýk %19 artmýþsa 4 yýlda 2 katýna çýkmýþtýr... Ve bu getiri enflasyon hariç %8 lik bir getiri olduðu için makul bir artýþtýr...8 yýlda 4 e katlamasý da makuldür bu þekilde.

Ama hisse 8 yýlda 7-8 katýna çýkmýþsa... Bu hissenin bu performansý rekabet koþullarý ve piyasaya girecek yeni oyuncular, ya da diðer oyuncularýn yapacaklarý hamleler nedeniyle sürdürebilmesi imkânsýzdýr.

Ben bu kriteri 1. kriter olarak þöyle uyguluyorum: hisseleri pek çok kriter ile eledikten sonra finale kalan hisselerin en az 4 yýllýk, eðer mazisi daha eskiyse 8 yýllýk grafiklerine bakýyorum...(hatta bazý durumlarda 20 sene kadar geri gitmemiz gerekebilir...örneðin gübre fabrikalarý)..bu iki parametreden birinde grafik olarak pahalý çýkýyorsa ALMIYORUM.

Benim içim 1. sýra koþul bu. Aslýnda bu koþulu 1 ya da 0 koþulu gibi kullanýyorum... Bu koþul saðlanmýyorsa... Hisse diðer tüm koþullarý saðlamýþ olsa bile almýyorum.

Ne demiþtik her 4 yýl için 2 kat, 8 yýl için 4 kat getiriler makul... Zira ilgilendiðimiz hisseler zaten baþarýlý, performansý iyi hisseler... Ama bu getiriler 4 yýl için 4 kat, 8 yýl için 8 kat sýnýrlarýný aþýyorsa kesinlikle ilgilenmiyorum.

Anlatmak istediðimi 1-2 hisse üzerinden örneklerle anlatacaðým.

6.  Alýntý Originally Posted by burak13 Yazýyý Oku
    Evet düþündüm, ancak bu rakamýn haricinde minimum 1000 lira da kira giderim olacak. Barýnma bir ihtiyaç ve ayný zamanda insan gözle görülmeyecek farklý yararlarý olduðunu düþünüyorum. Kafamý huzurlu bir þekilde sokacaðým bir evim olursa belki daha da çok kazanabileceðim. Ve bunun gibi birçok yan faydasý olacaðýný düþünüyorum.
    Herkesin önceliði farklý tabi. Ev alma iþi konforuna düþkün biri için hisse senedine göre çok daha iyi bir tercihtir.

Ev almaya karar verdiyseniz bugün kira gideriniz olmayacagýný belirteyim.
    Kirasý 1000tl ise, evin fiyatý 20yýllýk kiraya eþit diyelim 240bin tl 100K faiz çekiyorsak öncelikle 140K nakitiniz olmalýdýr

140bin demek risksiz bir getiri aylýk 1400tl faiz demek günde 60 ay için de 5 yýllýk kiranýz 1000,1100,1200,1350,1500 olacak þekilde de artsýn. Ve kiranýzý bu getiriden düserek ödemis olun 60. Ayda 140bin tl 157tl olmus olur enflasyon olarak erimis olursunuz ama 1000 lira kira gideriniz olmamýs olur.

Neyse konforu ve riski sevmeyen biri bankaya aylýk 491 tl faiz ödeyerek bu lükse ulaþabilir
    Öncelik birikimden ziyade ev sahibi olmaksa doðru bir tercihtir YTD.

7. Güzel toparlama olmuþ...Genç arkadaþlar burada yazýlanlardan kendilerine uygun bir yol belirleyebilir...sadece bir noktada küçük bir düzeltme yapmak isterim...imkanlarýnýzýn çok altýnda yasamak deðil de, sürdürülebilir bir yaþam tarzý benimsemek lazým. Ýmkanlar iyiyken bol keseden harcamak, iþsiz vs kalýnca tüm harcamalarý kýsmak doðru bir yöntem deðil..olumsuz geliþmeler olduðunda en az 1-2 sene mevcut yaþam tarzý devam ettirilmeli...bazý kýsýtlamalar yapýlacaksa zamanla ve yavaþ yavaþ yapýlmalý.

Yaþam tarzý harcama-tasarruf iliskisi bu gerçeðe göre þekillendirilmeli.

Alýntý Originally Posted by burak13 Yazýyý Oku
    Merhaba,

Kendimce alýntýlar yaparak bir özet hazýrladým. Çeþitli örnekler içeriyor. Tek doðru budur diyemem. Dikkatimi çekenleri seçtim. Alýntýlar karýþtýðý için isimlerini yazamadým, þimdiden özür dilerim. Aslýnda bir el kitabý gibi toparlasak çok güzel olmaz mý?

Beyaz Yaka Yatýrým Koçluðu Özet
    Amaç: 65 yaþ SGK emekliliðini beklemeden 50 li, hatta 40 lý yaþlarda emekli olabilmek veya finansal özgürlüðü yakalamak
    Nasýl: Birikim yaparak ve birikimlerimizi uzun vadeli yatýrýmlara yönlendirerek.
    1. Çok çalýþ gelirini artýr.
    2. Çok agresif bir þekilde tasarruf et yani imkanlarýnýn çok çok altýnda yaþa.
    3. Tasarruflarýný çok iyi yatýrýmlara yönlendir.
    Not: Aylýk harcamalarýmýzý not ederek birikim yapabileceðimiz miktarý hedefleyip sonraki aylarda öncelikle birikimimizi ayýrýp kalan meblað ile ihtiyaçlarýmýzý giderebiliriz. (tasarruf elindekini harcadýktan sonar kalan para deðildir, önce tasarruf yapýlýr sonra kalan para ona göre harcanýr.)
    1. Biriktirmeye erken baþlamak,
    2. Ara vermeden büyük bir disiplinle bu iþi sürdürmek
    3. Her yýl ortalama %6 getiri saðlamak... Dolar bazlý %6 getiri çok kolay gibi gözükse de, az ama istikrarlý getiri uzun vadeli yatýrým için çok önemli.
    Yatýrým Araçlarý: BES, Vadeli Hesaplar, Döviz, Gayrimenkul, Eurobond, Likit fon, Bono-Devlet Tahvili, Hisse Yatýrýmý vs.
    Yumurtalarý tek sepete koyma (Yatýrýmlarý çeþitlendirme)

1-) %20 konut(oturulan ev, ya da yazlýk vs.)
    2-) %25 arsa-tarla vs.
    3-) %20 sabit getirili enstrümanlar (mevduat, tahvil-bono, euro bond)...bunun yarýsý dövize endeskli, yarýsý tl bazlý olabilir... BES de bu baþlýk altýnda deðerlendirilebilir... Sonuçta BES te aðýrlýklý olarak risksiz ve çok uzun vadeli yatýrýmlarý tutma taraftarýyým... Ve bu madde son liman gibi düþünülmeli, batmadýkça buradaki varlýða dokunmayacaksýn.
    4-) %10 gram altýn,
    5-) %5 binek araç
    6-) %15 hisse senedi
    7-) %5 likit fon
    Hisse Senedi
    Hisse senedi yatýrýmýný ikiye ayýrabiliriz,

1-) Uzun vadeli, aylýk gelirin %1-5 i ya da tasarruflarýn %10-30 u ile düzenli aylýk olarak belirlenen hisselerde alým yapýlmasý... Burada alým zamaný ay sonlarýdýr ve satýþ yapýlmaz... hedef 10-15 sene sonra ciddi bir temettü geliri ve hisse fiyat atýþý ile portföy büyümesidir... Önemli olan alýnacak hisselerin seçimi ve performansý zayýf kalan hisselerin elden çýkartýlýp yenilerinin eklenmesidir... Yani alým ya da satým mekaniktir, zamaný bellidir. Sadece yýlda 1-2 kez portföydeki hisseler deðerlendirilir ve kalacak ve gideceklere karar verilir. Hisse seçimi kritik konudur.

2-) Hisse senedine ayýrabileceðiniz belli bir birikiminiz var. 50-250K arasý diyelim... Þimdi birinci yöntem burada iþe yaramaz. Çünkü bir anda yüklü bir giriþ yapacaksýnýz. Bu parayý borsa tepede iken girmiþ olursanýz, uzun yýllar zararýnýzý çýkarmanýz mümkün olmayabilir. Birinci yöntemde sýfýrdan ve her ay 100-500 tl gibi bir rakam sokarak yatýrým yapacaðýnýz için giriþ zamaný ÇOK önemli deðildir... Ama bu maddede giriþ rakamý-zamanlama çok önemli hatta HAYATÝ dir.

Bu nedenle her iki yatýrým türünde de hisse seçimi önemli olmasýna raðmen, ikinci madde de hataya toleransýnýz daha az olacaðý için hisse seçimi hayati önemdedir.
    Hisse Senedi alýrken dikkat edilmesi gerekenler
    Kendinize en az 4-5 hisse secin.
    Sahibi kim?
    Temettü veriyor mu?
    Kriterlerinden geçsin.
    Sonra aylýk gelirinizin en az %10 u ile her ay ucuz pahalý demeden bu hisselerden 20 sene boyunca biriktirin.
    Kriz durumlarýnda ise olanaklarý zorlayarak gelirinizin %20-30'u ile hisse alin.
    20 sene boyunca aldýðýnýz temettüleri de yeni hisse alýmýnda kullanýn.
    Önce ilk iki olmazsa olmaz kritere bakarým. (Sahibi kim ve temettü veriyor mu?)
    Buradan 20 yýllýk aylýk log grafiðine bakarým, belirgin bir trend var mý?
    Varsa 45 dereceye yakýn mý?
    Sonra 200 haftalýk ve 200 günlük EMA ne yöndeler?
    Kendi fiyat nereden nereye gelmiþ?
    Son 2 yýlda yatýrým vs. var mý?
    Son çeyrekler nasýl bilançolarda?
    Tüm bunlardan sonra ilk giriþ mi olacak?
    Blok alým mý olacak?
    Ekleme mi olacak? Karar veririm.

Ben ne kadar yazsam da bu isleri belli bir tecrübe ýþýðýnda okumadan bir þey anlayamazsýnýz.
    Her þey zamanla olur..
    Bu zamaný bos geçirmeyeceksiniz, sürekli merak edip okuyacaksýnýz.
    Para biriktirdiðiniz gibi bilgi ve tecrübe de biriktireceksiniz.
    i-) Ortak olunan firmanýn sahibi kiþi, aile, grup iþ ahlaký, mazisi, dürüst-güvenilir olmasý
    ii-) Öz sermaye karlýlýðýnda istikrar
    iii-) Zarar etmemesi, az çok kar edebilmesi
    iv-) Uzun dönemli kar trendi
    v-) Esas faaliyet karýndaki düzenli artýþ
    vi-) Temettü verimliliði
    vii-) fk
    viii-) Gördüðü son tepeden %50 kadar geri çekilmiþ olmasý
    Benim teorim þu, bir hisse, yukarýda bahsettiðim gibi özel koþullara sahip istisnai bir hisse deðilse... Üstün performansý sayesinde her yýl ortalama enflasyon üzerinde %20 ve daha fazla getiri getirirse... 4 yýl sonra "grafik pahalý" hale gelir. Nedir grafik pahalý,

i-) fk, pd/dd, ina vs. pek çok deðerleme yöntemi ile ilgilenmez. Sadece geçmiþ yýllardaki fiyat artýþ performansýna bakar ve belirlenen kriter üzerinde bir artýþ yaþamýþsa... Bu hisse için grafik pahalý denir. Ýsminin, cisminin, diðer tüm parametrelerinin bir önemi yoktur... Bu hisse pahalýdýr ve uzun vadeli olarak portföye alýnmamalýdýr.

ii-) teknik analiz ile ilgilenmez, bir hisse tepeden yarý fiyatýna inmiþ bile olsa hala grafik pahalý olabilir.

iii-) basit bir hesapla hisse son 4 yýlda ortalama yýllýk %19 artmýþsa 4 yýlda 2 katýna çýkmýþtýr... Ve bu getiri enflasyon hariç %8 lik bir getiri olduðu için makul bir artýþtýr...8 yýlda 4 e katlamasý da makuldür bu þekilde.

Ama hisse 8 yýlda 7-8 katýna çýkmýþsa... Bu hissenin bu performansý rekabet koþullarý ve piyasaya girecek yeni oyuncular, ya da diðer oyuncularýn yapacaklarý hamleler nedeniyle sürdürebilmesi imkânsýzdýr.

Ben bu kriteri 1. kriter olarak þöyle uyguluyorum: hisseleri pek çok kriter ile eledikten sonra finale kalan hisselerin en az 4 yýllýk, eðer mazisi daha eskiyse 8 yýllýk grafiklerine bakýyorum...(hatta bazý durumlarda 20 sene kadar geri gitmemiz gerekebilir...örneðin gübre fabrikalarý)..bu iki parametreden birinde grafik olarak pahalý çýkýyorsa ALMIYORUM.

Benim içim 1. sýra koþul bu. Aslýnda bu koþulu 1 ya da 0 koþulu gibi kullanýyorum... Bu koþul saðlanmýyorsa... Hisse diðer tüm koþullarý saðlamýþ olsa bile almýyorum.

Ne demiþtik her 4 yýl için 2 kat, 8 yýl için 4 kat getiriler makul... Zira ilgilendiðimiz hisseler zaten baþarýlý, performansý iyi hisseler... Ama bu getiriler 4 yýl için 4 kat, 8 yýl için 8 kat sýnýrlarýný aþýyorsa kesinlikle ilgilenmiyorum.

Anlatmak istediðimi 1-2 hisse üzerinden örneklerle anlatacaðým.

8.  Alýntý Originally Posted by steed1987 Yazýyý Oku
    tüm hisseler için böyle midir bu? Mesela bende ULUSE hissesi var. Bilanço açýklanýnca yükselir bende çýkarým hisseden diye düþünüyordum. O hissede düþecek mi bilanço açýklanýnca?
    Bilançonun beklentiye göre ne ölçüde iyi geldiðine baðlý. Beklentiye göre fiyatlama yapýldý mi yapýlmadý mi az çok belli olur. Uluse iyi yönetilen, karlý bir firma...bilanço hareketinden faydalanmaktansa, uzun vadede elde tutukabikecek bir hisse.

Bilanço sonrasý sen satarsýn sonra hareketlenir, bu baþlýk bu yüzden uzun vadeli yatýrýma odaklanmýþ durumda.

Sayfa 342/637 ÝlkÝlk ... 242292332340341342343344352392442 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •