Sayfa 385/637 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,073 - 3,080 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by joker16 Yazıyı Oku
    ....

neyse asıl yazmak istediğim kısıma geliyorum. arada göz gezdirdiğim kadarıyla burada daha çok uzun vadeli temeli sağlam büyük kağıtlardan oluşan portföyler üzerinde duruluyor. çok güzel,mantıklı ve güvenilir bir yatırım tarzı. ama şunu eklemek istiyorum ; sayfa daha çok üniversite mezunu insanlara hitap ediyor.yanii hepimiz araştırma-analiz kabiliyeti olan insanlarız. hikayesi olan kağıtlar keşfetmeye çalışalım. bazen öyle güzel efsaneler çıkıyor ki. galip hisselerinden -spek hisselerinden bahsetmiyorum. agresif büyümeye geçmiş ,sürekli kar artışı yazan,sektörü güzel- değerli hisseleri piyasa keşfedince; bakın güzel demiyorum, mükemmel fiyatlıyor.. bunun için borsanın çok iyi olmasına da gerek yok. borsanın kötü olduğu zamanlarda bile bu mükemmel fiyatlamayı yapabiliyor piyasa. (mesela 2013-2015 arası piyasa kötüyken egeen-logo örnekleri gibi) . portfoyün bir kısmıyla böyle hisseler bulmaya çalışmak lazım. (tabii bulunca kar üstünde sabredip bi süre bekleyebilmek de gerekli) .

...
    Güzel nokta..Aslında buradaki hemen herkes önemli şirketlerde önemli görevlerde yer alıyor. Mesela bir sektördeki gelişmeleri, detayları çok iyi bilen bir arkadaş varsa, onunla alakalı hisseler için çok güzel bilgiler paylaşabilir.

Petkim-Tüpraş gibi petrokimya sektöründe çalışan bir uzman arkadaş, aracı kurum şirket analiz raporlarında bulamayacağınız çok değerli, detay bilgiler paylaşabilir.

2. Merhaba arkadaşlar, üstadlar
    Hisse grafiğini dolar bazlı gösteren en iyi site hangisi? Ben borsadirektte hisse karşılaştırma kısmını kullanıyorum yine de ne kadar sağlıklı bilemedim.Ancak asıl merak ettiğim ve yorum beklediğim konu dolar bazlı grafiğin bize ne anlatması gerektiği ya da bizim ne anlamamız gerektiğidir. Dolar bazlı grafiğe göre hisse seçimi yapmak daha garanti midir? Yoksa asıl önemli olan TL bazı mıdır?

3.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar, üstadlar
    Hisse grafiğini dolar bazlı gösteren en iyi site hangisi? Ben borsadirektte hisse karşılaştırma kısmını kullanıyorum yine de ne kadar sağlıklı bilemedim.Ancak asıl merak ettiğim ve yorum beklediğim konu dolar bazlı grafiğin bize ne anlatması gerektiği ya da bizim ne anlamamız gerektiğidir. Dolar bazlı grafiğe göre hisse seçimi yapmak daha garanti midir? Yoksa asıl önemli olan TL bazı mıdır?
    Çok kısa yazacağım...bu konuda çok detay tartışılabilir, ama ben borsada, özellikle grafiklere basit bir gözle bakılması taraftarıyım.

Eğer 1 yıl ve altı vadelerde bakıyorsanız grafiğe tl, bizim gibi uzun vadeciler genelde grafiğe 5 yıl ve üzeri vadede bakar, o zaman da dolar ya da euro bazlı bakmalı diyorum...1-5 yıl arası tl ya da döviz bazlı da bakılabilir.

Bir diğer nokta, son yıllarda eurousd paritesi de çok dalgalanıyor, bu nedenle dolar ya da euro yerine (dolar+euro)/2 sepet bazında bakmak daha uygun olacaktır, biraz daha detaya inilmiş olur tabii ki.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Çok kısa yazacağım...bu konuda çok detay tartışılabilir, ama ben borsada, özellikle grafiklere basit bir gözle bakılması taraftarıyım.

Eğer 1 yıl ve altı vadelerde bakıyorsanız grafiğe tl, bizim gibi uzun vadeciler genelde grafiğe 5 yıl ve üzeri vadede bakar, o zaman da dolar ya da euro bazlı bakmalı diyorum...1-5 yıl arası tl ya da döviz bazlı da bakılabilir.

Bir diğer nokta, son yıllarda eurousd paritesi de çok dalgalanıyor, bu nedenle dolar ya da euro yerine (dolar+euro)/2 sepet bazında bakmak daha uygun olacaktır, biraz daha detaya inilmiş olur tabii ki.
    Peki sepet grafiği veren bir yer var mı?
    Bir de iyi bir uzun vade hissesinin grafiği nasıl olmalı bu durumda?

5.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Peki sepet grafiği veren bir yer var mı?
    Bir de iyi bir uzun vade hissesinin grafiği nasıl olmalı bu durumda?
    matriks te formüle yazılabilir...ama ben uğraşmadım pek, belki ben de yavaş yavaş uğraşacağım artık

dolar bazında yıllık %10 getiri idealdir hisse için...ama 4 ve 8 yıl için %15 üzeri yıllık ortalama dolar bazlı getiri grafik pahalı kavramını gündeme getirir...%5-15 arası dolar (ya da euro diyelim) getirisi uygundur bence.

Herkese merhaba,

Yatirimlarin takibini yapmak ve yatirim disiplinini bozmamak icin motivasyona ihtiyacimiz oluyor. Buradaki yazilanlar ve diger forumdaslarin paylastigi gelismeler bu motivasyonu canli tutmamizi sagliyor. Bunu kendi yatirimlarimizin takibini yaparak da saglayabiliriz.

Portfoy takibi icin Excel ya da Google Spreadsheet kullanilabilir. Internette basit programlama videolari var. Hem kendinizi bu konuda teknik anlamda gelistirmis olursunuz, hem de portfoyunuzun gunden gune buyumesini takip edebilirsiniz. Buyuk resmi ortaya cikardiginizda, bazi hisselerdeki anlik dususlerin aslinda sizi cok da fazla etkilemedigini gorup, panik yapmanizin onune gecebilirsiniz. Kendinize kisa-orta-uzun vadeli hedefler koyup, bunlari gerceklestirmeye calisabilirsiniz. Ya da performans metrikleri belirleyip, hem ne kadar kazandiginizi gorebilir, hem de dengeli bir portfoy olusturabilirsiniz. Temettu sonrasi maliyetlerinizi dusebilirsiniz. Bazi araci kurumlar bunu yapmiyor. Ya da komisyon bedeli maliyete yansitilmiyor. Birkac faydali link:

Google spreadsheet icin:
    https://www.google.com/intl/tr/sheets/about/

Portfoyle ilgili basit fonksiyonlar:
    https://business.tutsplus.com/tutori...ion--cms-28182

Anlik degerleri otomatik olarak hergun belli saatte kaydetmek icin:
    https://www.benlcollins.com/spreadsh...google-sheets/

Programlama asamasinda sorulariniz olursa ozelden ulasabilirsiniz. Elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Bol kazanclar.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    matriks te formüle yazılabilir...ama ben uğraşmadım pek, belki ben de yavaş yavaş uğraşacağım artık

dolar bazında yıllık %10 getiri idealdir hisse için...ama 4 ve 8 yıl için %15 üzeri yıllık ortalama dolar bazlı getiri grafik pahalı kavramını gündeme getirir...%5-15 arası dolar (ya da euro diyelim) getirisi uygundur bence.
    Hocam ARŞİV e aldığım matriks formülllerini vakit bulduğunuzda inceleyebilirsiniz ...

8. malum yatırımın ,ilk koşulu tasarruf yapmak, haftasonu işyerinde ve dışarıda yemek konusunda biraz açıldığımı hissettiğim için dışarıda yemek masraflarına bir bakayım dedin ve hayatımın şoklarından birini yaşadım.

250 tl şirkette ( ki şirkette yemekhane var) 400 tl de dışarıda olmak üzere ayda 650 tl para harcamışım.

birkaç basit tedbir ile (evden kahvaltı getirmek, öğlen yemekhaneye gitmek, haftada sadece birgün dışarı çıkmak gibi) ayda 300 tl gibi ek bir tasarruf imkanı keşfettim.

herkese arada bir masraflarına detaylı bakmasını öneririm.

Sayfa 385/637 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •