Sayfa 406/637 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,241 - 3,248 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by zor Yazıyı Oku
    Krizde dipten almak diye birşey yoktur maalesef insan psikolojisi 2008 de endeks 57 binlerde iken 40 bin görsün evi arabayı basacam diyenler bırak 40bini 30 bin gördü basamadı 20 bin gördü yine basamadı çünkü 15bin 10bin bekleniyordu En güzeli kademeli girerek ortalama oluşturmak. Dibinin dibinin dibi olabiliyor
    Olasi kotu senaryoda nereleri goruruz aslinda yuzde 30 dustukten sonra kademe kademe alimlara baslamak lazim gibi . En kotu felaket senaryoda yuzdesel olarak kac duser endeks

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Böyle bir durumda hedge mekanizmaları her zaman elimizin altında. Basit bir değerleme yaklaşımıyla şu özelliklere sahip bir şirket canlandırın gözünüzde.100 lira sermayesi olan ve kasasında 100 lira nakidi olan borcu olmayan alacak verecekleri bir birine denk ve yıllık karı da 100 lira olan bir şirket kaba bir hesapla 10 liradan işlem görür. Kriz öncesi fiyatı bu olsun ve krize girdiğinde karı 50 liraya düşsün ama fiyatı 1 lira olsun. 10 liradan işlem görüyorken kriz beklentisiyle bu kağıdı satmak ne kadar doğru tartışılır çünkü kriz fiyatı kasasındaki nakit kadar zaten. Bir liraya düşeceğini de öngördünüz ve 2 lirayken sattınız diyelim doğru mudur yapılan işlem? Fiyatın yönünü doğru tahmin etmek doğru yatırım yapmak anlamına gelmeyebilir. Sadece o seferlik şansınız yaver gitti olarak değerlendirilir. Krizde aşırı ucuzlayacağı mantığıyla bireysel olarak beğendiğiniz şirketleri satmaktansa hedge mantığının kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Tahmininiz yanlış çıkarsa kazanamasanız da en azından kaybetmemiş olursunuz. Tabiki kriz koşullarında bile şirketin azalmış da olsa kar üretmeye ve kriz sonrasında eski haline gelebileceğini analiz ederek.
    Krizi gören tahmin eden öncesinde nakte geçebilen, şirket analizinden fiyattan bağımsız olarak en akıllıca işi yapmıştır.Asıl soru sizin sorduklarınız değil milyon dolarlık soru bir global kriz çıkacak mı, tam tarihi bilinemese de misal bu yıl çıkar mı.Yoksa şirket analizi teknik grafik falan 1994 de 2001 de 2008 de herkesi dağıttı değil mi.Kurtulan oluyor mu o deprem zamanlarında ?

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla ben kendi yolumu yazabilirim ancak.Benim gözüm hep amerikan borsalarında.Orda anlamsız bir çöküş daha görürsem geçen ayki gibi ,hiç dinlemem borsada 1 liramı bırakmam, satar beklerim yıl sonuna kadar.Diğer arkadaşlar ne der bilmem.Ama düşen borsada paçal yapıp maliyet düşürmek,satmadıkça zarar yoktur,spek benim lotlarıma göz dikti falandiye düşünmek hepsi palavradır.Küçük yatırımcı avuntusudur.Zaman kaybıdır.Asıl para trende uyarak kazanılır.Ben bir çöküş sonrası tekrar girebilmek için en uygun zamanda nakte geçmeyi planlıyorum.Param da isyat ta olmasına rağmen.Bilen bilir isyat zaten ful nakit bir şirket.Çöküş sonrası alıp ömür boyu satmayacağım kağıtda bana kalsın.Merak etmeyin o kağıt sizlerin de radarında,zaten yazıyorsunuz biliyorsunuz.)))))))Tabi benden eski daha fazla işi bilen arkadaşlar burda var, onların düşüncelerini de öğrenmek isterim elbet.
    Kriz zamanı dipten alabilecek misiniz peki? Sanırım buranın en tecrübeli ismi, bakın ne yazmış..
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    %100 katiliyorum.

2006 da portfoy bosaltip full nakitte iken 2009 martinda 1.6 TL den ARCLK ve 1.00 TL den TOASO alamamis birisi olarak konusuyorum.

Bu tip kagitlari secmeye soyunmadan once sektor analizi ile ise baslamak lazim.
    Sonra o sektorde kimler var ve en onemlisi buyumesini bekledigimiz bu sektorden pay kapmak icin baslamis olan veya tamamlanma asamasina gelen yuklu yatirimi kimin var seklinden ilerlemeliyiz.
    Tabi bunu yaparken ilk 3 kriteri de ( sahibi kim, temettu veriyor mu ve uzun vadeli trend acisi) gozden kacirmamaliyiz.

Syg,

Ayrıca diyelim ki nakite döndünüz ve kriz olmadı, o zamanki planınız nedir?

Teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    Olasi kotu senaryoda nereleri goruruz aslinda yuzde 30 dustukten sonra kademe kademe alimlara baslamak lazim gibi . En kotu felaket senaryoda yuzdesel olarak kac duser endeks

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ya 2007 de arçelik alıp satıyordum 10 lu rakamlardan aldığım arçeliği 1 yılda 1.6 larda gördük diye yazdım ya.1.6 ya düşene kadar allahtan paçal falan yapmadım.Zaten gözüne far tutulmuş tavşan gibi oluyorsun ya neyse )))))))

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Kriz zamanı dipten alabilecek misiniz peki? Sanırım buranın en tecrübeli ismi, bakın ne yazmış..

Ayrıca diyelim ki nakite döndünüz ve kriz olmadı, o zamanki planınız nedir?

Teşekkürler.
    Sayın dudu en tecrübeli olduğundan 2006 da ful nakte geçmiş krize nakitle girmiş.E ben ne diyorum işte doğrusu bu.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın dudu en tecrübeli olduğundan 2006 da ful nakte geçmiş krize nakitle girmiş.E ben ne diyorum işte doğrusu bu.
    Şimdi nakitte değil ama

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Şimdi nakitte değil ama
    Valla onunda erken uyarı sinyalleri vardır.Ne biliyorsunuz ne zaman nakite döneceğini.Neyse bu onun tercihi isterse yazar öğreniriz.Ben benimkini yazdım zaten her gün dow sp nasdaq izliyorum.Geçen ayki gibi bir dalga daha gelirse ben kaçar, kalanlara başarılar ve saygılar))))))) Ortalık durulunca ful alacağım kağıdı senaryom gerçekleşirse burda yazarım arkadaşlar.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla onunda erken uyarı sinyalleri vardır.Ne biliyorsunuz ne zaman nakite döneceğini.Neyse bu onun tercihi isterse yazar öğreniriz.Ben benimkini yazdım zaten her gün dow sp nasdaq izliyorum.Geçen ayki gibi bir dalga daha gelirse ben kaçar, kalanlara başarılar ve saygılar))))))) Ortalık durulunca ful alacağım kağıdı senaryom gerçekleşirse burda yazarım arkadaşlar.
    Erken uyarı sistemi kullananlar paylaşırsa seviniriz tabi.

Amerika'da böyle bir satış dalgası geldiğinde çıkış için fırsat olacak mı peki?

Sayfa 406/637 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •