Sayfa 645/948 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 7582 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1.  Alıntı Originally Posted by Karakus66 Yazıyı Oku
    SaYin Thé one hocam 2.22 son yükseliş dediniz 2.23 te iken nokta atış yaptınız maşallah iniz var. Sırf size Teşekkür etmek için uye oldum sağolun eksik olmayın

Bir teşekkürde benden.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    SİLVER-CAN BİLANÇO ANALİZİ

Yıl sonu bilançosuna detaylı sayılabilecek kadar baktım. İzlenimlerim;

Yılın tamamını tek bir bilanço yani 2017 sonu bilançosu olarak düşünürsek, güzel bir kar ve güzel bir tablo ortaya çıktığı konusunda hemfikirim. 35.709 TL sermaye ye 14.214 TL kar, mükemmel sayılabilecek bir durumdur. Yıllık bazda %44 oranında güzel bir ciro artışı olmuş, finansal borçların da yine düşük seviyede kaldığını görüyoruz. Zaten şirketi beğeniyorduk, yine güzelliği devam ediyor. Tüm yatırımcılara hayırlı olmasını dilerim.

Detay analizlerle elde ettiğim sonuçlar ışığında; Genel görünümden biraz daha farklı durumlar ortaya çıktığını ve sapmaların olduğunu gözlemliyorum. Bilançonun bu yılın geçmiş çeyrekleri ile kıyaslandığında ciddi bir oranda gerileme, geçen yıla göre kıyaslandığında ise müthiş bir gelişme yaşanmış olduğunu görüyorum. Gelişmeyi Ötv indirimine bağlı kar ve ciro artışına bağlıyorum. Gerilemenin sebebini ise; Ötv indiriminin kalkmasına bağlıyorum. Şöyle ki; Bu yılın Eylül ayının sonuna kadar verilen ötv indiriminin şirketin yakın geçmiş performansında olumlu etki yapmış olduğu rakamlardan açık bir şekilde görülüyor. (son çeyrekte ise ötv indirimi yoktu) Bürüt satış karlılığı 9 ay toplamında %13.7 iken, 12 aylık toplamda %12 ye düşmüş. Tek çeyreklerde ise; 3. çeyrek bürüt satış karlılığı %14.6 iken, 4.çeyrekte bürüt satış karlılığı %7.2 ye düşmüş, yarı yarıya bir düşüş var. Finansal borçlarda ise düşüş sona ermiş, biraz daha yükselme yaşanmış. Döviz pozisyonu ise -27 Milyon TL den, -36 Milyon TL ye yükselmiş. Tüm bu gözlemlerimiz Ötv indiriminin şirkete ne kadar yaradığını, indirimin olmadığında da nasıl olumsuz etkilendiğini net bir şekilde gösteriyor.

Yeni yılda Ötv indirimi olmayacağını düşünürsek, döviz tarafında parite yine Euro lehine devam etmek şartıyla yılın sonunda tek çeyrekte elde edilen 3 Milyon TL kar, yeni yılın birinci çeyreğinde de görülür. Sonuç itibariyle bu şirket mevcut karlılığını (14 Milyon TL kar) 2018 yılında da koruyabilmesi için; Ya Ötv indirimi tekrar gelecek, yada ciro patlaması yapacak. İkisinden sadece biri olursa sadece mevcut karlılığını korur. Daha fazla kar etmesi için (20-25 Milyon TL KAR) ikisinin de birlikte olması gerekiyor.

Ciro patlaması; Normal bir ciro patlamasından çıkar, anormal oranda patlarsa (atom bombası şiddetinde) o zaman sanki Ötv indirimi gelmiş gibi kendi başına da yeterli olabilir. O zaman yukarıda bahsettiğimiz 20-25 Milyon TL kar rakamı görülebilir.

Saygılarımla,
    Son düzenleme : izci; 03-03-2018 saat: 14:52.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

3.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    SİLVER-CAN BİLANÇO ANALİZİ

Yıl sonu bilançosuna detaylı sayılabilecek kadar baktım. İzlenimlerim;

Yılın tamamını tek bir bilanço yani 2017 sonu bilançosu olarak düşünürsek, güzel bir kar ve güzel bir tablo ortaya çıktığı konusunda hemfikirim. 35.709 TL sermaye ye 14.214 TL kar, mükemmel sayılabilecek bir durumdur. Yıllık bazda %44 oranında güzel bir ciro artışı olmuş, finansal borçların da yine düşük seviyede kaldığını görüyoruz. Zaten şirketi beğeniyorduk, yine güzelliği devam ediyor. Tüm yatırımcılara hayırlı olmasını dilerim.

Detay analizlerle elde ettiğim sonuçlar ışığında; Genel görünümden biraz daha farklı durumlar ortaya çıktığını ve sapmaların olduğunu gözlemliyorum. Bilançonun bu yılın geçmiş çeyrekleri ile kıyaslandığında ciddi bir oranda gerileme, geçen yıla göre kıyaslandığında ise müthiş bir gelişme yaşanmış olduğunu görüyorum. Gelişmeyi Ötv indirimine bağlı kar ve ciro artışına bağlıyorum. Gerilemenin sebebini ise; Ötv indiriminin kalkmasına bağlıyorum. Şöyle ki; Bu yılın Eylül ayının sonuna kadar verilen ötv indiriminin şirketin yakın geçmiş performansında olumlu etki yapmış olduğu rakamlardan açık bir şekilde görülüyor. (son çeyrekte ise ötv indirimi yoktu) Bürüt satış karlılığı 9 ay toplamında %13.7 iken, 12 aylık toplamda %12 ye düşmüş. Tek çeyreklerde ise; 3. çeyrek bürüt satış karlılığı %14.6 iken, 4.çeyrekte bürüt satış karlılığı %7.2 ye düşmüş, yarı yarıya bir düşüş var. Finansal borçlarda ise düşüş sona ermiş, biraz daha yükselme yaşanmış. Döviz pozisyonu ise -27 Milyon TL den, -36 Milyon TL ye yükselmiş. Tüm bu gözlemlerimiz Ötv indiriminin şirkete ne kadar yaradığını, indirimin olmadığında da nasıl olumsuz etkilendiğini net bir şekilde gösteriyor.

Yeni yılda Ötv indirimi olmayacağını düşünürsek, döviz tarafında parite yine Euro lehine devam etmek şartıyla yılın sonunda tek çeyrekte elde edilen 3 Milyon TL kar, yeni yılın birinci çeyreğinde de görülür. Sonuç itibariyle bu şirket mevcut karlılığını (14 Milyon TL kar) 2018 yılında da koruyabilmesi için; Ya Ötv indirimi tekrar gelecek, yada ciro patlaması yapacak. İkisinden sadece biri olursa sadece mevcut karlılığını korur. Daha fazla kar etmesi için (20-25 Milyon TL KAR) ikisinin de birlikte olması gerekiyor.

Ciro patlaması; Normal bir ciro patlamasından çıkar, anormal oranda patlarsa (atom bombası şiddetinde) o zaman sanki Ötv indirimi gelmiş gibi kendi başına da yeterli olabilir. O zaman yukarıda bahsettiğimiz 20-25 Milyon TL kar rakamı görülebilir.

Saygılarımla,
    Elinize sağlık ,
    Benim kafama takılan bir şey var?
    Fason üretimlerin tamamen pazarlamaya devredilmesi sonucu hasılatın %10 u isim hakkı olarak alınıyor diyor.
    1- Fason ürettirilen malların, ürün maliyetleride dahil satışından elde edilen tüm gelirlerin %10 u mudur bahsedilen yoksa kar mıdır?Hasılat diyor çünkü?
    2- Bizim ürettiğimiz ürünlerdende pazarlamaya sattıktan sonra pazarlamanın satışından da isim hakkı alınıyor mu?

Blançonun matematiksel durumuyla çok alakalı olmasada tam anlayamadığım için öğrenmek istedim.

Teşekkürler tekrar.Elinize sağlık.

Saygılar.

4. Ayrıca Sayın izcinin analizindede somut olarak gözktüğü ve CEO muzunda bahsettiği yurtdışı satışlarının firmamız için olmazsa olmaz artması gerekmekte.
    Bu durumda Pazarlamanında çok aktif ve güçlü bir yapısının olması gerekir.
    Bunun içinde .... Aklın yolu bir .
    Bedelsiz, temettü falan değil bir birleşme haberi çok büyük bir hediye olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Pazarlama şirketinden bizim ürettiğimiz ürünlerin hiç birinden bir ücret (marka kullanım bedeli, isim hakkı, komisyon, vs.) almıyoruz.
    Bizim üretmediğimiz bir ürün olduğunda ise (fason ürün) bunun satış tutarının %10'unu İsim hakkı adıyla pazarlama şirketinden tahsil ediyoruz.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

6.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Pazarlama şirketinden bizim ürettiğimiz ürünlerin hiç birinden bir ücret (marka kullanım bedeli, isim hakkı, komisyon, vs.) almıyoruz.
    Bizim üretmediğimiz bir ürün olduğunda ise (fason ürün) bunun satış tutarının %10'unu İsim hakkı adıyla pazarlama şirketinden tahsil ediyoruz.
    Teşekkürler Sn. İzci.

yeni bir stratejiniz var mı ?
    Hastanın iyileşme süreci tamamlandı artık kontrollere mi çağıracaksınız yoksa?

7. Sn.izci yorumunuz doğru aynı yorumu yapmıştım ilk gece. Onun için özellikle yazdım agresif satış yapılması gerek yani ciroyu artıracak gelişmeler yasanmali. Ben 2018 cirosunun 300 milyon civarında gelebileceğini öngörüyorum. Sonuçta büyüme trendine girildi. Kapasite kullanımı yüzde 46 seviyesinde. Idari yönden toparlanma ve birlesmenin sinerjisi yansıdı şirkete. Iç piyasada ÖTV indirimi gelmeyeceğini var sayarsak tek çözüm ihracatın artması. Parite nin de euro lehine sürmesi ekstra avantaj olur. Bundan sonra büyük SÜRPRİZ olmazsa ki olursa sadece bu yıl için olur 10 milyon altı kâr gelmez.

SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
     Alıntı Originally Posted by knox Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn. İzci.

yeni bir stratejiniz var mı ?
    Hastanın iyileşme süreci tamamlandı artık kontrollere mi çağıracaksınız yoksa?
    Bu fiyatlar bu gelen bilançoya göre inanılmaz ucuz. Sanki kontrollere kadar Paris hilton, sonrasını ise bilemiyorum.

Sayfa 645/948 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •