Sayfa 267/774 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

1. evet demek demek için hiç bir sebeb yok arkadaşlar

asgeri mahkemeleri ortadan kaldırıp yargıyı sadece sivil mahkemelere bırakmak demek nedir?
    zamanında özel yetkili mahkemeleri çıkartanda bugunkü iktidardir birazcık beyninizi zorlayın sizce ergenekon balyoz gibi kumpas davaları binlerce günahsız vatan sever askerin görevden alınmasına sebeb olan bu davalar sivil mahkemelerde görülmesindense olması gereken asgeri mahkemelerde görülseydi 15 temmuz gibi bir darbe yaşanırmıydı bu fetöcü itler asgeriye sızabilirlermiydi?

terör bitecek diyolar kendimiz için değil ülkenin geleceği için istiyoruz diyorlar.
    Yahu kardeşim demezlermi adama 16 yıldır iktidardasın bir kere koalisyon yüzü görmeden tek başına iktidara geldin hükümet 15 yıldır sende 15 yıldır başbakan sende 10 yıldır cumhurbaşkanı sende terörü bitiremek istedinde tek sıkıntı başkanlık sisteminin olamamasımıydı? onuda geçtim farzı misal referandumdan evet çıktı diyelim 2019a kadar geçerli olacak şey
    cumhurbaşkanının partisine üye olması yani c.b partisine üye olunca mı terör bitecek? geçelim bu ayakları

bu ülkede herkes sistemin değişmesini istiyor ama bu tarz denetimin olmadığı bir sisteme aklı olan kimsenin evet demesini anlamak güç. adama soruyorlar bu sistemin emniyet sibopu nedir diye millettir diyor yani kardeşim bu sistemin denetimi yok baştaki kişi bu milletin hayrına iş yapmadığında dur diyecek adam yok anca görev süresi bitecek tekrar seçimler olacak ondan sonra millet bu kişiye oy vermeyecek ve başkanlığı düşmüş olacak tabi buda seçimlerden önce ohal ilan edip seçimleri engellemezse.

bugun hdp iktidarda olduğunu farz edelim meclistede çoğunlukta olsunlar deselerki güney doğuda özerk devlet kuruyoruz bunu ne meclisten geçirebilirler ne referandumdan geçirebilirler nede bunu duyan anayasa mahkemesini durdurabilirler. ama bu gelen yeni sistemin 124 maddesi ile bunun önü resmen açılıyor. ha şunu diyebilirsiniz erdoğan yapmaz bunu orasını Allah bilir ama erdoğanda bir fani birgün ölecek o koltuğa geçen kişinin bir fetöcü olmayacağı yada bir pkk lı olmayacağının garantisi yok hiçbir zamanda olmayacak neden olmayacak fetö bile yıllardır iktidarı kandırmışsa öyle diyolar bugün fetö gider yarın çeto gelir bu milleti kandırır iktidara gelir sonra ayıkla pirincin taşını.

sürekli koalisyonları örnek gösterip evet denilmesi gerektiğini söylüyorlar.
    yahu kardeşim Allah için hakkınız var bu ülkeye koalisyon yaramıyor sizde madem bundan şikayetçisiniz yapacağınız şey 2 maddelik değişiklik en çok oyu alan parti tek başına iktidara gelir, en çok oyu alan parti hem cumhurbaskanını hemde basbakanı seçer. 2 maddelik şu değişikliği yap al sana koalisyondan tamamen kurtulmuş bir ülke haline geliriz ve buna bende evet derim.

Alparslan türkeş evet diyormuş, muhsin yazıcıoğlu evet diyormuş.
    düne kadar milliyetçilere hayvan diyen kan emici vampirler diyen bunlar fatihayı bile bilmezler diyen zihniyet bugün bize yıllardır davasına inandığımız insanların söylediklerini kendi lerine göre çevirip bize satar oldular bizim davamına okadar uzaksınız ki başbuğun ve reisin bunları hangi tarihlerde söylediklerini bilmeden konuşuyorsunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=f6ziljcVRsk

https://www.youtube.com/watch?v=Nx7Rd-vZA2c

Bu ülkenin ihtiyacı olan güçlü bir parlementer sistemdir sen yönetemiyorsun bu şekilde ülkeyi diye bütün devleti 2 kişinin istediğine göre tasarlanmaz başbakanı ortadan kaldırıp, asgeri mahkemeleri ortadan kaldırıp , tüm yargıyı adalet bakanına adalet bakanınıda cumhurbaşkanına bağlayıp kimse güçler ayrılığından bahsetmesin.

Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Arkadaşım neden anlamıyorsun. Cuhurbaşkanı öyle bir yetki yok diyor. Sen kitapçığa yazılana çizilene bakmıyorun. Videoyuda mı izlemedin. Ha onları bitim kadar sevmem. O ayrı birşey. Ortada bir yalan var diyor video. Yani yazılan mı söylenen mi doğru..
    bugün sabırlıyım borsada günüm iyi geçti
    tekrar anlatayım 5,kez
    cumhurbaşkanı doğru söylüyor çünkü yeni anayasada bizim anladığımız manada bir fesih olayı yok tam tersi mevcut anayasada var
    çünkü fesih tek taraflı bir eylemdir
    video kitapçık ben anlamam
    yeni anayasa
    eski anayasa
    karşılaştırdım ve izah ettim
    daha ne yapayım

3.  Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    bugün sabırlıyım borsada günüm iyi geçti
    tekrar anlatayım 5,kez
    cumhurbaşkanı doğru söylüyor çünkü yeni anayasada bizim anladığımız manada bir fesih olayı yok tam tersi mevcut anayasada var
    çünkü fesih tek taraflı bir eylemdir
    video kitapçık ben anlamam
    yeni anayasa
    eski anayasa
    karşılaştırdım ve izah ettim
    daha ne yapayım
    Ne demek video kitapçık anlamam burda bir çelişki var ve izah edemiyorsun o kadar....Aslını sende biliyorsun ya...

4. Kılıçdaroğlu nun yaymaya çalıştığı "cumhurbaşkanı canı istediğinde tek taraflı Meclisi feshedecek," algısını Tayyip Erdoğan mubalagali bir çıkışla bertaraf etmiştir.
    Cumhurbaşkanının Meclisi (tek taraflı) fesih yetkisi yoktur.
    Cumhurbaşkanının Meclisi (kendisi de görevini birakirsa) fesih yetkisi vardır.

mülk Allah'a aittir

5. Evetçiler Cumhuriyetçileri ikna etmek için bence Hayır bölümüne gitsinler.
    [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Yazdıklarımdan ve yorum yaptıklarımdan trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.YAZILARIM VE YORUMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
    Burada paylaştıklarımdan dolayı trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.

Alıntı Originally Posted by trakyalı Yazıyı Oku
    Evetçiler Cumhuriyetçileri ikna etmek için bence Hayır bölümüne gitsinler.
    [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Yazdıklarımdan ve yorum yaptıklarımdan trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.YAZILARIM VE YORUMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Tavuk dönerlen bu gadar oluyor, et döner versinler gelirler, beyinlerine kan gidince!

Amma hareketli bir başlık oldu.. gece gündüz her daim hareket var

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8. Tüm gece düşündüm… Seçilen cumhurbaşkanı damadını, gelinini, oğlunu, kızını halka sormadan, hiç kimsenin onayını almadan rahatlıkla cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan olarak atayabilecek ve her istediğini bankamatik bakanı yapabilecek mi_ Yapabilecek. Düşündüm cevabını bulamadım. Onun için #HAYIR diyorum. Beni ikna edecek cevabı olan varsa LÜTFEN iletsin.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 267/774 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •