Sayfa 467/637 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hem amerikan hem de teknoloji...FAANG denen hisseler, uzak durun diyeceğim..tavsiye gibi olacak...demiyorum o yüzden...ama borsada para kaybedeceksem bile bist te kaybetmeyi tercih ederim.

Yurt dışı hisseler için şu daha mantıklı geliyor...mesela geleceğin teknolojisine yatırım yapıyordur, önü çok açıktır...değerlemesi uygundur vs..güneş paneli üreten bir firma, pil teknolojisine yatırım yapan vs...atıyorum kafadan...yani türkiye de muadili olmayan ve önü çok açık olan hisseler.

yoksa facebook nereye gelmiş, nereye gidecek daha....tesla hayal satıyor, ya tutarsa diye...yıllardır operasyonlarından kar bile etmeye başlayamadı...vsvs
    Düşük tutarlarla Onları alabileceğim bir fon var mı bilmiyorum
    Riski dağıtmak için abd hisseleri alıyorum.
    Biste göre bu yılki durumu:

nasdaq100
    2ocakta 6511 imiş 3,76kur=24480
    27mart %3,3düştü 6529 3,97kur=25920
    YTD %5,8 artmış
    Fon getirisi year to date %10.

bi kaç gün daha şelale olsa TR borsasına yatırım yapanla aynı seviyeye gelirim

Borsa istanbul 2ocak 116bin 27mart 116bin

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Erkan şahinöz ün bir lafı var çok hoşuma gitti.Bazen diyor yaptığınız en iyi yatırım yapmadığınız yatırımdır.)))))))))))Benim kanaatime göre borsada çöküş geliyor şu anda borsaya para sokulmaz bu yıl borsa yanlış adres diyeceğim ama gene okumayı çok sevdiğim forumda yazmam sıkıntı yaratacak o nedenle bu kadar diyeyim ve herkese iyi akşamlar bol kazançlar diyerek konuyu noktalayayım arkadaşlar.Sevgiler saygılar.
    Erkin Şahinöz bu piyasalarda en beğendiğim birkaç ekonomistten biridir...Bu vesile ile bi rmakroekonomist olarak beğendiklerimi yazayım (trader değil, ekonomist olarak...trade işi apayrı bir meziyet),

1-) Erkin şahinöz,
    2-) Şant manukyan,
    3-) Gizeö Öztok altınsaç
    4-) Fatih keresteci,
    5-) Arda Tunca,
    6-) Rafet gürkaynak

Bu isimlerin twitter yorumları da var...Genel makro gidişat açısından faydalı olabilir,

3. Bu arada müşteri datası üzerinden big data analizi vs konularında çalışmış biri olarak...facebook, twitter ve google (hatta bunlara apple da eklenebilir), gelirinin önemli bir kısmı müşteri bilgisine dayalı firmalar (reklam verenlerin en önemli motivasyonu bu), son gelişmelerden oldukça olumsuz etkilenebilir, ilk emareleri de görülmeye başlandı.

zaten sosyolojik döngüler gereği 2000 lerde özellikle internet patlaması ile başlayan sosyal medya ve internet üzerinden sosyalleşme trendinin, kişisel bilgilerin güvenliği kaygıları ile a-sosyal leşme trendine dönüşme ihtimali var...bu da face, twitter ve google için felaket demek.

eğer abd kaynaklı büyük bir borsa düşüşü yaşanacaksa, bunun bu hisseler önderliğinde olacağını düşünüyorum.

önemli not: daha fazla bilgi gizliliği, daha fazla regülasyon, daha fazla onay mekanizması sosyal medya reklamcılık gelirlerinin çökmesine sebep olabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Hisselerin bu kadar değer kaybedeceği fikrinin dayanağı nedir ..yaklaşık bistin 60 lere geleceği varsayımı ile froto da 20 lira olur..bunu anladık 20 liradan aldığınizda tekrar 40 lere çıkaracak beklenti nedir ..

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geçmiş sayfalarda detaylı yazdım, FROTO kriz zamanı 3 tl gibi fiyatları görmüş krizden iki yıl sonra (2010) ise 8 tl gibi fiyatlarda dolanmış.

yani 20tl diyerek ultra kötümser bir senaryo falan öngörmüyorum, TRump ın bir iki vukuatı, inşaat sektöründe durulma vs.. ile bu rakam görülebilir.

40 tl ye niye gitsin diyorsanız da şunu sorarım.

hissenin 3 tl den 60 tl ye gittiği gibi bir realite varken; 20 tl den 40 tl ye gitmesi size niye bu kadar ütopik geliyor.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Erkin Şahinöz bu piyasalarda en beğendiğim birkaç ekonomistten biridir...Bu vesile ile bi rmakroekonomist olarak beğendiklerimi yazayım (trader değil, ekonomist olarak...trade işi apayrı bir meziyet),

1-) Erkin şahinöz,
    2-) Şant manukyan,
    3-) Gizeö Öztok altınsaç
    4-) Fatih keresteci,
    5-) Arda Tunca,
    6-) Rafet gürkaynak

Bu isimlerin twitter yorumları da var...Genel makro gidişat açısından faydalı olabilir,
    Benim sevdiklerim erkan şahinöz dışında kaan sarıaydın ve ercan uysal vardı.Son ikisini bloombergten attılar, doğruları dedikleri için )))))))Tv lerde kayıplar konuşturmuyorlar adamları.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Benim sevdiklerim erkan şahinöz dışında kaan sarıaydın ve ercan uysal vardı.Son ikisini bloombergten attılar, doğruları dedikleri için )))))))Tv lerde kayıplar konuşturmuyorlar adamları.
    haha...kaan ı kişisel olarak severim...ama onu dinleyen elini ayağını çekip mağarada yaşamaya başlar..ercan uysal da çok negatif.

yazdığım isimler, olumlu-ya da olumsuz düşünmeyen, nispeten objektif isimler bana göre...zaten yazmadığım pek çok isim var, bunlar da bana göre aşırı olumlu...özellikle piyasadan ekmek yiyen maaşlı kesimin yorum yaparken çok da objektif olamadığını düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu sorular arada kaynamazsa çok sevinirim.
    Tam raki sofrasi sorulari bunlar..
    Yani saatlerce uzerinde konusulacak gibi.
    Burada kisa bir cevap icime sinmez.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Konudaki "trend following" ve "mean reversion" anlayış farklılıkları ilk sorunun cevabı için güzel farklılıklar ortaya çıkartabilir.

Saygılar.
    sadece su kısmına bır cevap yazayım... ıkısını beraber kullanmak kanımca en kazanclı yoldur...

45 derecelık acıyla gıden hısseyı uzun vadeli tasırken alttan ustten bırer trend cızgısı cekıp o kanalda alt trende yaklastıkca eldekını kademelı olarak bıraz arttırıp ust cızgıye yaklastıkca da eldekını bır mıktar azaltmak seklınde bır yol ızlenebılır mesela...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 467/637 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •