Sayfa 312/930 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    @kalvin,

@ctugrul beye inan, güven. Yılların İşyat'ı bu, gazcı palavracı yalancılara inanma. Eskiden vardı bu sayfada ama atıldı forumdan.

22 cilt Ana Britanica külliyatı gibi yazmaya gerek yok. İşyat bu. Adı üstünde, İş ve Yat. Alıp yatıcaksın, başka bi numarası yok.

Heriflerin hayalleri bile küçük. Ben elimdeki 240 mn ile %13 kazanma hedefi koydum diyor. Sence İşbankası yönetimi demiyo mudur bunlara "Deli misiniz divane misiniz siz, o parayı size teslim edeceğime alır kredi olarak dağıtırım, %18 kazanırım, daha niye size bi de deve yüküyle maaş ödeyeyim?"

Mutlaka İşbankası'na bi faydası vardır bu durumun. Yani düşünsene seni bu fona başkan yapsalar, o 240 milyonu götürüp pazarlıkla misal Akbank'a net %15 le faize yatırsan daha çok kazandırırsın. Ayda 5.000 lira maaşa da havalara uçarsın, onlar gibi deli paralarla maaş da istemezsin.

Buna nasıl göz yumuluyor ilginç.
    evet haklısınız galiba .işyat beter olsun 20 lerden mallanalım

2. Dün yayınlanan rapora göre işyat'ın portföyünde bulunan pay miktarı:
    Ek 17799

Yanlis hatirlamiyorsam personelinin maliyeti de yillik 2 milyonn lira civari bir para.
    Daha cikmayi dusunmuyorum ama yedeklerdeki kar bitince ne yapacaklar merak etmiyor da degilim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    imza yok.

4.  Alıntı Originally Posted by Gkhn Yazıyı Oku
    Yanlis hatirlamiyorsam personelinin maliyeti de yillik 2 milyonn lira civari bir para.
    Daha cikmayi dusunmuyorum ama yedeklerdeki kar bitince ne yapacaklar merak etmiyor da degilim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    sorunun yanıtını ben aylar önce burda dile getirdim eger dediğin gibi kar bittiğinde olacak olan şey aşağıda alıntı yaparak cevaplıcam.iyi oku bunu yazdığımda bana nasıl tepki geldi merak ediyorsan bakınız sayfa 133 )))

5.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    şunuda belirteyim işyatın grafiği belli uğraşıp çözmek için çaba harcamaya gerek bile yok yukarı aşağı yılan gibi . çizgilere göre oyna yukardan sat aşağıdan tekrar al temettüye 3 ay kalana kadar çevir turnike yani. sonra temettüyü al tabi sermaye artırımı yapmaz ise yani bedelli eger bir bedelli yaparsa yıllarca verdiği temettüyü bir çırpıda siler üstüne borçlu çıkarsın yıllarca beklediğinde cabası. bazı arkadaşlar yazmışlar kim satıyor bu kağıdı niye satıyor diye ,karı gören büyük yatırımcı çıkar beklemez temettü felan . aslına bakarsanız işyat grafikçi kâğıdı , belli bir bantta hareket ettiği için ağır ilerliyor kâğıt aşağıdan alınıyor yukarı çıkarken dağıtılıyor işte hepsi bu.
    sorunun yanıtı yukarda yani bedelli

Kalvin borsada değeri 1 in altında olan kağıtda bedelli olmaz manasızdır.Keşke kağıt 1 in altındayken bedelli yapsa da katılmasak iş bankası mecburen hisse başı 1 den para koysa sermayeyi artırsa.Bedelli olsa senin maliyet misal 0.91 ya maliyet otomatik olarak 0.85 e düşer bedelliye katılmazsın olur biter.Biraz derinlemesine düşün anlarsın matematiği.

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Kalvin borsada değeri 1 in altında olan kağıtda bedelli olmaz manasızdır.Keşke kağıt 1 in altındayken bedelli yapsa da katılmasak iş bankası mecburen hisse başı 1 den para koysa sermayeyi artırsa.Bedelli olsa senin maliyet misal 0.91 ya maliyet otomatik olarak 0.85 e düşer bedelliye katılmazsın olur biter.Biraz derinlemesine düşün anlarsın matematiği.
    yanılıyorsun hakem dostum 1 tl nin altında bedelli olur 2 yolu var bunun .1 yol : eş zamanlı sermaye artırımı ve azaltımı // 2 yol: normal bedelli artırımı ki işyat için spk buna hiç sorun yaratmaz çünki 5 yıl üst üste temettü vermiş olmasından dolayı.// 1 yol borsada kuruşluk kâğıtların tercih ettiği bir yöntemdir ( birko bunlardan biri birtane daha biliyorum ama ismi aklıma gelmedi ).kısacası oluyor.

kalvin şimdi 1 lotu 0.82 den alıyoruz 160 milyonluk sermayede lot başına 0.82 vererek alıyoruz .yüzde yüz bedelli yaptı sermaye 320 mil yon oldu bedelliye katılan birinin lot başı maliyeti kaç olur.Ben katılmadım maliyetim 0.82 160 milyonluk şirket 320 milyonluk özsermayeye sahip oldu kardamıyım zarardamıyım

Sayfa 312/930 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •