Sayfa 205/777 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Şirlet bilançolarındaki kur ve faiz artışından ileri gelen bozulmalar artık döndürülemez bir noktaya gitmekte..

Kuru ve faizleri aynı anda düşürmek için dışarıdan kaynak lazım..

Bu gelmediği veya istenilen ölçüde gelmediği müddetçe kur ve faiz dalgalı bir şekilde yukarı yola devam eder..

Bu durumda kur mu faiz mi? Hangisi daha fazla zarar verir denilip daha fazla zarar verecek olana müdahele gelecektirdiye düşünüyorum..

Bunun da bu faiz düşmanı hükümet döneminde faiz olacağı aşikar gibi duruyor..
    Faizleri indirmeseler bile olabildiği kadar enflasyon altı faiz ile vatandaşın cebinden özel sektörün cebine servet transferine devam edilecektir.

Bu bağlamda faizlerin sabit kalıp dövizin canının istediği yere kadar gitmesine izin verilecektir die düşünüyorum
    4.20 4.50 5 tl dolar kurunda zaten ister istemez cazip ve bedava bir ülke olmamızdan ötürü bir miktar yabancı ilgisi olacaktır..Buda döviz kurlarında bir nebze gevşeme ardından yine aynı cycle..

Ta kii özel sektör kendini kurtarır gemiyi yüzdürür duruma gelene kadar..

Bu arada yüksek enflasyon (gerçek) vatandaşı vurmaya devam edeceğinden hizmetler sektöründe küçülme had safhaya varacaktır.
    Bir kaç da kurban verilmesi olası..
    Ama bütün krizlerde olduğu gibi vatandaşın parasının transferi söz konusu
    gund, Ak lara söyle dolarıma el koysunlar. yoksa krizle falan alamazlar.bir krizde dolarıma el koymadan nasıl transfer olacak?bu mümkün değil!

Özellikle bu borç yoğun ortamda kimsenin kimseyi batırmaya niyetli olduğunu sanmıyorum..yoksa bu işler o kadar zor olmaz..sadece bumerang gibi batırmaya çalışanı da vurur..

Geçen gün ABD hazine bakanı yaptırımlarla ilgili Rusya'nın borçları konusunda herhangi bir yaptırım kararı almadık, çünki bulaşma etkisi var demişti..

ÇİN için hele bu işler o kadar zor olmaz..ancak globalde finans dünyası da altüst olur, o kadar..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Şirlet bilançolarındaki kur ve faiz artışından ileri gelen bozulmalar artık döndürülemez bir noktaya gitmekte..

Kuru ve faizleri aynı anda düşürmek için dışarıdan kaynak lazım..

Bu gelmediği veya istenilen ölçüde gelmediği müddetçe kur ve faiz dalgalı bir şekilde yukarı yola devam eder..

Bu durumda kur mu faiz mi? Hangisi daha fazla zarar verir denilip daha fazla zarar verecek olana müdahele gelecektirdiye düşünüyorum..

Bunun da bu faiz düşmanı hükümet döneminde faiz olacağı aşikar gibi duruyor..
    Faizleri indirmeseler bile olabildiği kadar enflasyon altı faiz ile vatandaşın cebinden özel sektörün cebine servet transferine devam edilecektir.

Bu bağlamda faizlerin sabit kalıp dövizin canının istediği yere kadar gitmesine izin verilecektir die düşünüyorum
    4.20 4.50 5 tl dolar kurunda zaten ister istemez cazip ve bedava bir ülke olmamızdan ötürü bir miktar yabancı ilgisi olacaktır..Buda döviz kurlarında bir nebze gevşeme ardından yine aynı cycle..

Ta kii özel sektör kendini kurtarır gemiyi yüzdürür duruma gelene kadar..

Bu arada yüksek enflasyon (gerçek) vatandaşı vurmaya devam edeceğinden hizmetler sektöründe küçülme had safhaya varacaktır.
    Bir kaç da kurban verilmesi olası..
    Ama bütün krizlerde olduğu gibi vatandaşın parasının transferi söz konusu
    Gund, normal düzende benim paraları kimse transfer edemez..ancak etse etse maaştan ve harcamalardan eder, birikimlerden edemez..çünki tam korunma pozisyonundayım..

Dün kamu bankasındaki dolarım dolayısıyla MT aradı..genelde 45 gün bağlarım..en son 3,90'dan bağlıydı..telefonda 60 gün için merkezden 4 oranı aldığını, daha düşük vadelerde 3,90'nın altına inilebileceğinden bahsetti..bende 60 gün bağladım..

Şimdi normalde 60 gün ne kadar uzundur bilemem ama bankalar uzunda genelde dolara yüksek faiz vermez diye biliyorum(yanlış olabilirim)..bir ikincisi yine normalde her vade dönüşü ben bankayı, hatta bir kaç MT telefonla arardım, ama kimse açmazdı..bu safer sabahın köründe aradılar..şimdi düşünüyorum da bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü..kuşkulanıyor insan..

Yada bir önceki konuştuğum bu arayan MT bayan beni çok beğendi, yardımcı olmak istedi..

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gund, normal düzende benim paraları kimse transfer edemez..ancak etse etse maaştan ve harcamalardan eder, birikimlerden edemez..çünki tam korunma pozisyonundayım..

Dün kamu bankasındaki dolarım dolayısıyla MT aradı..genelde 45 gün bağlarım..en son 3,90'dan bağlıydı..telefonda 60 gün için merkezden 4 oranı aldığını, daha düşük vadelerde 3,90'nın altına inilebileceğinden bahsetti..bende 60 gün bağladım..

Şimdi normalde 60 gün ne kadar uzundur bilemem ama bankalar uzunda genelde dolara yüksek faiz vermez diye biliyorum(yanlış olabilirim)..bir ikincisi yine normalde her vade dönüşü ben bankayı, hatta bir kaç MT telefonla arardım, ama kimse açmazdı..bu safer sabahın köründe aradılar..şimdi düşünüyorum da bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü..kuşkulanıyor insan..

Yada bir önceki konuştuğum bu arayan MT bayan beni çok beğendi, yardımcı olmak istedi..
    Kıymetli dostum bende kıllandım bu duruma..ciddiyim...
    Demek o kadar açmazdalar ve vadeyi uzatıp miktarı garanti altına almaya çalışıyorlar..
    bu çanlar ne çanları acaba !?!?!?

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Kıymetli dostum bende kıllandım bu duruma..ciddiyim...
    Demek o kadar açmazdalar ve vadeyi uzatıp miktarı garanti altına almaya çalışıyorlar..
    bu çanlar ne çanları acaba !?!?!?
    Dostum yapma ya, cazibeme dayanamamıştır..

Bende kıllandımda..diğer taraftan 60 gün uzun bir süre değil..benim vadeden 15 gün fazla..birde sabahın körü dediysem bir emekli için sabahın körü; 10:30 sıraları..

dolar haftalık grafikte yine 69,xxx rsi yanaşmış.

önümüzdeki hafta bilemedin bu ay ciddi hareketlere gebe.

7. Para transferi diyince herkes fiziki sanmı..
    Kapitalist ekonomilerde çare tükenmez..
    Kapitalist ekonomilerse suhuletle soygun vardır..
    Enflasyon altı zam
    Enflasyon altı mevduat faiz oranları
    artan vergi yükü..

Hiç farkında olmadan paracıkların bir bakmis devlete ve özel sektöre geçiyor..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Para transferi diyince herkes fiziki sanmı..
    Kapitalist ekonomilerde çare tükenmez..
    Kapitalist ekonomilerse suhuletle soygun vardır..
    Enflasyon altı zam
    Enflasyon altı mevduat faiz oranları
    artan vergi yükü..

Hiç farkında olmadan paracıkların bir bakmis devlete ve özel sektöre geçiyor..
    Tarhana bulgur yeter bize..

Herhangi bir yatışma belirtisi yok..

Libor/Ois 60'ı geçti..

350 trilyon dolarcıktan sorumlu; 3 aylık baz libor 2,33..

TED Spread 0,62..

Allahtan Euro ve Yen fonlama ucuz..

Ama biz tarhana bulgurla fonlarız kendimizi, sorun yok..

Sayfa 205/777 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •