Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
Cevap şeklinde değilde soru şeklinde yönelterek sorabilirsiniz hocam.

Mesela erhan şöyle demişsin ama şuna ne diyorsun veya sence niye böyle yada ne bileyim şu cümlende şöyle şöyle olarak düzeltilmeli bence. Gibisinden gidilebilir.

Bol kazançlı gunler dılıyorum...
Bir insanı gerçekten anlamaya çalışmak, belki de yapabileceğiniz en önemli yatırımdır demiş Socrates. Biz de seni böylece anlamış ve söylediklerine gerçekten inanmış olduğunu anladık.

Türkiye cumhuriyeti yatırım konusunda emeklemeye devam eden bir ülke, bu nedenledir ki, Amerika'da SP500 ün 422 adedi, EFT ler ve REIT ler temettü verirken, biz Erhan'a temettünün faydasını anlatma gibi beyhude çabaya giriyoruz. Bunu yaparken, bir elin parmağını geçmeyecek aklı selim temettü şirketi olmasıda cabası.

Halbuki aklıma gelen bir kaç faydası

* Şirketler temettülerini zamanla arttırır.
* Şirketler temettüde yanıltamazlar, verir ya da vermezler.
* Enflasyon karşısında korur.
* Asli değer çıkarır ve yatırımcıya nakit akışı sağlar.
* Ayrıca volatiliteye karşı da oldukça faydalıdır. Piyasa fiyatı düşen bir temetü şirketinin temettü verim artar ve bu fiyat düşüşüne karşı denge mekanizmasıdır.

Benim için belki en önemlisi, iyi şirketlerdeb alınan temettü tahmin edilebilir ve süreklidir. Böylece sabit getiridir.

Birde atın iyisi arkadan gelmez derler. Özellikle emekleme evresinde olan bir şirketler harıcınde kar etmesine rağmen (türlü türlü bilanço oyunlarıyla karlarını gizleyenleri hariç tutarak) karlarını saklayan şirketlerden kaçın arkanıza bakmadan. Hayatınız kısa, sermayeniz kısıtlı.

Ben kendime bir misyon yüklemedim, sizin 5 senede elde ettiğiniz yargı bizde ise aksi yönde hasıl oldu, siz faydasını görüyorsanız ne ala, ben misli ile görüyorum. Bileşik etkinin faydasını zaten 5 senede ancak hissetmeye başlarsın sevgili Erhan, sana tavsiyem birkaç lot yüksek verimli hisse al ve kendine drip planı (Dividend Reinvest) yap. Erken kalkan yol alır derler.

Bir kitap tavsiyesi de benden olsun.

https://www.amazon.com/Snowball-Effe.../dp/0692755306

Dividends and their reinvestment are friends of the value investor - put the two together and you can witness the wonders of compounding. Mr. McIntosh illustrates how such a strategy can snowball and lead to large sums of wealth for the patient investor." -Mebane Faber is a co-founder and the Chief Investment Officer of Cambria Investment Management. Mr. Faber
Temettü ve drip dğer yatırımcısının arkadaşıdır ki her ikisiyle, bileşiğin harikasına şahit olursunuz. McIntosh, bu tip bir stratejinin, sabırlı yatırımcının nasıl kartopu etkisiyle nasıl büyük bir varlık oluşturabileceğini göstermektedir.

Tekrar ve tekrar, amacım sadece doğru bildiğinizin doğru olmadığını ve keşfedilen Amerika kıtasını antartikadaymış gibi anlatmaya çalışmanızı eğlenceli ama challanging bulduğumu söylüyorum. Zahmet edip 2 saatlik başka video koymayın, zaten değer verip izlemiyoruz. Onun yerine, Türkiye'de hayal kırıklığı yaşadıysanız, REIT gibi DRIP Plan gibi gavur memleketlede uygulanan yöntemlere bakın.

İyi video hazırlamalar, bu sefer çerez de yok çünkü hiç eğlenceli de değildi. Serinin ikinci filimini izlemeyeceğim. Not almayı gerektirecek de bilgi bulamadım. Sevgiler.