Sayfa 17/1032 İlkİlk ... 7151617181927671175171017 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 129 - 136 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Şu Citi analizlerine bir bakayım dedim: 8 aydır süregelen mevcut sert düşüşün hemen arifesinde 26 Temmuz 2017'de hisse 15 tl civarındayken 17.90 tl hedef fiyat vermişlerdi. 7 Kasım 2017'de hisse 11 tl civarındayken 17 tl hedef fiyat vermişlerdi. Bu 2 rapor da tamamıyla fos çıktı çünkü bu 2 raporun üzerinden fazla zaman geçmemişken 29 Kasımda hisse 8.60 ı gördü yani Citi'nin hedef fiyatlarının yarısı civarına indi. En son 14 Şubat 2018 tarihli raporda 13.95 tl hedef fiyatını vermişler. Demek ki Citi gibi dünya çapında bir kurum bile bu bankada fena ters köşe olabiliyor. Unutmadan, tedavüldeki hisselerin kabaca %40'ı Citi takasta tutuluyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by didmytimee Yazıyı Oku
    .......Hissenin günlük grafikte baktığımızda 2017nisan ayında satış ağırlıklı çok yüksek hacimli işlem yapıldığını ve ardından yükselişe geçtiğini görüyoruz. Yine geçtiğimiz hafta yani 2018 Nisa’n ayında bu kez alış ağırlıklı çok yüksek bir hacim görüyoruz. Bu işlemleri nasıl anlamalıyız ellerinde çok yüklü mal olan Amerikalıların mal boşaltması mı veya girip çıkan farklı büyükler midir
    Tahtada bariz bir savaş var, aracı kurumların ve büyük oyuncuların arasında yaşanan bir savaş. Öte yandan OFAC'tan gelmesi muhtemel olumsuz bir karar neticesinde hissede yatırımcı olmaları yüzünden dolaylı yoldan yaptırım riski ile karşı karşıya gelmek istemeyen ABD'li fonların son haftalardaki "fiyattan soyutlanmış" satışlarına şahit oluyoruz. Adamlar ciddi şekilde tırmış olmalı ki tarihi dipte olan fiyata rağmen satış yapmaktan imtina etmediler. Diğer taraftan bankanın piyasa değerinin yükselmesini istemeyen eli çok güçlü ve de yerli bir mercinin olaya dahil olması ihtimali de yüksektir. İşte bu büyük oyuncuların aksiyonları sonucunda hisse çok sert ve de önceden öngörülemeyen hareketleri yapıp duruyor. Hangi oyuncunun eli güçlü ise aksiyonun ağırlık merkezi o yöne doğru kayıyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. ABD fonlarının satışında OFAC 'dan duyum bilgi almaları olabilir mi?
    OFAC 'dan bilgi sızabilirdi yada özellikle verilebilir mi.
    Bahsettiğiniz yerli merci de TVF muhtemelen. Benim için yada çoğu KY
    için en önemli soru bizde bir kısmını satalım mı. Ben yaklaşık % 100 hissede ve % 93 de Vatandaş dsyım😀😀

4.  Alıntı Originally Posted by darkblack Yazıyı Oku
    ABD fonlarının satışında OFAC 'dan duyum bilgi almaları olabilir mi?
    OFAC 'dan bilgi sızabilirdi yada özellikle verilebilir mi.
    Bahsettiğiniz yerli merci de TVF muhtemelen. Benim için yada çoğu KY
    için en önemli soru bizde bir kısmını satalım mı. Ben yaklaşık % 100 hissede ve % 93 de Vatandaş dsyım����
    Duyum almaları pek mümkün olmaz, bir ihtimal DoT'de (ABD Haz. Bakanlığı) içeriden tanıdıkları vardır ve onların görüşlerini öğrenmişlerdir.

5. TL dolar karşısında stabil açıldı ve Cuma kapanışa göre yatay bir açılış yaptı. Şu anda ise dolar kuru 1 kuruş civarı gerilemiş durumda 4.09'da. ABD borsa endekslerinde vadeliler %1'e yakın artıdalar. Piyasa Suriyede hafta sonu olanlardan, sınırlı aksiyondan olumlu yönde etkilenmiş gibi gözüküyor. 3. dünya savaşının çıkmayacağı artık belli oldu.

6. Aşağıya koyduğum "haftalık kapanışlar bazlı" grafikte bir kaç detay dikkatimi çekti: 1) Son 2 haftalık işlem hacmi rekor düzeyde olmuş, haftalık işlemler 300'er milyon lot gibi devasa boyutlarda olmuş, son 2 haftalık işlem hacmi tedavüldeki hisse adedine eşittir. Hissenin tarihi dipte olduğu dikkate alınırsa bu durum düşüşün son demlerini yani "havlu atma fazını" yansıtıyor olabilir. 2) Orta vade bazlı "yön" indikatörü DMI'de yukarı yönde kesişme gerçekleşmişti 2 hafta önce ama son haftada gördüğümüz 8.23'e kadar düşüş sonucu ihlale uğradı ancak yönünü tekrar yukarı çevirmesi an meselesidir. 9.2'nin üzerinde bir kaç kapanış hissenin yönünü tekrar yukarıya çevirecektir. Yön indikatörü DMI en son 2016'nın sonunda hisse 8.5 tl iken AL moduna girmişti ve 9 ay boyunca Eylül 2017'ye kadar AL modunda kalıp Eylülde SAT'a dönmüştü. 3) RSI'da kesinlikle pozitif bir uyumsuzluk var. Hisse Kasım sonunda gördüğü 8.60'ın altını görmüş olmasına rağmen şu anda 38 olan RSI o zamanki değeri olan 23'ün altına inmedi (38>23 olduğu için PU söz konusu). (Not: Yeşil eğri hissenin 10 haftalık=50 günlük basit hareketli ortalamasıdır, hissenin 10 haftalık=50 günlük ortalamasının üzerinde olması pozitif algılanır, şu anda bu rakam 9.37 tl dir, bunun üzerindeki kapanışlar hissede çıkışın başladığı tezini destekler)

7. Aşağıdaki aylık grafikte şu anda ters çekiç formasyonu görüyoruz. Bu formasyon düşüş trendinin çıkışa dönüştüğü zamanlar ortaya çıkar. Benzer bir versiyonunu 4 yıl önce Şubat 2014'de görmüştük. O zaman 9 aylık bir düşüş sonunda hisse Mayıs 2013'te gördüğü temettülerden arındırılmamış 21.70'den %55 düşerek 10 tl ye kadar inmişti Şubat 2014 itibariyle. Akabinde hisse 3-4 ay gibi çok kısa bir sürede %70 çıkış yaparak 17 tl ye roketledi. "Ters çekiç" formasyonları dostumuzdur.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aşağıdaki aylık grafikte şu anda ters çekiç formasyonu görüyoruz. Bu formasyon düşüş trendinin çıkışa dönüştüğü zamanlar ortaya çıkar. Benzer bir versiyonunu 4 yıl önce Şubat 2014'de görmüştük. O zaman 9 aylık bir düşüş sonunda hisse Mayıs 2013'te gördüğü temettülerden arındırılmamış 21.70'den %55 düşerek 10 tl ye kadar inmişti Şubat 2014 itibariyle. Akabinde hisse 3-4 ay gibi çok kısa bir sürede %70 çıkış yaparak 17 tl ye roketledi. "Ters çekiç" formasyonları dostumuzdur.
    Ayın henüz ortasındayız, ay sonundaki duruma bakmak lazım.

Sayfa 17/1032 İlkİlk ... 7151617181927671175171017 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •