Yorumlarda Papaz davasının Atilla davası ile ilişkilendirilmekte olduğunu görüyorum. Ben aynı kanaatte değilim. İddianameyi okuduysanız Papaza atfedilen suçlar çok ciddi. Bu suçlamalara rağmen Papazın serbest bırakılması ya da ufak bir ceza almasıyla sonuçlanacak bir tavizin karşılığında Amerikadan Atilla davası ile ilintili bir tavizden ziyade, bunun karşılığında Fetullah Gülenin iadesine yönelik bir lütuf beklenmekte olduğuna inanıyorum. Al Papazı, ver Papazı durumu.
1) Papaz davasını bu maksatla değerlendirmek varken, ne diye Atilla davası için kullanmak istesinler ki?
2) Ülkesine gitmesine göz yumulacak şekilde tahliye edilen Alman vatandaşı örneğinde olduğu gibi bizde mahkeme kararlarının etkilenmesi olabiliyor ama, Amerikada yargıya intikal etmiş konularda bu işin yapılmasının zor olacağını düşünüyorum. Oysa bizdeki Papaz davasına karşılık olarak Fetullahın iadesi düşünülecek olursa, Amerikada mahkemeye intikal etmemiş bir konu olduğundan bunun gerçekleşmesini Amerikadaki iktidarın kendi iç siyasi tartışmalar açısından daha rahat açıklayabileceği bir taviz olarak değerlendiriyorum.