Sayfa 20/350 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1. Arkadaşlar ideal de tam haber saatlerinde işlemlerin hızlandığı zamanlarda donma oluyor sizlerdede oluyor mu. Mesela bugun tam 16.00 da açıklama yapılırken yayın kesildi gitti geldi ekstra kayma ya sebep oldu, dünde yine hızlandığında yine yayında kopma oldu.
    5 sn kopuyor tekrar geliyor 20 30 sn tekrar kopuyor.

2.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ideal de tam haber saatlerinde işlemlerin hızlandığı zamanlarda donma oluyor sizlerdede oluyor mu. Mesela bugun tam 16.00 da açıklama yapılırken yayın kesildi gitti geldi ekstra kayma ya sebep oldu, dünde yine hızlandığında yine yayında kopma oldu.
    5 sn kopuyor tekrar geliyor 20 30 sn tekrar kopuyor.
    hmmm bugun bende de oldu (baglanti kırmızıya gecti). piyasayi izledigim sirada oldugundan diger sunucuyu filan tiklayim derken tikladigimdan mi kendi mi duzeldi anlamadim. dun de bahcelinin aciklmasindan sonraki barda ,normalde emir gonderme saniyesiyle gerceklesme suresi arasinda 20 saniye oldugunu gordum. loglardan emir iletilip teyit alindigi 120 kusur milisaniye gorunuyor, tuhaf.

yalniz dun bugun gibi volatil gunlerde kaymalarin ciddi olacagi muhakkak.
    bang bang you shot me down..

mtrikstede oldu ilk açıklamada. diğerinde ekran başında değildim.

4. yayın saglayacıdan oluyor sanırım bırde BİSTCH olacak yeni yazılım diyorlar nasıl yazılımsa emırlerı kaldıramıyor herhalde.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    yayın saglayacıdan oluyor sanırım bırde BİSTCH olacak yeni yazılım diyorlar nasıl yazılımsa emırlerı kaldıramıyor herhalde.
    bunlar hortumu kendilerine baglamislar .)))

ne hortumu derseniz bistech hortumu.

her yer , yerli ve milli iken....ekonominin kalbi nasdaq a bagli. bunlar hortumu direkt oraya baglamislar .).. bi ara ulan nasdaq filan derken biz kendimizce kod mod yaziyoruz da, savas ucaklarina karsi mizraklarla mi alandayiz diye dusunmuyor degilim. oyle ya oradakiler burada islem yapiyorsa, en azindan tecrubeli yazilimlara karsi ne kadar sansin var. yok hft yok bistech, yok arificial intelligence.. abd borsasinin yuzde 70 i robotla islem yapiyormus ..
    bang bang you shot me down..

6. Bazı robotlarımda anlık fiyattan stop tanımlı. Şu son 2 haftaya kadar sanıyordum ki dünya yerinden oynasa misal olarak yuzde 1 zararla kapar çıkarım pozisyonu. Gerek dün gerekse Trump tweeti sonrasında anladım ki buyuk olaylarda platformlar kitleniyor ve belki de sadece 1 dakikalık kitlenmede bile yuzde 5 lik hareket olması muhtemel. Bunun sistem sayısının fazlalığına bağlı olarak sadece matrikste olduğunu sanmıştım ve sistem sayısını biraz azalttım ama göüyorum ki aynı sorunlar idealde de olmuş dunku acıklama sırasında.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,260
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    17/4/2018

20/4/2018
    Bear_Bull
    @BearBull26

8. Arkadaşlar aranızda hisse senetlerinde orta vade (6-12 ay arası ) işlem yapan var mı?

Bir sorum olacak her geçen bilanço döneminde hisselerde aldıgım pozlar büyümeye başladı pozisyonlar genelde 6 ile 12 ay arası oluyor

Rakamlar büyüdügü için artık pozisyonları hedge ekmek istiyorum yine viop endeks 30 kullanacam başka ensturuman düşünmüyorum

grafiklere zaten fiyat olarak degil endeks bazlı bakıyorum her zaman yani hedefim her zaman endeks ile arasındaki farktan kazanç

saglamak

şimdi mantık olarak atıyorum 26.000 tl lik hisse aldıgım gün 2 lot sort açmam gerekiyor fakat bir sistemci oldugum için hiç bir zaman yükselen piyasada elim şort açmaya gitmiyor (hisselerin agırlıklarını birebir endeksle hesaplamıyorum ince hesaba girmiyorum)

çok yavaş bir sistem tasarlayım uzak vadeden sadece short açmak mı mantıklı?

yada oluşturdugumuz bazı indikatörlerle manuel short mu açayım piyasa şişti dedigim yerlerde ilk başta %50 short sonra yükselişin devamında tekrar kademeli şort açarak mı devam edilmeli bunun basit bir hesabı var mı?

viop pozisyonlarının sıfırlanması önemli degil zaten hedge amaçlı açacagım hedef dedigim gibi endeks üstü getiriyi koparmak

Aktif olarak bu şekilde pozisyon alan var mı? yada fikir belirtecek olan varsa sevinirim

Sayfa 20/350 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •