Artan

78,65 10 13:55
42,24 10 13:55
32,56 10 15:51
110,20 9.98 15:54
410,75 9.97 15:54
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 15:54
10,69 -9.94 15:54
146,70 -9.94 15:54
331,00 -7.67 15:55
106,70 -7.46 15:55
Azalan Hisseler

İşlem

7.022.660.096,50 15:55
6.415.621.803,00 15:55
5.189.282.857,65 15:55
4.565.115.854,30 15:55
4.281.499.064,50 15:55
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1998 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. USD 4,25 TL ye geldi... Bıçak kemiğe dayandı.. Bu memlekette maalesef her işi kendin yapıcaksın.. Araba alırken, araba uzamnı, ev alırken gayrimenkul uzmanı, eğitim alırken eğitim uzmanı, yatırım yaparken de yatırım uzmanı olman gerek....

Olamaz isen, BİTERSİN...

Arkadaş bu memlekette yaşam çok ZOR.. İnan çok ZOR...

Kağıt üzerinde Hukuk var, Adalet var, Savcı var Polis var. Bilim adamı var, Hoca var. Uzman var işçi var. Var oğlu var...

Ama neden bu haldeyiz....

Mevduat forumunu okuyorum ama oraya yazma cesaretini kendimde bulamadım.. Yahu, TL gün geçtikçe PUL a oradan da ÇÖPE doğru gidiyor...

Bence sadece %5 değersizleşme ile ÇÖP seviyesindedir...

O sebeple 6 aydır hala %15 veren var mı? diye soru soran var... %14,80 ile ne oldu ki? %15 ile ne olucak?

Bu kadar sahipsiz, aleni bir şekilde ortada kaldığımızı hatırlamıyorum... Sorumlu birisi çıkıp BİZ BURADAYIZ arkadaş diyen yok...

Oysa SPK sı var, Hazine Müsteşarlığı var, Maliye Bakanlığı var, BDDK sı var, TCMB var, Sınai Kalkınma Bankası bakanlığı var, BIST i var var oğlu var....

Türkiye'de her kadro DOLU hem de DOPDOLU.. Ama sorumlu yok! USD 4,25 olmuş kim sorumlu?

Ekonomi Bakanlığı mı? Başbakan mı? MB başkanı mı?

Arkadaş birikimlerimiz emeğimiz eriyor...

Ben 4 TL zirve diye yazdığımı hatırlıyorum. Lakin 4,25 oldu... Memleket DİNGONUN AHIRINI geçti...

Eline 5,000,000 USD alan piyasası BIST i manüpüle edebiliyor....

Yazıktır, günahtırr bu memlekete bu insanlara ... Çıkın birisi sorumluluğu üstleniin...

Ve adam gibi 500 baz puan FAİZ artırın...

Bugün GÖSTERGE FAİZİ %15 i geçmiş senin Politika faizin %8..

%100 fark var....

Ee insaf... Nasıl uzmanlarsınız, nasıl bilirkişisiniz...

Arada 9,10,11,12,13,14 ve 15 var....

Yazık, çok yazık....

TL tutana kadar LEBLEBİ alsaydık; geçen seneki fiyat ile bu seneki LEBLEBİ fiyatı %25 zamlı...

En azından Paramızı korurduk..

2. Dolaylı vergi oranı azalmadıkça sorunlar çözülmez!

Siyasilere bunu söyleyin yeter!

Dünyada %74 dolaylı vergi oranı olan kaç ülke var?

Ben sizi temin ediyorum. Devlet dolaylı vergi oranını kademeli olarak %50 ye indireceğim diye bir program yapsın, ertesi hafta USDTRY 4 ün altına gelmezse ne olayım!

Dolaylı vergi oranının yüksek olması bütün bu yaşadığımız sorunların kök nedeni! Bunun mimarı da Şimşek Babacan Ağbal vb liyakatsiz bakanlardır!

CEMİL ERTEM birgün Mazotta ÖTV yi azaltacağız dedi, dolar aniden düştü! Ertesi hafta AĞBAL liyakatsizi Mazotta ÖTV indirimi düşünmüyoruz dedi dolar tekrar fırlamaya başladı!

Yabancıların tek takip ettiği gösterge enflasyon! Enflasyonu dolaylı vergilerle asla kontrol edemezsin. Çünkü herşey indirekt ve kayıtdışı! TCMB nin enflasyon tahminlerinin hiçbir sene tutmamasının sebebi de dolaylı vergilerin yüksek olmasıdır!

%74 dolaylı vergi ekonomiyi yürümez hale getiriyor!

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    USD 4,25 TL ye geldi... Bıçak kemiğe dayandı.. Bu memlekette maalesef her işi kendin yapıcaksın.. Araba alırken, araba uzamnı, ev alırken gayrimenkul uzmanı, eğitim alırken eğitim uzmanı, yatırım yaparken de yatırım uzmanı olman gerek....

Olamaz isen, BİTERSİN...

Arkadaş bu memlekette yaşam çok ZOR.. İnan çok ZOR...

Kağıt üzerinde Hukuk var, Adalet var, Savcı var Polis var. Bilim adamı var, Hoca var. Uzman var işçi var. Var oğlu var...

Ama neden bu haldeyiz....

Mevduat forumunu okuyorum ama oraya yazma cesaretini kendimde bulamadım.. Yahu, TL gün geçtikçe PUL a oradan da ÇÖPE doğru gidiyor...

Bence sadece %5 değersizleşme ile ÇÖP seviyesindedir...

O sebeple 6 aydır hala %15 veren var mı? diye soru soran var... %14,80 ile ne oldu ki? %15 ile ne olucak?

Bu kadar sahipsiz, aleni bir şekilde ortada kaldığımızı hatırlamıyorum... Sorumlu birisi çıkıp BİZ BURADAYIZ arkadaş diyen yok...

Oysa SPK sı var, Hazine Müsteşarlığı var, Maliye Bakanlığı var, BDDK sı var, TCMB var, Sınai Kalkınma Bankası bakanlığı var, BIST i var var oğlu var....

Türkiye'de her kadro DOLU hem de DOPDOLU.. Ama sorumlu yok! USD 4,25 olmuş kim sorumlu?

Ekonomi Bakanlığı mı? Başbakan mı? MB başkanı mı?

Arkadaş birikimlerimiz emeğimiz eriyor...

Ben 4 TL zirve diye yazdığımı hatırlıyorum. Lakin 4,25 oldu... Memleket DİNGONUN AHIRINI geçti...

Eline 5,000,000 USD alan piyasası BIST i manüpüle edebiliyor....

Yazıktır, günahtırr bu memlekete bu insanlara ... Çıkın birisi sorumluluğu üstleniin...

Ve adam gibi 500 baz puan FAİZ artırın...

Bugün GÖSTERGE FAİZİ %15 i geçmiş senin Politika faizin %8..

%100 fark var....

Ee insaf... Nasıl uzmanlarsınız, nasıl bilirkişisiniz...

Arada 9,10,11,12,13,14 ve 15 var....

Yazık, çok yazık....

TL tutana kadar LEBLEBİ alsaydık; geçen seneki fiyat ile bu seneki LEBLEBİ fiyatı %25 zamlı...

En azından Paramızı korurduk..

3. Bazıları saat sever!
    Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ‘hediye’ 700 bin TL’lik saatinden sonra çiçeği burnunda Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da hediye saatleri sevmesi dikkat çekiyor

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber...at_sever_.html

Vatandaş dolaylı vergilerin yüksekliğinden şikayetçi. Hedefinizde dolaylı vergi oranlarında indirim var mı?

- İki yakasını bir araya getiren, bütçe disiplinine dikkat eden ülkeler ekonomik olarak büyüyorlar. Yatırımcılar bu tür ülkelere daha fazla güveniyor. Dolayısıyla biz Türkiye olarak bütçeyi daha fazla vergi geliriyle finansa etmeliyiz, daha fazla borçlanarak değil. Borçlanmayla bütçeyi finanse etme lüksümüz yok. Doğrudur bizim vergi gelirlerimizin önemli bölümü dolaylı vergilerden oluşuyor. Bunların azaltılmasını şu anda mümkün görmüyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/m...dayim-40032351

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Dolaylı vergi oranı azalmadıkça sorunlar çözülmez!

Siyasilere bunu söyleyin yeter!

Dünyada %74 dolaylı vergi oranı olan kaç ülke var?

Ben sizi temin ediyorum. Devlet dolaylı vergi oranını kademeli olarak %50 ye indireceğim diye bir program yapsın, ertesi hafta USDTRY 4 ün altına gelmezse ne olayım!

Dolaylı vergi oranının yüksek olması bütün bu yaşadığımız sorunların kök nedeni! Bunun mimarı da Şimşek Babacan Ağbal vb liyakatsiz bakanlardır!

CEMİL ERTEM birgün Mazotta ÖTV yi azaltacağız dedi, dolar aniden düştü! Ertesi hafta AĞBAL liyakatsizi Mazotta ÖTV indirimi düşünmüyoruz dedi dolar tekrar fırlamaya başladı!

Yabancıların tek takip ettiği gösterge enflasyon! Enflasyonu dolaylı vergilerle asla kontrol edemezsin. Çünkü herşey indirekt ve kayıtdışı! TCMB nin enflasyon tahminlerinin hiçbir sene tutmamasının sebebi de dolaylı vergilerin yüksek olmasıdır!

%74 dolaylı vergi ekonomiyi yürümez hale getiriyor!

4. Pahalı saatlerin suyu nereden geliyor? %74 e ulaşan Dolaylı vergilerden mi yoksa?

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bazıları saat sever!
    Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ‘hediye’ 700 bin TL’lik saatinden sonra çiçeği burnunda Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da hediye saatleri sevmesi dikkat çekiyor

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber...at_sever_.html

Vatandaş dolaylı vergilerin yüksekliğinden şikayetçi. Hedefinizde dolaylı vergi oranlarında indirim var mı?

- İki yakasını bir araya getiren, bütçe disiplinine dikkat eden ülkeler ekonomik olarak büyüyorlar. Yatırımcılar bu tür ülkelere daha fazla güveniyor. Dolayısıyla biz Türkiye olarak bütçeyi daha fazla vergi geliriyle finansa etmeliyiz, daha fazla borçlanarak değil. Borçlanmayla bütçeyi finanse etme lüksümüz yok. Doğrudur bizim vergi gelirlerimizin önemli bölümü dolaylı vergilerden oluşuyor. Bunların azaltılmasını şu anda mümkün görmüyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/m...dayim-40032351

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •